nlc.hu
Baba
Sétál a baba

Sétál a baba

Vajon milyen ruhában érzi jól magát, mik a kedvenc ételei, szeret-e sétálni a kisbaba? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ a csillagok segítségével.

Kos-gyerek (03.21-04.20.)
Felesleges minduntalan rászólni: ne szaladj, mert elesel! Nemigen törődik kisebb sérüléseivel; feláll, és gőzerővel fut tovább. Ráadásul minden útjába eső tereptárgyra megpróbál felmászni, nem ritkán ágakkal hadonászik, köveket hajigál. Mozgékonysága miatt olyan helyen érdemes “sétáltatni”, ahol viszonylag biztonságos a környezet, és a szülő által jól belátható a helyszín.

Bika-gyerek (04.21-05.21)
Ideális kirándulótársnak bizonyulhat, amennyiben sikerül meggyőzni arról, hogy keljen útra. Jó csalinak bizonyulhat számára egy szabadban elköltött uzsonna, vagy egy szép, virágos táj megtekintésének lehetősége. Ám hamar kedvét szegheti, ha kicsit is megerőltető gyaloglásra kényszerül. Árnyas, kellemes sétautakon járva békésen szemlélődni – ezt szereti a kis Bika!

Ikrek-gyerek (05.22-06.21.)
Általában jobban szeret városi kirándulásokat tenni, mint erdőt-mezőt járva ismerkedni tágabb környezetével. Az utóbbi helyszíneken ugyanis kevesebb emberrel találkozhat, márpedig az ő számára roppant fontos a társalgási lehetőség. Sétákon szerzett tapasztalatait is ezért akarja mielőbb megosztani másokkal. Szülei mindig lássák el őt információkkal a látottakról!

Rák-gyerek (06.22-07.22)
Tóparti kirándulás kézen fogva a mamával, meghitt hangulatú hétvégi csónakázás a családdal, vasárnapi ebéd a nagymamánál – az efféle rövid kiruccanások vonzóak igazán a Rák-gyerek számára. Sokkal inkább élvezheti a nyugodt együttlét biztonságos légkörét, mintsem magát a sétát. Útjairól fenyőtobozt, kavicsot, egyéb apróságot vihet haza, amit gondosan meg is őriz.

Oroszlán-gyerek (07.23-08.23.)
Az olyan, minél szórakoztatóbb sétákat kedveli, melyek során kényelmét sem kell teljesen feladnia. Ha szülője e két feltételről gondoskodik, nyert ügye van. A kis Oroszlánt érdekelhetik a nagy hadvezéreket és más hírességeket ábrázoló szobrok, a kastélyok és paloták, azok a helyek, ahová csak “kivételezettek” juthatnak be, no meg a róluk szóló kalandos történetek.

Szűz-gyerek (08.24-09.22.)
Szívesen “segít” mamájának a piaci bevásárláskor, örömmel sétálgat vele gondozott városi parkokban, vagy akár szántóföldek, gyümölcsösök, kultúrnövény-ültetvények közelében, ahol megnyugtató élményt jelent számára végignézni a rendezett sorokon. Erdőn-mezőn is képes otthon érezni magát, kiváltképp, ha valami hasznosat is tehet, például terméseket gyűjthet be.

Mérleg-gyerek (09.23-10.23)
Legtöbbször oda szeretne menni, ahol esztétikus a környezet, és ahol “történik valami”, például érdekes rendezvény készül, vagy társas mulatság kezdődik. A hosszas baktatásért, megerőltető túrákért egyáltalán nem lelkesedik. Ha mégis ilyesmire kényszerül, makacsul ragaszkodhat ahhoz, hogy kényelmetlen, ám szép cipőjében és ruhájában indulhasson neki.

Skorpió-gyerek (10.24-11.22.)
Felpezsdítik az izgalmas, rejtélyes helyszínek, és ha éppen nem talál ilyenre, fantáziája segíti ki. A leghétköznapibb séta közben is titkok után kutat, véletlenül sem lépdel szépen engedelmesen a kijelölt utakon. Lehetőleg minden “tiltott” helyre bekukucskál; látni akarja, mi rejtőzik a jelenségek mögött. A kirándulásokon jól bírja és élvezi a korának megfelelő erőfeszítéseket is.

Nyilas-gyerek (11.23-12.21.)
Mindegy hová, csak menjünk már! – akár ez is lehetne a Nyilas jegyű gyermek mottója. Kifejezetten kedveli a helyváltoztatást, és az ehhez kapcsolódó ismeretszerzési lehetőségeket. Séta közben sokat kérdez és ugyanennyit magyaráz, továbbá folyamatosan rohangál, nehogy kihagyjon valamit a felfedeznivalókból – a természet közelségében épp úgy, mint bárhol másutt.

Bak-gyerek (12.22-01.20.)
Nem ő lesz az a gyerek, aki földhöz vágja magát az utcán az első tiltószóra. Inkább igyekszik kitalálni szerettei viselkedéséből, mit is kell csinálni pontosan “séta” címszó alatt, és e vélt elváráshoz próbál igazodni. Lakott helyeken érdeklődve figyelheti az építészeti alkotásokat, kirándulások során fény derülhet sziklás hegyek, kilátók, barlangok iránti mély vonzalmára.

Vízöntő-gyerek (01.21-02.18.)
Emberlakta környezetben bárhol feltalálja, és jól érzi magát. Konoksága viszont olykor séták alkalmával is megnehezítheti nevelőinek dolgát. Ha egy útitervet fölöslegesnek ítél, nemigen lehet meggyőzni őt az ellenkezőjéről. Különösen parancsszóval nem. Nagyvonalúságára azonban számítani lehet: ha tudtára adja a szülő, hogy a séta őneki fontos, enyhülhet a helyzet.

Halak-gyerek (02.19-03.20)
Bár szeret vízközelben tartózkodni, gyakorlatilag szinte mindegy neki, hogy éppen merre jár. Számára ugyanis elsősorban az a fő szempont, hogy szüleinek örömöt szerezhessen – ha kell, hát azzal, hogy sétál “nekik”. Talán nem is szól, ha töri a cipő, vagy ha elfáradt, ezért csöndessége megtévesztő lehet. Fontos odafigyelni rá akkor is, amikor látszólag jól elvan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top