Nyereményjátékok Advent 2010

Universal CD-k karácsonyra

Universal karácsonyi CD-ajánlat.

Universal CD-k karácsonyraNLC/Magyarország kedvenc gyereklemeze

Egy népszerű női magazin internetes portálján kezdeményeztünk egy szavazást gyermekes családok körében, hogy küldjék el és szavazzák meg tapasztalataik alapján, melyek azok a közismert gyermekdalocskák, amiket ők is és kisgyermekeik is szívesen meghallgatnak. Így került egy lemezre a Süsü, Vuk, Micimackó, Tavaszi szél, Csip-csip csóka és még rengeteg dal tüneményes hangú kisgyerkőcök előadásában, teljesen újra hangszerelve.

 

Universal CD-k karácsonyraMusical legendák/Gyere álmodj!

Magyarország legkedveltebb musical slágerei kerültek fel egy új válogatás lemezre. A dalokat teljesen új hangzásban olyan színvonalas színészek előadásában hallhatjuk, mint Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Janza Kata, Peller Anna, Kerényi Miklós Máté, Szabó P. Szilveszter, Vágó Zsuzsa és Vágó Bernadett. A Szentivánéji Álom, Elizabeth, Rudolf, Mozart, Miss Saigon vagy éppen a Jekyll és Hyde művekből válogatott slágerdalok gyűjteménye ez a kiadvány. A lemez különlegessége egy Rakonczai Viktor és Rácz Gergő szerzemény, Gyere Álmodj! címmel az Operettszínház művészeinek előadásában.

 

Universal CD-k karácsonyraGhymes/Szikraszemű

4 arany- és 8(!) platinalemez fémjelzi a Ghymes eddigi pályafutását, legutóbb pedig maga a köztársasági elnök fogott kezet a Szarka testvérekkel egy koncertjük után. A népzene és a világzene határán mozgó “Szikraszemű” című szeptember 29-én megjelent lemezük ismét a csapat közönségének kedvence lesz, hiszen minden benne van, ami Ghymes, mégis teljesen újszerű: néhol vidám, néhol szomorú, de vitathatatlanul magával ragadó. A felvidéki zenekar hatalmas rajongótáborral rendelkezik országszerte, így szinte biztosra vehető, hogy elődeihez hasonlóan a “Szikraszemű” is pillanatok alatt bearanyozódik.

 

Universal CD-k karácsonyraTabáni István/Gyönyörű szép

Tabáni István életében rengeteg változás következett be az RTL Csillag Születik tehetségkutató megnyerése óta. Bemutatkozó lemeze a „Ments meg” már Platina lemez lett és műsort követően azóta is folyamatosan élvezheti közönsége kitartó bátorítását és szeretetét. Ez rengeteg erőt és inspirációt ad neki a zenéléshez, így születhetett meg november elejére a második lemez Gyönyörű szép címmel. A címadó dalt a hazai rádiók szerkesztői azonnal a legmagasabb rotációban kezdték játszani. A lemez különlegessége a “Nem lesz már” és a “Repülj hát” dalok, amelyek mind zeneileg, mind pedig szövegileg Tabáni István szerzeményei. Ezen az albumon ismét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő zeneszerzőkkel dolgozott, akikkel elkészítették Demjén Ferenc a Szabadság Vándorai és a Bikinitől az Olcsó vigasz című dalok feldolgozásait, amelyek a lemezbemutató koncerten hatalmas sikert arattak István előadásában. A többi dalt István úgy válogatta össze, hogy az előző lemezhez képest egy sokkal dinamikusabb és lendületesebb oldaláról mutathassa meg magát közönségének.

 

Universal CD-k karácsonyraHBB/Halj meg és nagy leszel! (Greatest Hits)

A Hobo Blues Band 1978-ban indult Hobo “szombat esti blues-zenekaraként”, majd rövid idő alatt bombaként robbant be a hazai rock-életbe. 26 nagylemezt és egy kislemezt készítettek pályafutásuk során, amelyek a magyar nyelven valaha megjelent legfontosabb, legmeghatározóbb alkotások közé tartoznak a műfajban.

Hobo 33 évesen alapította a HBB-t, jövőre, 66. születésnapja előestéjén a Papp László Budapest Sportaréna színpadán búcsúzik el a közönségtől és 33 éves zenekarától. Ebből az alkalomból jelenik meg a “Halj meg és nagy leszel!” című válogatáslemez, amelyet maga Hobo szerkesztett. Az albumra 16 olyan dalt került fel, amelyek mind-mind valamilyen szempontból meghatározóak a Hobo Blues Band történetében. A lemez alkalmas időutazásra, elmélyülésre, nosztalgiázásra, szórakozásra, bármilyen CD-játszóba illik a nappaliban, hálószobában vagy az autóban. Ha valakinek csak ez az egy lemez kerül a HBB-életműből a birtokába, már kap egy átfogó képet. Amennyiben többre kíváncsi, akkor fontos támpont a továbblépéshez, azonban egy biztos: kihagyhatatlan!

 

Universal CD-k karácsonyraBoribon muzsikál

A népszerû Kockásfülű nyúl megihletője, Marék Veronika 8 részes Boribon és Annipanni című mesekönyvéből készíti el első zenei lemezét. A 40 perces lemez 17 dalt tartalmaz majd, amelyek Boribon maciról és barátjáról, Annipanniról szólnak. Szövegét mind-mind az írónőnek köszönhetjük, így a “Boribon mérgé”-t, “Annipanni táncá”-t, a “Buborékfújó”-t, a “Házikó”-t vagy akárcsak a ‘Homokvár”-at. A meseíró hölgy segítségére Tallér Zsófia, aki 2006-ban elnyerte a 37. Magyar Filmszemle „Legjobb Eredeti Filmzene” díját. Előadónak egy a Színház és Filmművészeti Egyetemen tanuló diákot kértek fel, személy szerint a Köztársasági Ösztöndíjas Mórocz Adriennt, aki idén végez az egyetem bábszakán. A kockásfülű nyúl megihletője, Marék Veronikának ez már a második közös munkája lesz a fiatal magyar zeneszerző Tallér Zsófiával. Kettejük nevéhez fűződik a Művészetek Palotájában 2009-ben bemutatott Kippkopp, a gesztenyegyerek című bábelőadás.

 

Universal CD-k karácsonyraAlma/Bartos Erika – Balaton

Április 26-án jelent meg napjaink egyik legnépszerűbb mesekönyv írójának, Bartos Erikának és az évek óta a gyerekzenekarok élbolyába tartozó Alma Együttesnek közös kiadványa. Az exkluzív megjelenésű, CD-t tartalmazó bájos mesekönyv Kurutty, a kisbéka Balaton körüli kalandos utazásáról szól, ám Bartos Erika ezúttal nem a tőle megszokott módon rajzaival, hanem gyurmaképeivel illusztrálta azt! A mese a 13 vadonatúj Alma dallal kiegészülve nyújt tökéletes szórakozást, hiszen a valódi Alma hangzásvilággal Bartos Erika versei kerültek megzenésítésre. A gyerekek kedvencei egy kiadványon!

 

Universal CD-k karácsonyraBereczki Zoltán/Álomkép

Bereczki Zoltán azon előadók egyike, aki a musicalt kedvelő közönség körében évek óta töretlen sikereket és eredményeket tudhat magáénak. 150 000-nél is több eladott nagylemez, több ezer aktív rajongói klub, és folyamatos teltház a fellépésein. Az Álomkép címmel megjelenő szólólemezén most 11 olyan dallal mutatkozik be, amivel azonnal megduplázhatja széles rajongói táborát. Angol és magyar nyelven debütáló Kerek egész c. lendületes és energikus pop dalát a hazai rádiók azonnal a legmagasabb játszási rotációban indították.

Lemezbemutató nagykoncert 2010. december 30-án lesz a SYMA Rendezvénycsarnokban.

 

Universal CD-k karácsonyraBon Jovi/Greatest Hits

A Bon Jovi igazi családi rockzenekar, akiket a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki ismer és szeret. A “Greatest Hits” című kiadványukon most minden generáció megtalálja kedvencét a keményebb “Livin’ On A Prayer”-től a “Born To Be My Baby”-n és az “It’s My Life”-on keresztül a “Have A Nice Day”-ig. Természetesen a világ legsikeresebb rockzenekara négy új dalt is felsorakoztatott a lemeze(ke)n, melyek közül az első kislemez, a “What Do You Got” már most nemzetközi és hazai rádiós sláger. A lemez több verzióban kerül a boltokba, a 16 dalos standard kiadáson két új dal, a 28 dalos deluxe-on pedig négy új dal hallható. A kiadvány kiemelt országos rádiós támogatást élvez. Az CD-kel egyidőben jelenik meg a Greatest Hits DVD is.

 

Universal CD-k karácsonyraRihanna/Loud

A 22 éves barbados-i énekesnő legújabb albumáról az első #1 sláger az ‘Only Girl (In The World)’ már a megjelenés óta uralja a slágerlisták első helyét világszerte. A lemezen olyan világhírű sztárok működnek közre, mint Nicki Minaj, Drake vagy Eminem, utóbbival kapcsolatban hatalmas várakozással várja az egész világ Eminem Recovery albumán hallható hatalmas sikerű #1 ‘Love The Way You Lie’címû dal folytatását. A CD deluxe változatában többek közt egy DVD is helyet kapott, melyen egy 30 perces videót is láthatunk arról, hogyan készült ez a várva várt album.

 

Universal CD-k karácsonyraNelly Furtado/Best of

Nelly Furtado mindössze 10 év alatt gyűjtött össze egy olyan jelentõségû életművet, melyet érdemes összegezni. A “Best Of Nelly Furtado” a Grammy díjas popsztár 16 dalát tartalmazza, köztük 8(!) Top 10 számot, és további 8 világslágert, mint a debütáló “I’m Like a Bird”, a Timbalanddal közösen előadott “Say It Right” vagy a legutóbbi, spanyol nyelvű albumán hallható “Manos Al Aire”. A korongon 3 új dal is helyet kapott, melyek közül a “Night Is Young” a legtöbb jelentős hazai országos és megyei rádió műsorán rotációban hallható. A “Best Of Nelly Furtado” deluxe változata Nelly 13 videóklipjét is tartalmazza.

 

Universal CD-k karácsonyraTake That/Progress

A rajongók legnagyobb örömére Robbie Williams és a Take That júniusban hivatalosan bejelentette, hogy 15 év után eredeti felállásban újra összeáll a 90-es évek legsikeresebb fiú csapata és november 19-én ‘Progress’ címmel új albummal jelentkezik. A banda már több mint 80 millió lemezt adott el világszerte, mintegy 15 millióan látták őket élőben és számos zenei díj büszke tulajdonosa. Az új album első slágerét a ‘The Flood’-ot már nagy sikerrel kezdték játszani a hazai zenei csatornák és rádiók, míg Angliában mindjárt az élbolyban debütált. Rajongók milliói várják az új album megjelenését világszerte illetve a csapat ‘Progress Live 2011’ európai turnéját, ami 2011. május 30-án indul.

 

Universal CD-k karácsonyraAndrea Bocelli/My Christmas

A lemezre olyan karácsonyi kedvencek kerültek fel, mint például a “Jingle Bells”, a “Silent Night”, a “White Christmas”, vagy a “Santa Claus Is Coming To Town”. A legtöbb számot angolul hallhatjuk a híres opera énekes előadásában, azonban akadnak olaszul és németül előadott dalok is a karácsonyi lemezen. “Már régóta vágytam egy karácsonyi lemez elkészítésére, ami tükrözi az ünnepek csodálatos tradícióit. Ezek a dalok minden évben nagyon boldoggá teszik a családomat és engem is, és remélem ezzel az albummal vissza tudom adni ugyanezt az örömöt.” – nyilatkozta Bocelli, aki eddig több mint 60 millió lemezt adott el világszerte és dolgozott már együtt Luciano Pavarottival, Placido Domingoval és Bonoval is.

 

Universal CD-k karácsonyraMariah Carey/Merry Christmas II You

Mariah Carey a világ legsikeresebb énekesnője, több mint 175 millió eladott lemez valamint 18 #1 sláger tulajdonosa és a rajongók legnagyobb örömére új karácsonyi albummal jelentkezik, amely november 15-én kerül a boltokba ‘Merry Christmas II You’ címen. Az album debütáló száma az ‘Oh Santa’-t már nagy sikerrel játszák a rádiók világszerte. Az énekesnő első ‘Merry Christmas’ lemeze több mint 12 millió eladott példányszámmal a világ legsikeresebb karácsonyi albuma, amelyrõl az ‘All I Want For Christmas Is You’című szám pedig minden idők egyik legtöbbet játszott karácsonyi slágere világszerte és most itt a folytatás…

 

Universal CD-k karácsonyraSting/Live In Berlin (Symphonicites) DVD

A július közepén kiadott ( már nálunk is platina !) Symphonicities anyagára épülő nagy őszi koncertsorozat berlini állomásán, szeptember 21-én készült élő felvétel három különböző formátumban jelenik meg: egy luxuskivitelű CD + DVD, csak a DVD a kedvezményes árú, úgy nevezett EE-változatban, és az ugyancsak a DVD-vel azonos tartalmú Blu-Ray Disc.

Sztárvendég: Branford Marsalis
Royal Philharmonic Concert Orchestra, vezényel: Steven Mercurio

 

Universal CD-k karácsonyraTúl a Maszat-hegyen

Még a Maszat – hegyen innen, 2005-ben Presser Gábor kapott egy felkérést, hogy írjon zenés kalandjátékot Varró Danival a “Túl a Maszat – hegyen” című versregényből. A könyvet mindketten ismerték: Varró írta, Presser olvasta. Közös munkájukat azóta is játssza a Budapesti Bábszínház, az elkészült kalandlemez pedig platina fokozatot ért el, ami nem mindennapi teljesítmény a mai hazai zenei piacon.

Eltelt öt év, 2010 decemberében a Vígszínház Pesti Színháza parádés szereposztásban (Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Molnár Áron és mások) mutatja be a “Túl a Maszat – hegyen” nagyszínpadi változatát, így ez lesz az első olyan darab, amelynek egyszerre két változatát játssza két budapesti színház.

Presser Gábor a legendás “A padlás” című műve óta most jelentkezik először új zenés darabbal, amelynek zeneanyagát két változatban is megvásárolhatják a műfaj szerelmesei és az alkotók tisztelői, felnőttek, gyerekek, szülők és még nem szülők.

Presser Gábor és Varró Dani az eredeti 14 dalhoz írt még 9 újat, ezekből 18 kapott helyet a CD-n a színpadi mű szereplőinek előadásában.

A darab és a CD bemutatójára Mikuláskor kerül sor.

A lemez megjelenését kiemelt médiakampány kíséri.

 

Universal CD-k karácsonyraHT3

Az alig 20 éves Horváth Tamás a tévés tehetségkutató (Csillag Születik) műsor előtt is folyamatosan zenélt és fellépésekre járt, hiszen zenész családból származik. Édesapja Szűcs-Antal Gábor és a Tátrai Trend mellett még sok zenésszel és csapattal dolgozott már együtt. A műsor meghozta neki a várva várt népszerűséget, hiszen önállóan, a családi zenekar nélkül is egyre több helyre hívják fellépni.

Tamás azonban ragaszkodik az élő muzsikához és addig-addig kutatott különféle próbatermekben, mígnem rábukkant Dave-re és Simára, akikkel egyből megtalálták a saját zenei hangjukat, stílusukat. Fiatalos, lendületes produkció az övék, igényesen megírt és felvett saját dalokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top