Baba

Ha a gyermek az Oroszlán jegyében született





Július 23. – augusztus 22.

A tipikus Oroszlán-gyermek először is: nem “tipikus”. Személyiségének erőteljes kisugárzása mély benyomást gyakorol környezetére. Még a ridegebb szívű felnőttek is kényszert éreznek arra, hogy megálljanak babakocsija, járókája előtt, dicsérve szépségét, kedvességét, okosságát. Ő pedig kegyesen nyugtázza a hódoló gügyögést, ugyanis imádja, ha a figyelem középpontjában állhat. Amikor lankadni érzi az iránta mutatott érdeklődést, határozott intézkedéseket foganatosít. Igen kitartóan képes például bömbölni céljainak elérése érdekében.

Minden egyéb dologban is kitartó, sőt, makacsságra hajlamos. Nem nyugszik bele egykönnyen abba, ha valami elsőre nem sikerül neki. Becsvágyó, győzni akar, és hiúsága is bátor tettekre sarkallja. Mivel önmaga előtt is tökéletesnek akar látszani, problémáit nem osztja meg könnyen másokkal. Kudarcélmények esetén mihamarabb biztosítsuk őt arról, hogy továbbra is csodálói maradtunk! A dicséret alapvető szükséglete, “doppingszere”. Nem hallhat annyi elismerő szót, amennyit sokallana. Azt azonban igen nehezen viseli el, ha szidják, kritizálják, netán a fenekére vernek. Különösen rossz néven veszi, ha az ilyesmit mások előtt kell elszenvednie. Az efféle esetekre tartós sértettséggel, illetve látványos dührohammal reagálhat.

Mindemellett, ha úgy érzi, hogy kellőképpen megbecsülik a személyét, igazi nagyvonalúságra képes. Átadja kedves játékát a kisebbeknek, védelmezi nála gyengébb társait és szeretteit, szívesen lep meg másokat gáláns ajándékokkal. Cserébe elvárja, hogy gesztusait kellőképpen értékeljék, továbbá, hogy elismerjék irányítói-vezetői szerepét. Ő maga nemigen tűri az irányítást, különösen annak direkt, utasításokban megnyilvánuló formáival szemben ellenálló. Szereti, ha bizonyos kérdésekben ő határozhat, ezért pillanatnyi életkorának megfelelő mértékben ajánlatos véleménynyilvánítási és döntési lehetőséget biztosítani számára.

Határozott egyénisége dacára a kis Oroszlán igen sok babusgatást, simogatást igényel. Kiköveteli magának, hogy sokat foglalkozzanak személyével. Ezt tiszteletben kell tartani, ám fontos megértetni vele, hogy neki is tiszteletben kell tartania a körülötte és vele élők érdekeit. Ha a szülők túlságosan szolgai módon viszonyulnak hozzá, ha minden szeszélyét teljesítik, ha szünet nélkül ugrásra készen állnak, hogy óhajait teljesítsék, akár elszánt, önfejű kis zsarnokot is nevelhetnek belőle.

Mindennapjaiban meglehetősen kényelemszerető, és ragaszkodik szokásaihoz. Igaz, amikor éppen hódító kedve támad, és önálló tapasztalatokat kíván szerezni a világban, szinte hozzá sem lehet érni, és fáradhatatlanul változtatja helyét. Ha azonban elfárad, vagy nincs kedve strapálni magát, mindent elkövet annak érdekében, hogy elszállítsák oda, ahová éppen tart. Általában ragaszkodik kedvenc ételeihez, ruháihoz. Kedveli a puha, színes plüss- és szőrmeállatokat, takarókat, párnákat. Amikor derűs hangulatban van – és ez általában jellemző rá -, roppant mosolygós, bohóckodó, kíváncsi, találékony, és az élet minden apró örömét képes élvezni. Egyszóval: elbűvölő.

Általában minden tekintetben kellemes, ingergazdag környezetre, esztétikus és tág mozgásteret kínáló közegre, jó társaságra vágyik. Ez utóbbi már csak azért is fontos számára, mivel nem csupán azt szereti, ha mások felnéznek rá, de ő is szívesen tekint fel azokra, akikkel élete különböző helyszínein találkozik. Lehetőség szerint ne mutatkozzunk előtte rossz formában.

Óvodába, iskolába kerülve az Oroszlán-szülött aligha marad észrevétlen. A játékosabb felfogást képviselő, kreatív pedagógusok odavannak érte, a diktatórikus elveket vallók viszont aligha kedvelik, mert nem jellemzi őt holmi vak engedelmeskedés. Társai között komoly vetélytársakra akadhat (például a Kos-, Nyilas-, esetleg Bak-szülöttek személyében), ám szinte biztos, hogy odaadó rajongótábort is kialakít maga körül. Aligha kétséges, vezetői alkata már ebben az időszakban világosan megmutatkozik.

Ritka kivételektől eltekintve felnőttként is irányító szerepet vállal hivatásterületén – legyen az az üzleti élet vagy a számítástechnika világa, vagy éppen a szórakoztató-, vendéglátó-, vagy szépségipar ágazatainak valamelyike. Ám akármilyen szakmát választ is, egyértelmővé teszi környezete számára: azon a bizonyos területen ő a KIRÁLY/NŐ.


Ha Ön személyre szóló, írásos babahoroszkópot, illetve családi horoszkópot szeretne készíttetni, “Horoszkóp” jeligére írhat az 1255 Bp., Pf.: 244. címre. Szükséges adatok: születési hely, év, hó, nap, óra, perc, továbbá lakcím és telefonszám, hogy az asztrológus az elemzés feltételeiről részletes tájékoztatást nyújthasson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top