Hozzávalók:
• 35 dkg alma
• 25 dkg liszt
• 3 csapott teáskanál sütőpor
• 1 csipet só
• 7,5 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 teáskanál fahéj
• 15 dkg joghurt
• 2 tojás
• 0,75 dl tej
• 3 evőkanál olaj
• 5 dkg csokoládé
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, és vágjuk apró darabokra. A csokit olvasszuk fel a tejben. A lisztet szitáljuk át, és keverjük bele a sütőport, a fahéjat és a sót. Dobjuk bele az almadarabokat is. A joghurtot, a tojásokat, a cukrot, a csokis tejet és az olajat keverjük össze, majd adjuk az almás liszthez. Nem kell túl sokáig kevergetni, ha minden jól átnedvesedett, abbahagyhatjuk.
Töltsük meg a formát a tésztával, és 170-180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.