Mézeskalács

Fûszeres vörösboros szilvaleves





Hozzávalók 4 személyre:



  • 3 dl száraz vörösbor (például: egri pinot noir),
  • 5-10 dkg cukor,
  • só,
  • 5-6 csillagánizs,
  • 3 rúd (6-7 cm-es) egész fahéj,
  • 5-6 szem szegfűbors,
  • 1 kg szilva,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 narancs.

Elkészítés:


A vörösbort 1 liter vízzel, az ízlés szerinti cukorral, csipet sóval, valamint a fűszerekkel együtt feltesszük főni. Közben a szilvákat megmossuk, félbevágjuk, és kiszedjük a magjukat. 12 fél szilvát félreteszünk. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. 15 perc főzés után a fűszereket kiszedjük a levesből, hozzáadjuk a narancs levét, valamint a szilvákat. Újabb 15 perc főzés után a levest átpasszírozzuk, és a forró levessel elkevert tejszínnel dúsítjuk. A maradék szilvákkal együtt 1-2 percig főzzük, beleszórjuk a narancshéjat, és nagyon hidegre lehűtve tálaljuk.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top