nlc.hu
Baba
A Kismama júniusban

A Kismama júniusban

Júniusi számunk tartalmából

A hónap témája





Egyszerre született testvérek


Az ikrek sok boldogsággal, egészen különleges percekkel ajándékozzák meg családjukat, ám nehéz időszakokról is jócskán gondoskodnak. Mivel a világ nem dupla vagy tripla gyerekáldásra rendezkedett be, fogadásukhoz, felnevelésükhöz gondos előkészületekre, a rokonok, barátok segítségére is szükség lesz.


Gyereket szeretnék
Petesejt ajándékba
Nem is gondolnánk, hány nő várja országszerte, hogy mástól származó petesejtből foganjon gyermeke. Vajon mi az akadálya annak, hogy megtermékenyülésre alkalmas saját petesejtet bocsásson útjára a petefészek?

Szülőszobában
Mire jó?







Szülőszék, bordásfal, labda, vajúdókád, franciágy: igen kevés hazai szülőszoba dicsekedhet a képeinken látható berendezési tárgyakkal, vajúdássegítőkkel. Üres díszletek csupán, vagy valóban hasznos segédeszközök?


Segítőink
Megismerteti a mozgás örömét
Lakatos Katalin mozgásterapeuta számtalan apró koraszülöttön és sérült csecsemőn segített, hogy lehetőségeikhez mérten ügyesen és örömmel mozogjanak vízben, szárazföldön.

Egészségőr
Nem kell karantén!
A kutya- és macskatartást egészségügyi szempontból ellenzők egyik fő érve a giardiázis, az ember egyik leggyakoribb, egysejtű élősködő okozta bélfertőzése.

Szülés után
Gyógyító meleg
Megint pocakkal?
Gyermekágyi folyás

Látogatóban
Nem muszáj fájdalommal szülni
Csaknem tíz éve kapta a bababarát címet a miskolci Semmelweis Kórház. Azóta is változatlan lelkesedéssel támogatják anya és kisbabája mielőbbi egymásra találását.

Szoptatás
Szoptatás a négyzeten
Ezúttal tapasztalt ikres édesanya, Oyeyele Monika tollából olvashatnak az ikrek szoptatásának felettébb izgalmas kalandjáról.

Tanácsadó
Csecsemők: Sírás séta közben, Öltöztetés, Tisztasági követelmények
Egyévesek: Babateák babaadagban, Pelenkázás, Lepkeszárny-betegség
Kétévesek: Étvágygerjesztő, Kertészkedés, Viszketés
Három-négyévesek: Fiús-lányos tulajdonságok, Korán kezdi, Napszúrás

Lépésről lépésre
Lili huszonkét hónapos
Mindenkit szóval tart
2001. augusztusi számunk óta követhetik nyomon sorozatunk segítségével egy igazi kisbaba fejlődését és mindennapjait. Lili már zöldséget válogat édesanyjával a nagycsarnokban.

Apasorban
Felkészültünk a legrosszabbra
Az ikreket nevelő apa sorsa, hogy az anyáékhoz hasonló gyakorlatra tegyen szert a gyerekek ellátásában.

Babakonyha
Egyszerűen és gyorsan
A babaételek nem kívánnak nagy főzőtudományt és különleges felszerelést. Ezúttal kényelmes és bonyodalommentes ételkészítéshez szeretnénk ötleteket adni.

A család asztalára
Rizsgolyók mártással
Ribizlis sütemény
Snidlinges omlett tekercs
Citromos felfújt

Körkép
Ikerkocsik

Családi praktikák
Kalandozások kora
Ha nyár, akkor elkerülhetetlen, hogy kimozduljon a család. Végül is nem élhetjük le hatvan-százhatvan négyzetméteren az életünket. Legalábbis – nem érdemes!

Szépséghírek







Egy nap a napon


Reggeltől estig a levegőn! Ez a legjobb a nyárban. Ahhoz azonban, hogy a természet ereje valóban áldássá váljon, bőrünk még gondosabb ápolást igényel.


Formában
AquaNatal
Súlytalan lebegés
A víz nyugtató, lazító hatását senkinek sem kell bemutatnunk. A várandósok számára kifejlesztett program elsősorban a bennünk rejlő női energiák felszabadítására összpontosít.

Az Ajánlóban Kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: A legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai
Továbbá: Horoszkóp, Gyerekszáj, Mese, Babafotó-pályázat, Klub hírek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top