Álláskereső

Munkaszerzõdés – 2.

(A munkaszerződés szükséges tartalmi elemein felül az egyéb lehetséges tartalmi elemeket magába foglaló megállapodás, határozott időtartamra.)

amely létrejött egyrészről ……………………………. (a munkáltató megnevezése), ……………………………………….. (székhely), …………………………………………… (a cégbíróság és a cégjegyzékszám, vagy ha a jogszabály más nyilvántartási formát ír elő, a nyilvántartást vezető szerv és a nyilvántartás száma), mint munkáltató,
másrészről …………………………………………………………. (név, leánykori név), 
……………………………………………………………………………………….. (lakcím),
…………………………………………………………………………. (születési hely, idő),
…………………………………………………………………………………. (anyja neve),
…………………………………………………………………………………… (TAJ szám),
………………………………………………………………………….. (adóazonosító jel),
mint munkavállaló között, az alábbi feltételek szerint:

1. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy …………………. év ………………….. hónap …….. napjától kezdődően, …………. év ……………… hónap ……….. napjáig határozott időtartamra (maximum 5 év) munkaviszonyt létesítenek a jelen megállapodásban szabályozottak szerint.

(Ha a munkaviszony létesítéséhez hatósági engedély szükséges, a munkaviszony legfeljebb az engedélyben meghatározott időtartamra létesíthető.
A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik. A harmincnapos vagy ennél rövidebb időre létesített munkaviszony csak annyi idővel hosszabbodik meg, amilyen időtartamra eredetileg létrehozták.)

2. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy az 1. pontban meghatározott időponttól kezdve ……….. nap/hónap (maximum három hónap) próbaidőnek minősül, amely időtartam alatt bármelyik fél egyoldalúan a munkaviszonyt azonnali hatállyal, írásbeli nyilatkozattal, indoklás nélkül megszüntetheti.

3. Felek megállapodnak abban, hogy a munkavállaló havi bruttó személyi alapbére: …………………………… Ft.
Felek megállapodnak abban, hogy a munkavállalót személyi alapbérén felül az alábbi munkabér illeti meg: ………………………………………………………………. (Például idegennyelv-tudási pótlék, jutalom stb.)

4. Felek megállapodnak abban, hogy a munkavállalót a munkavégzéssel kapcsolatban felmerülő alábbi költségtérítések illetik meg: ……………………….. (Például utazással, gépkocsi-, telefonhasználattal felmerülő költségek stb.)

5. Felek megállapodnak abban, hogy a munkavállalót a munkabéren felül az alábbi juttatások illetik meg: ………………………………………………….. (Például természetbeni juttatás, étkezési hozzájárulás, szolgálati lakás, munkaruha stb.)

6. Felek megállapodnak abban, hogy a munkavállaló munkaköre: …………………………………………………………………………………………………..
A munkáltató jelen munkaszerződés megkötésével egyidejűleg tájékoztatta a munkavállalót a munkakörbe tartozó feladatokról és írásban átadta a munkavállaló részére a munkaköri leírást.

7. Felek megállapodnak abban, hogy a munkavállaló munkavégzésének helye: ………………………………………………………………………………………… (pontos cím).

8. Felek megállapodnak abban, hogy a munkavállaló teljes munkaidejének mértéke: ……………………………….., illetve a munkavállaló ……………………….. munkarendben végzi munkáját.

(A teljes munkaidő mértéke napi 8 óra, a felek megállapodása ennél rövidebb teljes munkaidőt is előírhat, illetve a teljes munkaidő mértéke legfeljebb napi 12 órára emelhető, ha a munkavállaló készenléti jellegű munkakört lát el vagy a munkáltató, illetve a tulajdonos közeli hozzátartozója. A felek részmunkaidejű munkaviszonyt is létrehozhatnak.)

9. Felek megállapodnak abban, hogy a munkaviszony alatt az alábbi magatartások okot adnak a munkáltató, illetve a munkavállaló részéről a rendkívüli felmondás jogának gyakorlására: ……………………………………………

(Például a munkavállaló alkalmatlan, a szakmai követelményeket megszegi, ittas, igazolatlanul távolmarad, rendszeresen késik, bűncselekményt követ el munkáltató sérelmére, illetve a munkáltató nem fizeti meg a munkabért, nem biztosítja a biztonságos munkavégzés feltételeit stb.)

10. A munkavállaló által ellátott munkakörre tekintettel a munkaviszonyából eredő kötelezettségének vétkes megszegésével a munkáltatónak okozott kártért kártérítési felelősséggel tartozik. Felek megállapodnak abban, hogy a kártérítés mértéke a munkavállaló másfél havi átlagkeresete.

(Egyébként a kártérítés mértéke a munkavállaló egyhavi átlagkeresetének ötven százalékát nem haladhatja meg.)

11. A munkáltató tájékoztatja a munkavállalót, hogy vele szemben a munkáltatói jogkör gyakorlására ………………………………………………………………. jogosult.

12. Jelen munkaszerződés aláírásával egyidejűleg a munkáltató tájékoztatta a munkavállalót az alábbiakról:
– az irányadó munkarendről,
– a munkabér egyéb elemeiről ,
– a bérfizetés napjáról,
– a munkába lépés napjáról,
– a rendes szabadság mértékének számítási módjáról és kiadásának szabályairól,
– a felmondási idő megállapításának szabályairól, valamint
– arról, hogy a munkáltató kollektív szerződés hatálya alá tartozik-e.
A munkáltató jelen munkaszerződés megkötését követő 30 napon belül köteles a fenti tájékoztatást írásban a munkavállaló részére átadni.

(Külföldön történő munkavégzés esetén a munkáltató a kiutazást megelőzően írásban tájékoztatni köteles a munkavállalót a külföldi munkavégzés helyéről és tartamáról, a pénzbeli és természetbeni juttatásokról, a díjazás, és egyéb juttatás pénzneméről, továbbá a hazatérésre irányadó szabályokról.)

13. Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyve, a kollektív szerződés és az egyéb munkaviszonyra vonatkozó szabályok az irányadóak.


Kelt ………………………, ……… év …………………. hó …… napján.


……………………………………………..              …………………………………………..
                munkáltató                                                    munkavállaló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top