Álláskereső

Megállapodás munkajogviszony közös megegyezéssel történõ megszüntetésérõl

amely létrejött egyrészről ………………………………………… (………………….. ), mint munkáltató, másrészről …………………………………….. (………………….. ), mint munkavállaló között az alábbi feltételek szerint:

1. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a közöttük fennálló határozatlan időtartamú munkajogviszonyt a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. tv. 87. § (1) bekezdés a) pontja alapján ……. év …………… hónap ………. napjával közös megegyezéssel megszüntetik.    

(Közös megegyezéssel a határozott és a határozatlan időtartamú munkaviszony is megszüntethető. Ezzel a munkaviszony azonnali hatállyal vagy egy későbbi időpontra is megszüntethető.)

2. A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a munkavállaló munkabérét, a 20… évi szabadság időarányos, igénybe nem vett részét, illetve a munkaviszony megszűnésére tekintettel fizetett összeget, összesen …………….………… Ft-ot, azaz ………………… forintot az utolsó munkában töltött napon fizeti meg a munkavállaló számára.
A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a fenti időpontban kiadja a munkavállaló számára a munkaviszony megszüntetése kapcsán kiállítandó iratokat.

3. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a munkavállaló a munkakörét, valamint a birtokában lévő a munkáltató által számára munkavégzés céljából átadott eszközöket, iratokat a munkaviszony megszűnésének napjáig a munkáltató által kijelölt személynek átadási jegyzőkönyvvel, a folyamatban lévő ügyek állásáról szóló tájékoztatással együtt átadja.

4. Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyve rendelkezései az irányadóak.



Kelt, …………………….., …. év ………………….. hónap …… napján.

……………………………………                        ………………………………………..
            munkáltató                                                     munkavállaló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top