Allergia kisokos cikkek

5 dolog, ami még pokolibbá teszi az allergiások életét

Mintha nem lenne önmagában is elég kegyetlen az allergia, leselkedhet rád néhány alattomos veszélyforrás, ami csak még tovább rontja a helyzetet.

1. Tárva-nyitva

Beengednél egy kis langyos, virágillatú levegőt egy nyári reggelen? Inkább ne tedd! Ilyenkor ugyanis egy csomó pollent is beengedsz otthonodba, amik csak fokozhatják az olyan allergiás tüneteket, mint például a tüsszögés vagy orrfolyás.

2. Okos tisztítás

Ha porallergiád van, inkább ne vegyél kézbe seprűt! Igaz, a padlódat nem árt akár minden nap tisztítanod, (jól hallottad) de mindenképp porszívóval tedd, hiszen a seprű eléggé felkavarja a port.

5 dolog, ami még pokolibbá teszi az allergiások életét

3. (Nem)kutyaszőr-allergia

Lehet, hogy a kutyaszőrre nem vagy allergiás, de ez nem jelenti azt, hogy kutyád ne okozhatna neked allergiás tüneteket. Már ha kint tartod. Ilyenkor ugyanis rengeteg pollent vagy koszt tud behozni bundájával – szóval csak óvatosan simogasd!

4. Esti zuhany

Még akkor is, ha inkább reggelente zuhanyzol, javasoljuk, hogy állj át az esti mosdásra. A szezonális allergia tünetein sokat ronthatnak a nap során hajunkba ragadt pollenek, ezért jó ötlet lehet este kicsit átöblíteni a hajunkat.

5. Le a pohárral!

Valószínűleg ez a legkegyetlenebb tényező, de sajnos így van: az alkohol fogyasztásától állítólag rosszabb lesz az allergia, szóval ha nagyon szenvedünk a tünetektől, inkább kerüljük az esti borozgatást.

 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top