Aranyanyu 2013

Legyenek az Aranyanyuk a példaképeid!

A Richter Aranyanyu Díj minden évben hétköznapi hősnőket keres. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, munkájuk nélkülözhetetlen, és mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Ha szeretnél önzetlenül segíteni te is, ajánlunk néhány alapítványt, ahol szükség van rád.

Legyél te is Aranyanyu!Ha inspiráltak az eddigi Aranyanyuk, a megható történetek az önzetlenségről, akkor ajánlunk neked néhány alapítványt, ahol önkéntesként te is segíthetsz a környezeteden. Mielőtt önkéntesnek jelentkezel, jól gondold át, hogy hetente mennyi szabadidőd van, amit erre tudsz fordítani, és azt is, hogy valóban, tényleg akarod-e. Nagyon sok lehetőség közül választhatsz, nemcsak Budapesten, hanem vidéken is. Például ezen az oldalon célirányosan kereshetsz befogadó szerveztet.

Élelmiszerbank Budapest

Az Élelmiszerbank keres komoly önkéntest projektmenedzsment  feladatok ellátása, olyat aki legalább 8-10 órát rájuk tud szánni a héten – akár munkaidőben. Tapasztalt embert ekresnek, esetelg friss nyugdíjast, szabadúszót,  gyerekes édesanyát, olyat aki komoly tapasztalattal, és elég sok szabadidővel rendelkezik.  Az Élelmiszerbank felkutatja a kereskedelmi forgalomba nem hozható, de fogyasztható élelmiszereket, és eljuttatja rászorulóknak.

Fióka Gyermek-és Ifjúságjóléti Központ

A központ gyerekes családokat segítő szociális munkát végez. Sok gyerek jár délutánonként korrepetálásra. A gyerekek előbb érkeznek és tovább maradnak, mint a fejlesztő órák ideje – ezekben a lyukas órákban kellene a jelentkező önkénteseknek ezekkel a gyerekkel játszani, beszélgetni, foglalkozni.

Richter Aranyanyu Díj 2013

Idén is rengeteg jelölés érkezett a Richter Aranyanyu Díjára. Olyan hétköznapi hősnőket keresnek, akik szakmájukat – legyenek pedagógusok, orvosnők vagy egészségügyi szakdolgozók  – emberfeletti odaadással végzik. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, munkájuk nélkülözhetetlen, és mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. A jelölés már lezárult, de november negyedekén bemutatjuk a jelölteket, és szavazhattok is rájuk.

Tett program

Elég komoly önkéntes feladat: fogvatartottakat, pontosabban börtönből szabadultakat kell segíteni abban, hogy vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba. Egy utógondozó koordinátor irányításával  az önkéntes feladata, hogy lakhatási problémák megoldásában, tanulmányok folytatásában segítsen. Nagyon elhivatottnak kell lenni.

Első Lépések Mozgássérült Gyerekeket segítő Alapítvány

Mozgássérült  fiatalok boccia edzése előtt és után keresnek segítőt, aki segítene az edzéseken,  a felszerelés pakolásában, és versenyekre is elkísérné a csapatot. Pécsiek vagy Pécs környékiek jelentkezését várják.

Szent Kereszt Alapítvány

A sződligeti idősek otthonába keresnek lelkes önkéntest, aki szívesen sétálna és beszélgetne a bentlakókra hetente néhány órában. Az otthonban mozgássérült időseket ápolnak, akiknek szellemi, lelki feltöltődést jelenthet egy-egy ilyen séta.

Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány

Nem kell egészségügyi végzettség ahhoz, hogy egy kórházban legyél önkéntes. Csupán egy ingyenes felkészítőn kell részt venni, és máris segíthetsz. Gyerekkórházban már 14 felett, más területeken pedig 18 év felett jelentkezhetsz. Heti két óra szabadidő is elég: betegekkel való beszélgetés, vizsgálatra kísérés, de akár ágyazás, vagy gyerekjátszóház vezetése. De lehet betegektől távoli feladatokat is végezni, például a kórház kertjének gondozása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top