Álláskereső

Tanulmányi szerzõdés

(Iskolai rendszerű képzésre.)

amely létrejött egyrészről a ………………………………… (………………………….), mint munkáltató,
másrészről ……………………………………………………… (lakcím: …………………, születési hely, idő: ……………………….., anyja neve: ………………………), mint munkavállaló között, az alábbi feltételek szerint:

1. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a munkáltató támogatja a munkavállaló …………………………………………………………………..(tanintézet) …………………. (karán/szakán) …………………………. (esti, levelező tagozat) ……. év …………….. hónap … napján megkezdetett, ………………. éves tanulmányainak elvégzését a jelen szerződésben foglaltak szerint.

Erre tekintettel a munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a tanulmányok folytatása alatt a munkavállaló számára az alábbi támogatásokat biztosítja:
– a képzési költséget átvállalja,
– ………………………………………………………………………………………………..

(Az iskolai rendszerű képzésben részt vevő munkavállaló részére a munkáltató köteles a tanulmányok folytatásához szükséges szabadidőt biztosítani, vizsgánként legalább négy munkanapot, a diplomamunka elkészítéséhez tíz munkanapot.)

A munkavállaló pedig kötelezettséget vállal arra, hogy tanulmányi-, és vizsgakötelezettségének mindenkor a legjobb tudása szerint és időben eleget tesz, valamint a fenti képzésben szerezhető képesítést legkésőbb ……… év ……………. hó …….. napjáig megszerzi.

2. A munkavállaló kötelezettséget vállal arra, hogy a képzettség, illetve oklevél megszerzése után ….. évig (maximum öt évig) a munkáltatóval munkaviszonyát fenntartja. A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen pontban meghatározott időtartamon át a munkavállaló munkaviszonyát fenntartja.
A felek rögzítik, hogy a munkáltatónál kötelezően eltöltendő idő tartamába nem számítanak bele a munkaviszony szünetelésének azon esetei, amelyekre a munkavállalót szabadság sem illeti meg.

3. A felek megállapodnak abban, hogy a munkavállaló részéről szerződésszegésnek minősül, ha a képzettséget nem szerzi meg legkésőbb az 1. pontban rögzített határidőig, tanulmányait a képzési idő letelte előtt befejezi vagy az intézmény elbocsátja, illetve a 2. pontban meghatározott időtartamot nem tölti el munkaviszonyban a munkáltatónál.

A munkavállaló szerződésszegése esetén a munkáltató mentesül a szerződésben vállalt kötelezettségei további teljesítése alól, és a munkavállaló köteles a számára nyújtott támogatást visszafizetni. Amennyiben a szerződésszegésre a képzettség megszerzését követően kerül sor, a munkavállaló megtérítési kötelezettsége a képzettség megszerzését követően a munkáltatónál jogviszonyban töltött idő arányában áll fenn.

Nem minősül a munkavállaló részéről szerződésszegésnek, ha a 2. pontban rögzített időtartam alatt a munkavállaló munkaviszonyát a munkáltató magatartása miatt, jogszerűen alkalmazott rendkívüli felmondással kénytelen megszüntetni.

4. A munkáltató részéről szerződésszegésnek minősül, ha a támogatást nem biztosítja, illetve a munkavállaló munkaviszonyát a 2. pontban szabályozott időtartam alatt megszünteti.

Nem minősül szerződésszegésnek a munkáltató részéről, ha a munkaviszonyt – a munkavállaló egészségügyi alkalmatlanságának kivételével – a munkavállaló képességeire vagy a munkavégzésével összefüggő magatartására hivatkozással rendes felmondással vagy rendkívüli felmondással szünteti meg jogszerűen.
A munkáltatói szerződésszegés esetén a munkavállaló mentesül a szerződésben vállalt kötelezettségei alól és követelheti kárának megtérítését.

5. Jelen megállapodás közös megegyezéssel történő megszüntetése esetére – ha a felek a munkaviszony megszüntetéséről szóló megállapodásban másként nem állapodnak meg – a munkavállaló szerződésszegésének jogkövetkezményeit kell alkalmazni.

6. Szerződő felek a szerződésből eredő esetleges jogviták eldöntésére kikötik a ……………………………………………………………………… Bíróság hatáskörét.

7. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyve rendelkezései az irányadók.


Kelt: ……………………, …… év ……………………… hó ……. nap


……………………………………………..              …………………………………………..
                munkáltató                                                    munkavállaló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top