Baba

Ha a gyermek a Bika jegyében született





április 21. – május 20.


Az a kisgyermek, akinek személyiségében nagy hangsúlyt kapnak a Bika-tulajdonságok, igen kényelemszerető és biztonságkereső alkat. Erősen igényli a testi kontaktust, a simogatást, az ölelést. Mindezt rendkívüli kedvességgel képes meghálálni. Szereti a puha, kellemes tapintású játékokat. Kedvenc szőrmeállatkáját szívesen hurcolja magával mindenhová, mivel az ismerős tárgy jelenléte megnyugvással tölti el a sok bizonytalansággal, váratlan helyzetekkel is fenyegető külvilágban.

A helyváltoztatás és önkifejezés formáit általában nyugodt tempóban sajátítja el, hiszen összehasonlíthatatlanul előnyösebbnek tűnik számára, ha mindent odahoznak neki, amire szüksége van, mint az, hogy saját magának kelljen erőfeszítéseket tennie érte. Egyébként is nehezen szánja rá magát a változtatásokra. Ha azonban szülei e téren, vagy bármely más szituációban türelmetlenkednek vele, az csak még lassúbb cselekvésre ösztönzi. A kis Bika ugyanis gyűlöli a sürgetést, és szilárd ellenállást tanúsít vele szemben. Dacosan hallgatva megmakacsolja magát, vagy – ha ez nem hozná meg az áhított eredményt – heves és kitartó toporzékolásba fog.

Rendszeres életmódot és komfortos körülményeket igényel. Nincs ínyére például, ha nem cserélik ki azonnal a pelenkáját, mihelyt szükségessé válik, ha szülei folyton ide-oda viszik magukkal, vagy ha mindig más és más vigyáz rá. Egy esetleges válás, költözés, vagy egy kistestvér születésének élménye ugyancsak feldúlhatja lelkivilágát. Különösen akkor, ha minden előkészítés nélkül értesül a fejleményekről, ha kész helyzet elé állítják, ha nincs elegendő ideje arra, hogy gondolatban megbarátkozzék az újszerű helyzettel. Mivel igencsak szereti a hasát, kiköveteli magának a jóízű falatokat. Olykor mohónak bizonyulhat, két étkezés között is nyaggathatja környezetét valami finom ennivalóért, ezért szülei tartsanak készenlétben számára egészséges nassolnivalót, például gyümölcsöt.

Sokra becsüli az esztétikus környezetet és az állandóságot. Megnyugvással tölti el, ha elérhető közelségben, megszokott helyükön látja a színes és általa szépnek tartott holmikat. Már korán kinyilváníthatja, melyik ruháját akarja felvenni, ha e szándékában gátolják, azt nem veszi jó néven. Játékait, “kincseit” pontosan számon tartja, és hamar tisztázni igyekszik másokkal, mi az, ami az övé. Felháborítja, ha valaki bitorolni akarja a javait. Jól érzi magát természetközelben, képes gyönyörködni a virágokban, és odavan azért, hogy megsimogathasson egy szelíd cicát, kutyát vagy nyuszit.

Jó hatással lehet rá a zene, illetve az, ha énekelgetnek neki. Nem ritkán ő maga is örömmel hangicsál. Kedvét lelheti a festésben, de még inkább a gyurmázásban, homokozásban, mivel pozitív élményt jelent számára, amikor a kézzelfogható valóságról szerezhet tapasztalatokat. A játékban sokkal inkább az érzéki élvezetet keresi, mint a kalandot. Szüleinek nem kell attól tartania, hogy minduntalan a legmagasabb fára akarna felmászni, vagy hogy lépten-nyomon verekedésbe bonyolódna. Hajlamos lehet viszont arra, hogy egész álló nap a televízió előtt tespedjen. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos már kezdettől fogva helyes szokásrendet kialakítani.

A gyermekközösségekbe valószínűleg jól beilleszkedik, hiszen alapjában véve békés természetű és harmóniára törekvő egyéniség. Kifejezésmódja többnyire nyugodt, megfontolt, gondolkodásában alaposságra törekszik. Leginkább a gyakorlatban is hasznosítható, illetve a gyakorlati példákkal is megvilágított ismeretek ragadják meg, azonkívül igen fogékony lehet a művészeti tárgyak iránt. Nem biztos, hogy ő “vágja” leggyorsabban a választ minden kérdésre az iskolában, olykor akár lassúnak is tűnhet a felfogása, ám amit egyszer megtanult, arra élete végéig emlékszik.

Felnőttként igen fontosnak bizonyulhat számára a szilárd anyagi háttér kialakítása. Jól érezheti magát egyebek között a bankszakmában, adószakértőként, biztosítási területen, de a vendéglátóiparban, vagy akár a művészethez közel álló pályák valamelyikén is. Bár nem kezdeményező típus, törekvéseit illetően roppant kitartó, így javarészt képes is elérni azt, amit akar. Sikerrel alkalmazott életfelfogása így foglalható össze: “lassan, de biztosan”.

Ha Ön személyre szóló, írásos babahoroszkópot, illetve családi horoszkópot szeretne készíttetni, “Horoszkóp” jeligére írhat az 1255 Bp., Pf.: 244 címre. Szükséges adatok: születési hely, év, hó, nap, óra, perc, továbbá lakcím és telefonszám, hogy az asztrológus az elemzés feltételeiről részletes tájékoztatást nyújthasson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top