Gasztro

Gombakrémleves

Hozzávalók:





• 300 g gomba
• 30 g vaj
• 20 g liszt
• 1 dl tejszín
• 1 db tojássárgája
• 1 db zsemle
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt alaposan megmossuk, felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk, belehelyezzük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Ezután zsírjára visszapirítjuk, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és együtt halvány zsemleszínig pirítjuk. Felengedjük 7-8 dl vízzel vagy húslevessel, és az egészet lassú forralás mellett puhára főzzük. Amíg a gomba fő, elkészítjük a legírt, és a zsemléből 5×5 mm-es kockákat vágunk, majd felmelegített vajban aranysárgára pirítjuk. Ha a gomba megfőtt, szitán áttörjük vagy turmixoljuk, felforraljuk, és az előkészített legírral dúsítjuk. A levest melegen tálaljuk, tetejét díszíthetjük petrezselyemmel. A zsemlekockát is melegen adjuk hozzá külön edényben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top