Álláskereső

Munkáltatói rendkívüli felmondás – 1.

(A munkavállaló nem vétkes magatartása miatt)

…………………………………………………………………………………………….. (név)
…………………………………………………………………………………….. (munkakör)
A munkáltatónál …… év ……………………… hónap …… napjától kezdődően fennálló, határozatlan (vagy határozott) időtartamú munkajogviszonyát a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. tv. 96. § (1) bekezdés a) pontja alapján a mai napon rendkívüli felmondással megszüntetem.

Tájékoztatom, hogy a tárgyhavi, arányos munkabérét, a 20…. évi szabadságából igénybe nem vett, arányos szabadságának pénzbeli megváltását, valamint a munkaviszony megszüntetéséről szóló igazolást és egyéb dokumentumokat a mai napon átveheti.

Utasítom, hogy a munkakörét, valamint a birtokában lévő, a munkáltató által munkavégzése céljából átadott eszközöket, iratokat a mai napon …………………………… munkavállalónak, átvételi jegyzőkönyvvel, a folyamatban lévő ügyek állásáról szóló tájékoztatással együtt adja át.

Amennyiben intézkedésemet sérelmesnek tartja, a kézhezvételtől számított 30 napon belül keresettel fordulhat a …………………………………………………. Munkaügyi Bírósághoz (……………………………..), a Munka Törvénykönyve 199–202. § rendelkezései alapján. Tájékoztatom, hogy a jogvita kezdeményezésének az intézkedés végrehajtására halasztó hatálya nincs.

Indokolás

Munkaviszonyának rendkívüli felmondással történő megszüntetését az a körülmény tette szükségessé, mely szerint ……………………………………………. ……………………………………………………………………………………………………

(Ebben az esetben a munkavállaló magatartása nem volt vétkes, azonban ez a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Például a munkavállaló alkalmatlan, vagy a szakmai követelményeknek nem megfelelően végzi munkáját. A rendkívüli felmondást indokolni kell, az indokolásból a felmondás okának világosan ki kell tűnnie és annak valósnak és okszerűnek kell lennie. A munkáltató a rendkívüli felmondás közlése előtt köteles lehetőséget biztosítani a munkavállaló számára, hogy az ellene felhozott kifogásokra vonatkozó védekezését előadja. Ettől a szabálytól csak akkor lehet eltérni, ha az eset összes körülménye alapján ez nem várható el a munkáltatótól. A rendkívüli felmondást mindkét fél az okról való tudomásszerzéstől számított 15 napon belül gyakorolhatja, legfeljebb azonban az ok bekövetkeztétől számított egy éven belül, bűncselekmény elkövetése esetén a büntethetőség elévüléséig lehet gyakorolni.)




Kelt: …………………, …….. év …………… hónap ….. napján


…………………………………………………………………………….
a munkáltatói jogkör gyakorlására jogosult személy aláírása

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top