Kedvenc ápoló

Keressük az ország kedvenc ápolóját!

Ők azok, akik a legnehezebb percekben mellettünk vannak, akik tartják bennünk a lelket, amikor legszívesebben a föld alá bújnánk kínunkban. Itt az ideje, hogy köszönetet mondjunk a munkájukért. Segíts, hogy megtaláljuk az ország kedvenc ápolóját!

Épp csak elkezdtem iskolába járni, amikor eldőlt, muszáj lesz kivenni a mandulámat, ha a szüleim azt szeretnék, többet járjak iskolába, mint amennyit lázas betegen fekszem otthon. Máig emlékszem a MÁV kórház sárgás fényben fürdő folyosójára és a két nővérkére, akik kórteremtársaimmal együtt engem is pátyolgattak az ott eltöltött pár napban. Első este, mikor zuhanyozni vittek bennünket, azt játszottuk, hogy fürdetés közben mindenkinek el kellett mondania, mi szeretne lenni, ha felnő. “Én énekesnő leszek, ha megnövök” – vágtam rá öntudatosan, és az ápolónők nagy derültségére elképesztő orrhangomon azonnal elő is adtam valami gyerekdalt.

Keressük az ország kedvenc ápolóját!
Nővérkék 1916-ból

A következő kórházi emlékem, hogy másnap a műtét után magamhoz térve egy halom véres papírvattát látok az éjjeliszekrényemen. A fejem lüktet és a torkom iszonyatosan fáj. Az ágyam mellett az egyik nővérke ül, a számat törölgeti és mosolyogva néz rám. “Nyugi, énekesnő. Nem lesz semmi baj. Pár hét, és újra dalolhatsz.” Abban a pillanatban ez a mondat többet ért minden létező fájdalomcsillapítónál.

Tudom, sokan őrzünk történeteket ápolókról, nővérkékről. Igaz, a műtéteket nem ők végzik, mégis ők azok, akik a legnyomorultabb, legkiszolgáltatottabb pillanatokban mellettünk vannak, megfogják a kezünket, bátorító szavakkal tartják bennünk a lelket. Nem lehetünk elég hálásak nekik azért, amit tesznek értünk.  

Mi itt az NLCafénál úgy gondoljuk, eljött az ideje, hogy egy kicsit az ápolókra irányítsuk a reflektorfényt. A magunk eszközeivel mi is szeretnénk tenni azért, hogy egy kicsit több elismerést, köszönetet kapjanak, ezért úgy döntöttünk, megkeressük az ország kedvenc ápolóját. Ehhez pedig a ti segítségetekre van szükségünk.

Arra kérünk benneteket, hogy ha van egy kedves, megható történetetek egy ápolóról, aki megérdemelné ezt a címet, írjatok nekünk az apolo@nlcafe.hu címre. A levélben

  • írjátok le pár mondatban a történeteteket, indokoljátok meg, miért gondoljátok úgy, hogy a ti jelölteteket illeti az ország kedvenc ápolója cím,
  • adjátok meg a saját elérhetőségeteket,
  • és a jelöltetek e-mail címét és telefonszámát.
  • Ha nem betegként találkoztál a jelölteddel, az sem baj, családtagok, barátok, kollégák jelölését is várjuk.

A kampánynak tétje van: aki megnyeri az ország kedvenc ápolója versenyt, az értékes nyereménnyel gazdagodik. Hogy mi az, legyen meglepetés.

Várjuk a jelöléseket október 26-áig! Keressük meg együtt az ország kedvenc ápolóját!

Ápolók az NLCafén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top