Gasztro

Karácsonyi előétel: ráksaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg koktélrák (fagyasztott)
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 darab mangó vagy mangókonzerv
  • 1 darab lime (vagy citromlé)
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 kiskanál méz
  • 2 csésze zöldsalátamix (Wellness-, Braziliana- vagy Pikáns mix-csomagból)

Elkészítés:

A rákot lobogó forró vízben főzd meg, a lila hagymát vágd fel vékony karikákra, a mangót hámozd meg és kockázd fel.
A kókuszreszeléket pirítsd meg egy száraz serpenyőben, ettől a benne lévő illóolajok felszabadulnak.
Keverd össze az öntet hozzávalóit: egy kiskanál mustárt két kiskanál mézzel, csöpögtess rá a lime (vagy citrom) levéből 3 evőkanálnyit, és csurgass hozzá 3 evőkanál olívaolajat. Fűszerezheted egy csipetnyi sóval.
Egy nagy salátástálba szórd bele a salátaleveleket, dobd rá a rákot, a csíkokra vágott lila hagymát és a mangódarabkákat. A tetejét szórd meg a kókuszreszelékkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top