Hozzávalók:
• 60 g vaj
• 115 g aranyszirup (helyettesíthető mézzel)
• 2 evőkanál barna cukor
• 2 evőkanál porcukor
• 185 g finomliszt 2 kávéskanál sütőporral elkeverve
• 3 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt forróra.
Keverjük össze a vajat, az aranyszirupot és a cukrot egy serpenyőben. Állandó keverés mellett, lassú tűzön addig melegítsük, amíg a vaj elolvad. Hagyjuk 5 percig hűlni.
Szórjuk hozzá a vajas keverékhez a lisztet és a fahéjat. Adagoljunk egy-egy púpozott teáskanálnyi halmot egy vékonyan kikent sütőlapra. Lisztbe mártott villával lapítsuk szét kb. 1 cm vékonyra.
Süssük forró sütőben kb. 10 percig, vagy amíg aranyszínűvé válnak. Hagyjuk a sütőlapon 5 percig, mielőtt a sütőrácsra tennénk kihűlni.
Harminc darab lesz belőle.
Darabonként: 246 kJ (59 kcal), 1,8 g zsír.
Ízvarázs füzetek: Aprósütemények
Kényeztessük magunkat egy kis édes finomsággal! Ebben a receptgyűjteményben sokféle ízletes vendégváró aprósüteményt találhatunk a ropogós pisztáciás teasüteménytől a csábító csokoládés brownie-ig. Ezeknek a süteményeknek külön előnyük, hogy sokáig elállnak, így már jó előre felkészülhetünk a vendégek fogadására. Ezek a válogatott receptek csak szűk keresztmetszetét adják a lehetőségeknek, bemutatva a hagyományos, egyszerűbb süteményektől egészen az egzotikusig, ám mindegyikben van valami közös: hihetetlenül finomak! |