Szépüljünk

Új szempillaspirálok – a kefék diadala

A mostanság piacra kerülő szempillaspirálok szinte mindegyikének a keféjében rejlik a valódi újdonság. A sörték anyaga, hosszúsága, sűrűsége, eloszlása segít minket a megfelelő forma kialakításában.

Ha „lencsibaba”-szemekre vágysz: Guerlain – Le 2 de Guerlain

A Guerlain új szempillaspirálja két teljesen más kefét tartalmaz. A rövid sörtés, flexibilis nagyobb kefével a felső pillákat tudjuk kifesteni. A másik kefe az igazi varázslat: 1. mini, hogy az alsó pillákon is könnyen dolgozhassunk, 2. hajlított, 7 fokos a dőlésszöge, hogy a szemzugokban is elérjük vele a legapróbb pillákat, 3. rövid pálca végén van, mert így könnyebb tartani, és apró mozdulatokat végezni vele. Nem mellékes a termék megjelenése sem, a dizájn igazi luxust ígér (amelyet meg is kapunk, szó se róla), egyszerűen gyönyörű, és nagyon kézre áll. Az egyetlen hátránya, hogy igen hosszú, így egy kisebb neszesszerbe nem fér bele, pedig ha egyszer kipróbáltad, akkor biztosan magaddal akarod vinni napközben is. (8350 Ft, a Douglas és a Marionnaud parfümériákban keresd.)

 

 

Tudtad?

  • A sminkesek régi trükkje, hogy a szempillaspirálok keféjének a végét meghajlítják, hogy a kicsi szempillákon és a szemzugban is dolgozhassanak vele a festék elkenődése nélkül. Ez a mesterfogás inspirálta a döntött minikefe megalkotását.
  • Nem mindig jó, ha új a spirálod, mert lehet, hogy túl sok rajta a festék. A profik ilyenkor egy papírzsepin átgörgetik a kefét, mielőtt felvinnék a festéket a pillákra, így szabadulnak meg a feleslegtől. Nem éppen takarékos megoldás, de hihetetlenül eredményes.

 

Igazán rugalmas: Rimmel – Glam’Eyes

A nyél végén egy Volumflex névre hallgató rugalmas „gumikefe” csücsül. Aki még nem dolgozott ilyennel, annak először furcsa lesz, de hamar rájön, hogy valójában megkönnyíti a dolgunkat. Jó, hogy a nyél nem hosszú, mert így a kézmozdulatainkat kisebb kilengéssel követi a kefe, tehát nem kell attól félni, hogy a pilláinkon kívülre is kerül a festékből. A különböző hosszúságú sörtéknek köszönhetően jól különválnak a pillák. Igazán nőcis a csomagolás, és nemcsak a csillogó fekete-rózsaszín kombináció miatt, a neccharisnyára emlékeztető motívum és a Rimmel-korona is ezt erősíti. Egyébként jó ötlet a picit plasztikus neccharisnyás ötlet, mert így sokkal könnyebb biztonságosan kézben tartani a kefét. (Fekete, éjfekete és vízálló fekete változatban kapható. 2190 Ft, a drogériákban biztosan megtalálod.)

 

A kefe és a festék összhangja: Chanel – Exceptionnel de Chanel

A Chanel kifejlesztett egy új kefét, amelyet szabadalom véd. A lényege, hogy kombinálja a fésűt és a kefét. A változó hosszúságú sörték a pillák minden részére eljuttatják a festéket, a fejrész fésűs gerince azt biztosítja, hogy egyenletesen terüljön a festék, és ívet ad a pilláknak. A festék textúrája is egyedülálló, egy Volumplast komplexnek nevezett formulát tartalmaz. A cellulóz, a mikrogyöngyök és a viaszok dúsítanak, a vinil alkotóelemnek és a mikrokristályos viasznak hála kitűnően formáz. A latexnek köszönhető, hogy hosszú ideig marad a pilláinkon a festék. (7600 Ft, fekete, kék, barna és lila színben keresd a Douglas és a Marionnaud parfümériákban.)

 

 

Csajos partik kelléke: Bourjois – Volume Clubbing Waterproof

Én imádom a vízálló szempillaspirálokat, mert gyakran könnyezik a szemem, akár erős fény, akár szél éri. De a vízparton és az izzadós bulikban sem lehet enélkül megúszni a festék elkenődését. A Bourjois sikeres Volume Clubbing spirálját is nyilván ezért alkották meg most vízálló változatban is. És ha már vízállóvá tették, akkor adtak hozzá egy új összetevőt is, a vinilt, hogy még jobban formázzon, és még tartósabb legyen a végeredmény. Az ecsetet is megvastagították, aminek igazán azok örülnek, akiknek nem túl sűrű a szempillájuk. (2650 Ft, a Douglas a Marionnaud parfümériákban és a Müller drogériákban keresd.)

 

 

Ha az ápolás és a táplálás is fontos: Astor – Look Out

Mondom én, hogy a kefék újítása van most műsoron! Az Astor új szempillaspirálja is speciális kefével készül, a neve Double Power: rugalmas műanyag sörtéi vannak, sok-sok rövid fogacska gondoskodik a hosszabbításról, megemelésről és ívelésről, míg az egyetlen sorban elhelyezkedő hosszabb sörte garantálja, hogy ne tapadjanak össze a pillák. A hab állagú festékhez kondicionáló-ápoló anyagokat és vitaminokat is adagoltak, ezzel a szempillák épségét is garantálják. A fekete és aranyszínek a csomagoláson minőséget és eleganciát sugallnak. (2590 Ft, normál és vízálló változatban is kapható a drogériákban és a hipermarketekben.)

 

A szilikon diadala: Max Factor – Masterpiece Waterproof

A Max Factor – mostantól vízálló változatban is megvehető – szempillaspiráljának IFX névre keresztelt keféje szilikonból készült. A végén alaposan elkeskenyedő fej biztosítja, hogy ez a kefe is alkalmas a szemzugokban csücsülő apró szálak elérésére. Márpedig pontosan ez a trükk teszi a szempillaspirálokat alkalmassá arra, hogy megnagyobbítsák a szemünket. Persze csak optikailag, de ennél nagyobb csalásokra is képesek vagyunk a szépségéért. Nem? (3299 Ft, keresd a drogériákban.)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top