Hozzávalók:
- 100 g 70%-os étcsokoládé
- 200 ml vaníliás joghurt
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kiskanál fahéj
- 125 g mascarpone
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1 evőkanál olaj
- díszítésnek: fagyasztott málna vagy más erdei gyümölcs, porcukor
Elkészítés:
Előkészület: egy-két órával a tálalás előtt vedd elő a gyümölcsöt, hogy felengedjen.
Egy lábosba tegyél vizet forralni, majd ennek a tetejére fektess egy hőálló edényt, hogy gőzfürdőben megolvaszthasd a darabokra tördelt csokoládét. A csokoládé könnyebben feloldódik, ha egy kanálnyi olajat adsz hozzá. Kevergesd óvatosan fakanállal.
Amikor megolvadt, tedd félre hűlni, majd forgasd bele a vaníliajoghurtot, a fahéjat és a porcukrot. Kanalazd poharakba. A tetejére tehetsz egy kevés mascarponét, szórd meg a felengedett gyümölcsökkel és egy csipetnyi porcukorral.
A mascarponét és a gyümölcsöt csak tálalás előtt tedd a csokoládékrém tetejére.