Dekor

5 saját kezűleg készített ajándéktipp karácsonyra

Legszívesebben saját készítésű ajándékkal lepnéd meg szeretteidet karácsonykor, de nincs ötleted? Íme 3+2 szuper ajándéktipp!
Ehető ajándékok

Az ehető ajándékoknak nagy keletjük van, különösen karácsonykor, hisz ebben az időszakban mindenkinek jólesik egy kis kényeztetés. Ne rohanj egyből a csemegeüzletbe, inkább készíts magad valami finomságot. A saját készítésű sütemény vagy nyalánkság sokkal figyelmesebb és váratlanabb meglepetés, mint egy doboz bonbon. Egy egyszerű dzsemfőzet is különleges ajándékká válhat, ha egy csinos befőttesüvegben adod át, amelynek a nyakára egy szép díszszalagot kötözöl.

Mutatós és finom – sütik díszdobozban

A díszes dobozba rejtett sütemények tökéletes ajándéknak számítanak, különösen, ha igazi ínyencnek szánod a meglepetést. A díszdobozt te magad is könnyedén elkészítheted. Bármilyen fölöslegessé vált dobozt ünnepivé varázsolhatsz, ha karácsonyi mintás papírral, netán egy szép textíliával vonod be. Megtöltheted már jó előre elkészített aprósüteményekkel, mézeskaláccsal vagy bármilyen, kevésbé kényes karácsonyi nyalánksággal. A díszdobozkát egy szép selyemszalaggal átkötve teheted még tökéletesebbé.

 

 

Befőttek, dzsemek

Nyári gyümölcsszezon idején jól jöhet, ha előrelátó vagy, és már jó időben félreteszel egy-két üveggel a készülő finomságokból. A házi készítésű befőttek és dzsemek felbecsülhetetlen értékű, páratlan és fenséges ízekkel kecsegtető ünnepi meglepetésnek ígérkeznek. Az üveget ünnepiesebbé teheted egy szép szalaggal, amelyet elláthatsz évszámmal, de akár üvegfestéssel is kísérletezhetsz.

 

 

Édes meglepetés a fa alá – marcipáncsomagok

Az apró, marcipánból készített desszertek tökéletes ajándéknak számítanak, pláne, ha gyerekeknek szánod őket. Készíts egy adag marcipándesszertet, majd csomagold celofánzacskóba az édességeket. Díszítésnek elegendő egy csinos szalag és egy saját készítésű ajándékkísérő kártya.

A színes bonbonok még gusztusosabbak, ha egyenként csomagolod őket celofánba, és a csomagocskák szájára rafiamasnit vagy egy díszes szalagot kötsz. Egy csinos díszdobozba helyezve ellenállhatatlan ajándék válik belőlük.

 

 

Ajándék a fürdőbe


Kényeztető fürdősó

Egy ízléses üvegedény önmagában is szép ajándék lehet, ha azonban még meg is töltöd fürdőkristállyal, határozottan nagy sikert érsz el vele. Persze nem árt előbb kipuhatolnod, hogy a megajándékozott rendelkezik-e fürdőkáddal.

Szerezz be egy dekoratív üveget, akár egy helyes, csatos befőttesüvegre emlékeztető üvegcsét, mosd alaposan tisztára, majd törölgesd szárazra a belsejét, és töltsd tele a fürdősóval (amelyet előzőleg drogériában vásároltál, és megszabadítottál eredeti csomagolásától). Még látványosabb és tarkább hatást érhetsz el, ha többféle színű fürdőkristályt válogatsz össze, és felváltva, egymásra rétegezve töltöd fel velük az üvegcsét.

 

 

Szappan házilag

Személyre szóló egyedi fürdőszobai dekorációs kelléket készíthetsz hobbiboltból beszerezhető fehér glicerinszappanból. Az átlátszó és fehér szappantömböt (a lereszelt szappanmaradék nem alkalmas az öntésre) reszeld le, majd mikrohullámú sütőben vagy vízfürdőben olvaszd fel. A felolvasztott szappant kedved szerint színezheted, díszítheted, vagy éppenséggel illóolaj hozzáadásával illatosíthatod is.

A szappanöntéshez hobbiboltban beszerezhető kiöntőformát vagy bármilyen hőálló (gipszkiöntőt, apróbb süteményesformát stb.) öntőformát felhasználhatsz. A még folyékony szappanalapba nemcsak illóolajat keverhetsz, hanem apróbb virágszirmokat (pl. levendulavirágok, rózsaszirom…) is adhatsz hozzá, csak arra figyelj, hogy semmi olyan nem kerüljön a masszába, ami sérülést okozhat.

Az öntőformából csak akkor varázsold ki a szappant, ha már teljesen megszilárdult. Végül ne feledkezz el a csomagolásról sem. Egy rafiával átkötözött organzazacskó megfelelő megoldás lehet.

Amire szükséged lesz:
• Glicerin szappantömb (fellelhető hobbiboltokban)

• Illat- (pl. illóolaj) és színezőanyag

• Hőálló öntőforma (fellelhető hobbiboltokban)

• Díszítőanyag (pl. szárított virágszirom, szárított narancs- vagy citromkarika)

Karácsony.lap.hu »

Ajándék.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top