Nyereményjátékok Advent 2010

A Polc.hu 2010. adventi kínálata

Adventi könyvajánlat a Polc.hu kosarából...

 A Polc.hu 2010. adventi kínálata

A másik kert

Petrik Adrien
Sanoma Budapest Kiadó
Otthon könyvek sorozat

A Polc.hu 2010. adventi kínálataMegjelent az Otthon könyvek legújabb képes albuma, Petrik Adrien, az Asszony és háza szerzőjének új könyve: A másik kert címmel.
A szerző a saját, nem túl kedvező adottságú kertjének kalandos történetét írja le. Az a szándéka, hogy megszerettesse olvasójával a természetet és a kertet, végigkalauzolva őt tavasztól őszig annak zegén-zugán. Több mint százfajta növényt határoz meg, melyek vagy kifürkészhetetlen okból nőnek a kertjében, vagy különös történet fűződik ültetésükhöz. A növények kavalkádja meseszéppé teszi a kertet az év minden szakában.
Ez a könyv is remek olvasmány több száz képpel, ötlettel, friss, fiatalos, ugyanakkor érett mondandóval, érzelmekkel és tapasztalatokkal, melyek túlmutatnak a kerten, bepillanthatunk a család nem mindennapi hétköznapjaiba is.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataAsszony és háza
avagy az én Toszkánám

Petrik Adrien
Sanoma Budapest Kiadó
Otthon könyvek sorozat

Egy házépítés története, ahogyan én láttam. Az építész asszony, ahogyan a gyermekeim apja menet közben titulált. Én, mindennek az oka és okozója. Aki ezt az egészet kavarta. Azt, hogy odahagyjuk viszonylag jól bejáratott városi társasházi életünket, és falura költözzünk, házat építsünk.
A könyv főszereplője a ház maga, ahogyan kitalálódik, felépítődik, belakjuk, ellepjük. Ahogyan zajlunk benne, kutyák, macskák, gyerekek, barátok, tüzek, vizek, mesék, képek. És énekeljük közben a Mary Poppins kéményseprőjével: “I do what I like, and I like what I do” (Azt csinálom, amit szeretek, és azt szeretem, amit csinálok) (Petrik Adrien)

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataAz emberi viselkedés

Csányi Vilmos
Sanoma Budapest Kiadó
nők lapja műhely sorozat

“Megkíséreltem legyűrni a szakmai zsargont, és egy esszéláncolattal lefedni mindazt, amit én az emberi természet biológiai tényezőiről fontosnak tartok. Mellőzöm a szakmai hivatkozásokat, a részletekbe menő magyarázatokat. Fontosnak tartottam viszont néhány, az emberi természeten túlmutató kérdést, mint például a tudományos megközelítések módozatait, az evolúciót, a genetikai meghatározottság problémáját is röviden érinteni, mert ezek feltétlenül szükségesek az emberi természet megértéséhez.” (A Szerző)

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálata

Csillagjegyek és gyógyításuk

Szabó Mária
Meglepetés sorozat

A test és a lélek működésének és gyógyításának egysége tükröződik a könyvben, amely a betegség és az egészség kölcsönhatásának törvényszerűségét hangsúlyozza. Segítségével érthetőbbé válnak megbetegedéseink és gyógyulásaink, amelyeknek testi, szellemi és lelki hasznára is felhívja a szerző a figyelmet.

 

 

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataIndiánok
Az Amazonas mentén és az Andokban

Lóránt Attila
Sanoma Budapest Kiadó
National Geographic sorozat

A dél-amerikai kontinensen a globalizáció miatt gyors és nagyarányú kulturális-társadalmi változások mentek végbe. Egyes vidékeken ezek olyan mértéket öltöttek, hogy a vizuális kultúra területén már-már teljes átalakulásról beszélhetünk. A szerző erőteljes képeivel a dél-amerikai indiánok sokszínű hagyományait dokumentálja. Az olvasó képzeletbeli utazást tehet az Andok sziklás hegyei közé és az Amazonas őserdeibe.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataKollégák

Szilágyi János
Sanoma Budapest Kiadó

Mindig ők beszéltetnek másokat – de milyen az, amikor valaki őket beszélteti? – gondolhatta Szilágyi János, amikor belevágott a story tv-n futó sorozatába, és a legnevesebb riportereket, újságírókat – kollégákat – hívta meg magához Aczél Endrétől Havas Henriken és Kepes Andráson át Sebestyén Balázsig és Winkler Nóráig. Milyenek az állandó médiaszereplők, amikor ők kerülnek át a “másik oldalra”? Amikor nekik kell vallaniuk érzéseikről, szakmai múltjukról, hitvallásukról, személyes életükről? Miután sokszor látjuk őket, azt gondolnánk, mindent tudunk róluk, de Szilágyi János mindig tud olyan kérdezni tőlük, amire meglepő válasz érkezik, és előbukkan az az arcuk is, ami a médiában nem látható.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálata Köszönet a zenéért!
Björn, Agnetha, Frida és Benny története

Alexander Karlsson
Sanoma Budapest Kiadó

Magyarországon először jelenik meg könyv az ABBA együttesről!
Mindent megtudhatunk belőle a 70-es, 80-as évek legendás pop-bálványainak elképesztő sikereiről és stílusteremtő slágereikről. Bemutatja a zenekar megalakulásának, a dalok születésének körülményeit, de természetesen az ABBA tagjainak magánéleti kulisszatitkai sem maradhattak ki belőle. Részletes leírást ad az egyes albumok létrejöttéről, végigjárja az együttes életének minden fontos eseményét. Külön fejezetek foglalkoznak az ABBA megszűnése után fellángoló ABBA-mániával, és a Mamma Mia! musical és film sikerével.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataMacskafogó II. –
A sátán macskája

Filmkönyv
Sanoma Budapest Kiadó

Húsz évvel azután, hogy a Macskafogó megszelídítette a vad és vérszomjas macskákat, Stanley az újságíró-egér a pafrikai dzsungel mélyén vadmacskák fogságába kerül. Ez a civilizálatlan törzs még csak nem is hallott a Macskafogóról, és ugyanolyan nyugodtan falják az egereket, mint egykor Mr. Gatto vagy Fritz Teufel. A vadmacskák alvilági segítséget kérnek, és elindulnak felszabadítani pszichésen elnyomott társaikat…
A rajongóknak szánt filmkönyvben a film teljes történetét felölelő képregény mellett Nepp József irodalmi forgatókönyve is olvasható, a rajzfilmen soha nem látott, eredeti Nepp rajzokkal.
A főszereplőket bemutató oldalakon a régi szereplők megmutatják egykori és mai arcukat. Az új szereplők esetében pedig tanúi lehetünk egy-egy figura születésének, kialakulásának, hiszen a megvalósult karakter mellett több másik, később elvetett tervet is láthatunk.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataMaszkabál
1. rész (DVD melléklettel)

11 dal rajzfilmmelléklettel
Gryllus Vilmos
Sanoma Budapest Kiadó

A tüneményes illusztrációk és a különös gonddal megalkotott rajzfilmcsokor fülbemászó dallamaival, szívderítő szövegeivel és őszinte lelkesedésével mesés világba repíti a gyerekeket, örömteli perceket szerezve az egész családnak.

“Gyerekeknek és azoknak a szülőknek, akik nem felejtettek még el együtt játszani és együtt nevetni gyermekeikkel.” (Dr. Ranschburg Jenő)

“Végre láthatjuk is azt, amit eddig csak hallgattunk, és persze kívülről fújtunk a gyerekekkel együtt!” (Prokopp Dóra)

“Szelíd humorú, eredeti magyar csapatmunka világszínvonalon!” (Levente Péter)

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataMaszkabál
2. rész (DVD-melléklettel)

11 dal rajzfilmmelléklettel
Gryllus Vilmos

Sanoma Budapest Kiadó

A tüneményes illusztrációk és a különös gonddal megalkotott rajzfilmcsokor fülbemászó dallamaival, szívderítő szövegeivel és őszinte lelkesedésével mesés világba repíti a gyerekeket, örömteli perceket szerezve az egész családnak.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataMihasznák enciklopédiája
Komisz kölykökből zsenik

Jean-Bernard Pouy, Serge Bloch, Anne Blanchard
Sanoma Budapest Kiadó

Ki hitte volna zöldfülű korukban, miből lesz a cserebogár?

Ez a könyv olyan férfiak és nők képtára, akik nyomot hagytak a történelemben, az irodalomban, a képzőművészetben vagy a tudományban… bármilyen hebehurgyán kezdték. A történelem később dicsfénnyel övezte, lángésznek kiáltotta ki őket. Ezek a tekintélyt parancsoló figurák súlyos kőszoborként nehezednek rá az iskolai kultúrára. A lexikonok és a múzeumok zord homlokkal, zseniális képességekkel telitömött zsebbel mutatják be őket. Csakhogy azokon a zsebeken itt-ott lukak tátonganak…

Fedezzük fel most más módon ezeket a nagy alakokat! Idézzük fel komisz ifjú éveiket…

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálata

Nők Lapja nosztalgia: A nyolcvanas évek

Sanoma Budapest Kiadó

A kötet visszarepít a nyolcvanas évekbe és igazi nosztalgiázásra hív.

 

 

 

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataSmink nélkül

Szurovecz Kitti
Sanoma Budapest Kiadó

Sztárok, hírességek, celebek. Különös, zárt világ: az egekig repítheti azt, akinek sikerül ide bejutnia. Pénz, hírnév, csillogás – melyik fiatal lány ne áhítozna rá? Melyikük ne adna meg bármit, hogy beletartozhasson? Szombati Lillának úgy tűnik, minden összejött: a gyönyörű fotómodell fényes médiakarrier küszöbén áll. Ám a múltjában rejlő titkokra egy ambiciózus újságírónő vadászik és a bulvárlap leleplező címlapsztorija alaposan összekuszálja a szálakat.
A fiatal írónő, Szurovecz Kitti nagyon jól ismeri ezt a világot, hiszen a Meglepetés magazinnak hétről hétre készíti a sztárinterjúkat. Neki már régóta megnyílnak a hírességek: elmondanak olyan titkokat is, amelyeket nyomtatásban nem akarnak viszontlátni. A Smink nélkül természetesen nem róluk szól, a regény szereplői kitalált személyek, de az ügyesen bonyolított, fordulatos cselekmény, az érzékletesen megjelenített médiavilág képe sokat elárul arról, mi rejlik a csillogó kulisszák mögött.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataSorsunk a nevünkben
1300 női utónév elemzése – 1400 férfi utónév elemzése

Takács Tibor
Sanoma Budapest Kiadó

“Nomen est omen.” Ki ne ismerné ezt a szállóigét, de ki veszi ezt ma igazán komolyan?
A régi rómaiak még tudták azt, amit a mai kor embere már elfelejtett, vagy nem is akar tudni. A nevünk nemcsak arra szolgál, hogy jelöljön s megkülönböztessen másoktól, hanem arra is, hogy elmondja, miért jöttünk a világra, mi végre születtünk.
Kevés olyan dolog van, ami szinte minden embert egyaránt foglalkoztat. Az egyik ilyen talán a nevünk. Miért így neveztek el? Miért így hívnak? Megannyi kérdés, de mi lehet a valódi válasz?
A szülőket, ha megkérdezik miért választották gyermeküknek az adott nevet, rendszerint dallamára, a vezetéknévhez való illeszkedésre, boldog emlékekre, a családi hagyományokra, a véletlenre hivatkoznak. Szerintem azonban a tudattalan sugallja a szülőknek, hogy melyik nevet adják majd a gyermeknek, ha megszületik. Az anyának, apának a sok név közül azért tetszik meg egy bizonyos, mert gyerekünknek erre lesz szüksége majd az életfeladata teljesítéséhez.
A keresztnevünk elárulja, hogy az életfeladatunkat miként valósíthatjuk meg. Családi nevünk viszont a gyökereinket mutatja, amit hoztunk magunkkal. Sokan azt gondolják, hogy a névváltoztatás által a sorsuk is megváltozik, azonban ez fordítva működik. Amennyiben a sorsukat megváltoztatják, változtathatják nevüket is.

 

A Polc.hu 2010. adventi kínálataKriston testreform
Kívül formál, belül óv

Kriston Andrea
Sanoma Budapest Kiadó

Ma már nem kell senkit meggyőzni a testedzés szükségességéről, de a jó formáért való küzdelemben nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy szervezetünket nőnek kijáró módon terheljük. A mindennapos intimtorna végzése mellett az egész testet ennek szellemében érdemes formálni. Miközben kívül cél a nőies alak megőrzése, megszerzése, addig cél a húgyhólyag, a méhtest, a belek, az izületek és a gerinc védelme is. Nem lehet cél, hogy egészségünket áldozzuk szépségünkért és a jó kondiért. Hogyan tegyük mindezt? A válasz a Kriston Testreform könyvben megtalálható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top