Baba

A BABA ÉS RUHÁI

KOS (III. 21. – IV. 20.)
A Kos-gyerek számára elsősorban olyan strapabíró holmikat érdemes beszerezni, amelyekre nem kell folyton vigyáznia: farmert, pamutpólókat, tépőzáras sportcipőt és könnyen mosható, rövidebb kabátkát. Vonzódhat az erőteljes színekhez. Egy piros sapka meggyőzheti arról, hogy fejfedőt viselni nem is olyan rossz dolog. Jelmeze: indián, cowboy, tűzoltó, katona.

BIKA (IV. 21. – V. 21.)
Általában a kellemes tapintású ruhákat részesíti előnyben, amelyek szinte simogatják a bőrét. Hamar megkedvelheti a sálakat, kendőket, garbónyakú pulóvereket. Megszokott holmijához ragaszkodik. Ünnepi alkalmakkor szeret maradéktalanul csinos, elegáns lenni. A természetes, visszafogottabb színek – kék, zöld, barna – híve. Jelmeze: tavasztündér, virág, festőművész.

IKREK (V. 22. – VI. 21.)
Könnyű, jól variálható, mozgását nem korlátozó viseletekben érzi jól magát. Szívesen vesz fel világos árnyalatú, színes, kockamintás vagy figurális díszítésű, feliratos, nem gyűrődő ruhákat, és visel hátizsákot (bár utóbbit el-elhagyhatja). Cipője cipzáras, tépőzáras legyen, mert a fűzőt gyakran elfelejti megkötni. Jelmeze: postás, rikkancs, vándorlegény.

RÁK (VI. 22. -VII. 22.)
Kedvencei a házilag kötött, puha anyagú, lezser kardigánok, pulóverek, és a mama által varrt vagy díszített ruhácskák, melyek révén mindenüvé magával tudja vinni az otthon melegét. Kislányoknál „örökzöld sláger” lehet a hagyományos szabású, fodros, csipkés blúz, szoknya, fejkendő. A pasztellszínek vonzzák. Jelmeze: csigabiga, teknőc, nyuszi, szakács.

OROSZLÁN (VII. 23. – VIII. 23.)
Nem hajlandó bármit felvenni, már korán kiköveteli a szép és egyedi ruhákat; jólöltözött akar lenni. Hétköznapi viseletét mindezen túl a kényelmi szempontok és az élénk, vidám színek határozhatják meg. A számára jelentős alkalmakkor (gyerekzsúr, családi ünnep stb.) már-már mosolyogtató gondossággal választhatja ki öltözékét. Jelmeze: királyfi, királykisasszony, cica.

SZŰZ (VIII. 24- IX. 22.)
A praktikus, egyszerű, feltűnésmentes, visszafogott színű, természetes anyagú ruharadabok illenek egyéniségéhez. Kedvence lehet az overall, vagy a sokzsebes kabátka. Jó, ha érzékeny kezét télen kesztyű védi. Általában vigyáz a ruháira, „nett”. Nem nehéz meggyőzni, hogy használt vagy olcsóbb ruhákban is csinos lehet az ember. Jelmeze: kertész, doktor, hangya.

MÉRLEG (IX. 23 – X. 23.)
Egészen apró korától fogva hosszasan válogathat ruhái között: mit is vegyen fel? Számos allkalommal átöltözhet, mielőtt bárhová elindulna. Divatos, kellemes érintésű, az átlagosnál kissé díszesebb, pasztell színvilágú öltözékben érzi jól magát; megjelenésére ügyel. Ha kislány, csatok-hajgumik tömkelegét gyűjtheti be. Jelmeze: Hófehérke, balett-táncos, fodrász.

SKORPIÓ (X. 24 – XI. 22.)
Nem elsősorban az öltözékével akar hatni környezetére, akármit viselni mégsem hajlandó. Heves ellenállást tanúsíthat például, ha szülei „jó gyereknek” akarják öltöztetni. Egyszerű szabású ruhákban mozog otthonosan, szereti a vagány megjelenést kölcsönző, kontrasztos szín-összeállítású, mélyebb színárnyalatú holmikat. Jelmeze: nyomozó, búvár, krampusz.

NYILAS (XI. 23. – XII. 21.)
Mivel igen mozgékony alkat, a bő, lezser, ugyanakkor sportosabb jellegű ruhákat részesíti előnyben; „hanyag elegancia” jellemzi. Fontos számára, hogy minőségi ruhákat viselhessen, ám nemigen ügyel azok pillanatnyi állapotára. Legújabb nadrágjában is fára mászhat, ha épp úgy adódik. Kedvenc színe lehet a mélykék és a mélyvörös. Jelmeze: Mikulás, vadász, őzike.

BAK (XII. 22. – I. 20.)
Áttekinthető, egyszerű, megbízhatóan működő, feltűnésmentes ruhatárra van szüksége. Kicsi korától fogva igyekszik odafigyelni arra, mikor mit illik viselni. Hazaérve átöltözik, jeles alkalmakkor kínosan ügyel arra, hogy „rendesen” nézzen ki. Megjelenésével kapcsolatban többnyire hallgat a szülői szóra. Kedveli az időtálló holmikat. Jelmeze: egér, manó, fenyő.

VÍZÖNTŐ (I. 21- II. 18.)
Nem szereti, ha pontosan úgy néz ki, mint a többiek, ezért öltözködését kísérletező kedv és játékosság jellemezheti. Szívesen választ meghökkentő összeállításokat, feltéve, hogy azok szabad mozgásában nem akadályozzák. Olykor nehéz meggyőzni arról: ne húzzon csizmát nyáron, vagy hogy felejtse el a szandált télen. Jelmeze: bohóc, űrhajós, popsztár.

HALAK (II. 19. – III. 20.)
Ha megjelenése rendezett, az valószínűleg a szülői gondosságnak köszönhető. Ő maga gyakran észre sem veszi, hogy például felemás zoknit húzott, vagy pecsétes lett az öltözéke. Használt ruhákkal is beéri, de a lába érzékeny. Kapjon mindig jó minőségű cipőket. A sejtelmes, fantáziaébresztő színek és formák kedvelője. Jelmeze: sellő, horgász, matróz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top