Aranyanyu 2013

“Amit ő csinál, akár mese is lehetne”

Elindult a Richter Aranyanyu Díj szavazása, hogy megkapják a nekik járó elismerést a köztünk élő Aranyanyuk! Megvan a 12 döntős, szavazz a kedvencedre! Mai Aranyanyu-jelöltünk hátrányos helyzetű óvodásokat segít.

Mai Aranyanyu-jelöltünk: Debre Istvánné

Magdi 20 éve hozta létre férjével azt a városszéli óvodát, ahol hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekeknek segítenek felkészülni az iskolás évekre. Magdi az elsők között ismerte fel, hogy az iskolai sikerek gyökere az óvodai képzésben rejlik, ezért intézményükben intenzív, de játékos nevelést kapnak a gyerekek, és mire elkezdik az iskolát, már tudnak írni, olvasni. Az óvodába járó gyerekek szegény családból származnak, így lehetőséget biztosítanak számukra mosásra, étkezésre és tanácsadásra is. Az óvodásaik kezét pedig iskoláskoruk idején sem engedik el: akár általános iskolába, akár középiskolába járnak, visszajárhatnak délutánonként a Tanodába, ahol tovább segítik őket a tanulásban.

Nézd meg Magdi bemutatkozó videóját, és szavazz rá, vagy a kategória más jelöltjére!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top