Hozzávalók 4 személyre:
- 3 dl száraz vörösbor (például: egri pinot noir),
- 5-10 dkg cukor,
- só,
- 5-6 csillagánizs,
- 3 rúd (6-7 cm-es) egész fahéj,
- 5-6 szem szegfűbors,
- 1 kg szilva,
- 1 dl tejszín,
- 2 narancs.
Elkészítés:
A vörösbort 1 liter vízzel, az ízlés szerinti cukorral, csipet sóval, valamint a fűszerekkel együtt feltesszük főni. Közben a szilvákat megmossuk, félbevágjuk, és kiszedjük a magjukat. 12 fél szilvát félreteszünk. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. 15 perc főzés után a fűszereket kiszedjük a levesből, hozzáadjuk a narancs levét, valamint a szilvákat. Újabb 15 perc főzés után a levest átpasszírozzuk, és a forró levessel elkevert tejszínnel dúsítjuk. A maradék szilvákkal együtt 1-2 percig főzzük, beleszórjuk a narancshéjat, és nagyon hidegre lehűtve tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |