Aranyanyu 2013

“Mintha a lányom második édesanyja lenne”

Elindult a Richter Aranyanyu Díj szavazása, hogy megkapják a nekik járó elismerést a köztünk élő Aranyanyuk! Megvan a 12 döntős, szavazz a kedvencedre! Mai Aranyanyu-jelöltünk diabéteszes gyerekekkel foglalkozik.

Mai Aranyanyu-jelöltünk: Lukácsné Kormos Etelka

Több mint harminc éve dolgozik a hódmezővásárhelyi kórház gyermekosztályán. Tíz éve levált a retinája és a bal szemére megvakult. A műtét után már nem dolgozhatott nővérként, de ennek ellenére is elhatározta, hogy amíg még lát a jobb szemével, addig szeretne még többet adni magából másoknak. Így elvégezte a diabetológiai szakápolói képzést munka, férj, gyerekek és háztartás mellett, és azóta is diabéteszes gyerekekkel foglakozik. Idén ötödik éve állandó tagja a Bátor Tábornak, ahol több mint hetven diabétesszel élő kisgyermeknek és családjaiknak adnak rengeteg élményt és erőt a jövőhöz. Többen jelölték, egyikük azt írja Etelkáról: „Leírhatatlan, mit adott nekünk. Az a melegség, az a szeretet, az a bizalom, amivel jelenleg is körülvesz bennünket, úgy érzem, példaértékű.”

Nézd meg Etelka bemutatkozó videóját, és szavazz rá itt, vagy a kategória más jelöltjére!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top