Aranyanyu 2013

Az egész ország keresi az Aranyanyukat, szállj be Te is!

Összetört lelkű gyermeket felkaroló tanárnő, sószobáért pályázó óvónő, koraszülött kisbabát megmentő orvosnő, páciensei lelkét is ápoló gyógytornász – nap mint nap tucatjával érkeznek a jelölések az Aranyanyukra.


Bonyhád, Cibakháza, Fényeslitke, Göd, Hódmezővásárhely, Jászberény, Karcag, Mátraderecske, Rábacsanak, Szigetmonostor, Tata – csak néhány település abból a hetvenből, ahonnan érkeztek eddig idén Aranyanyu-jelölések.

A zsűri: Dobó Kata, Beke zsuzsa, Rácz Zsuzsa, Kriston andrea, Dr. Gyarmati Andrea, Nagy Tímea
A zsűri: Dobó Kata, Beke Zsuzsa, Rácz Zsuzsa, Kriston Andrea, dr. Gyarmati Andrea, Nagy Tímea

2013-ban is megmozdult egész Magyarország, rengetegen gondoltátok úgy, hogy szeretnétek Richter Aranyanyu Díjra jelölni saját hősnőtöket, olyan egészségügyi dolgozót, pedagógust vagy orvosnőt, akinek így mondanátok hálát munkájáért.

Egy rideg orvos után…

Az előbb említetteken túl érkezett ajánlás például nőgyógyász doktornőre, aki méhnyakrákos

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben hívta életre Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

betegével közösen hozott létre alapítványt azzal a céllal, hogy a betegségen átesett nők rehabilitációját segítsék. Volt olyan is, aki onkológusát ajánlotta a díjra, mert – ahogy írja – egy rideg, monoton, szinte elutasító magatartású orvos után teljes empátiával, megértéssel kezelte gyenge lelki állapotát.

A jelöléseken keresztül itthon még kevésbé ismert szakterületeken dolgozó szakemberek munkáját is megismerhetjük, mint például a kórházpedagógusét. És volt olyan elhagyott gyermek is, aki gyógytornásznőjét jelölte Aranyanyu Díjra, mert nemcsak testét edzette, hanem a lelkével is törődött, és neki köszönhetően ma boldog és sikeres életet él.

Még érdemes jelölni

Legtöbben egyébként pedagógust ajánlottatok eddig, de természetesen jócskán akadtak olyanok közületek, akik egészségügyi szakdolgozóval vagy orvosnővel kapcsolatos jó tapasztalataikat írták le megbecsülésük jeléül.

Továbbra is várják a jelöléseket, egészen október 2-ig lehet elküldeni az ajánlásokat a www.aranyanyu.hu honlapon keresztül egy személyes történet leírásával. Ha van tehát a szíveteknek kedves tanárnő, óvónő, doktornő, nővér, asszisztens, aki szerintetek érdemes az elismerésre, akkor jelöljétek a díjra, hogy a novemberi díjkiosztó gálán ő vehesse át az Aranyanyu-szobrocskát és a vele járó 200 ezer forintos elismerést.

És nem csak ezért érdemes jelölést küldenetek! Azok között, akik bármely kategóriában jelölnek Aranyanyut, egy e-book-olvasót sorsolnak ki a szervezők.

Az általatok beküldött jelölések alapján kategóriánként négy-négy döntőst választanak ki, akikről portréfilm is készül. A bemutatók alapján szavazhattok majd nálunk arra, hogy a döntőbe került Aranyanyuk közül szerintetek kik kapják idén a Richter Aranyanyu Díjat és a 200 ezer forintos pénzjutalmat. A tizenkét finalistát október 4-én mutatjuk be, és ekkortól várjuk voksaitokat is.

Az internetes szavazás mellett zsűri is értékeli majd a döntős Aranyanyukat, melynek sorában az alapítók részéről Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője és Rácz Zsuzsa író foglal helyet, valamint a 2011-es indulás óta dr. Gyarmati Andrea olimpikon, gyermekorvos; Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó és 2012-ben csatlakozott a kezdeményezéshez Dobó Kata színésznő is.

A jelölők között e-book-olvasót sorsolnak ki, érdemes tehát Aranyanyukat ajánlani, amit október 2-ig tehettek meg a www.aranyanyu.hu honlapon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top