Baba

Aktív pihenés a városiaknak

Ha nincs kert, kénytelen a család nap mint nap felkerekedni. Csak a borongós idõszakokat érdemes otthon tölteni, de azt sem muszáj, hiszen az esõben sétálás is nagy kaland lehet az apróságok számára.





Legjobb, ha előre eltervezzük az otthoni nyaralás programjait. Melyik nap hová megyünk, hol eszünk, meddig maradunk. Minden városban van strand, és szinte minden város környékén találunk olyan szabad vizet, melynek partján jól érezheti magát a család. A budapestiek nagyon jó helyzetben vannak, mert a számtalan strand mellett nincs messze a Ráckevei-Duna, a Velencei-tó és az Omszki-tó sem. Ilyen „vizes kirándulások” alkalmával azonban mindig készüljünk fel a nap elleni védelemre, és – ha a család legkisebb tagja már nem csak szopik – biztonságos, nem romlandó ételt is készítsünk elő.

De nem kell mindennap strandolni! Egy jó kirándulás is nagy élmény, még a legkisebbek számára is. Ilyenkor jön rá a legtöbb szülő, hogy kincset ér a babahordozó kendő. Az arborétumok például kifejezetten kisgyermekes családoknak valók: a sétautakon babakocsival is közlekedhetünk, van ivóvíz, mosdó, étkezési lehetőség. Imádják a gyerekek a kisvasutat és a hajókirándulást is.





A nagy hőségben kevés embernek jut eszébe, hogy létezik olyan hely a világon, ahol ilyenkor is hűvös van. Bizony létezik, és sokszor nem is kell messzire mennünk. A cseppkőbarlangokban egész évben tíz fok körüli a hőmérséklet. Sok barlangnak van olyan kiépített útja, ami könnyen járható kisgyerekekkel is. Ha barlangba készülünk, vigyünk magunkkal meleg ruhát, pulóvereket, sapkát, és a túra megkezdése előtt és után is töltsünk jó negyedórát a hűvös, de nem hideg előtérben, hogy szervezetünk alkalmazkodni tudjon a nagy hőmérséklet-különbséghez.





A borús napokon választhatunk beltéri programot. A fél éven aluli baba szülei akár komolyabb, felnőtteknek való kiállításokra is elmehetnek: a kicsi nem fogja zavarni őket a műélvezetben. Már mászni vagy járni tudó gyerkőcökkel viszont nem érdemes olyan helyre menni, ahol a kicsik unatkoznak, hiszen a folyamatos fegyelmezés miatt senki sem érzi jól magát ilyen helyzetben. Velük inkább keressünk fel egy játszóházat, vagy egyszerűen barangoljunk a városban, gumicsizmában, esőkabátban. Vágjunk bele, nem utolsó élmény!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top