Hozzávalók:
• 5 tojás
• 20 dkg rétesliszt
• 1 csomag vaníliás cukor
• 20 dkg finom cukor
• 1 dkg sütőpor
• 10 dkg vaj
• 1 dl víz
• 0,3 dl rum
• 10 dkg étcsokoládé (70%)
• 10 dkg mazsola
• 10 dkg dió
Elkészítés:
A tojást a vajjal és a cukorral habosra keverem. A tésztához adom a vizet és a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal összedolgozom a tésztát. Összevágom a diót, a csokoládét, és a mazsolával egyetemben megforgatom egy kis réteslisztben. Ezeket is a tésztához adom. Végezetül kemény habbá verem a fehérjéket, és ezt is összeforgatom a többi hozzávalóval.
190 fokra előmelegítem a sütőt. Ha fém őzgerincben vagy kuglófformában sütöm, akkor alaposan kivajazom a formát, rétesliszttel beszórom, és ebbe öntöm a tésztát. De amennyiben lehetőségem van rá: szerzek egy-két szilikonformát, amelyet nem kell kikenni, és gyönyörű fényes felületű süti születik belőle.