Baba

Vendégségben a baba

Vajon milyen ruhában érzi jól magát, mekkora a mozgásigénye, milyen mesét, zenét kedvel, szeret-e vendégségbe járni? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ a csillagok segítségével.

KOS (03. 21 – 04. 20.)
A kis Kos szívesen kezdeményez kapcsolatokat. Ám mivel néhány percnél tovább nemigen képes illedelmesen üldögélni, kényes tárgyakkal telezsúfolt környezetben vendégeskedni vele nem igazán megnyugtató érzés. Kirándulással, sétával egybekötött összejöveteleken, kerti partikon, családi sportprogramok alkalmával, gyerekek között viszont remekül fog szórakozni.

BIKA (04. 21 – 05. 21.)
Az érdeklődését felkeltő tárgyakat megszokott környezetén kívül is szívesen veszi kézbe – ám igyekszik óvatosan bánni azokkal. Hosszabb összejövetel esetén is “nyugton van”, főként, ha finom falatokkal traktálják. Ezzel együtt nem rajong a gondolatért, hogy folyton nyüzsgés legyen körülötte, és ha egyszer nem akar vendégségbe indulni, aligha sikerülhet rábeszélni őt.

IKREK (05. 22 – 06. 21.)
Hiábavaló dolog arra kérni, hogy ne kotyogjon bele minduntalan a felnőttek beszélgetésébe. Borzasztóan kíváncsi mindenre, ami csak elhangzik körülötte, és alig várja, hogy szerzett információit másoknak is továbbadhassa. Felvillanyozza az új kapcsolatok teremtésének lehetősége. Számára a népes társaságban való sürgés-forgás a legkellemesebb programok egyike.

RÁK (06. 22 – 07. 22.)
Szinte fáj neki, ha meghitt környezetét számára idegen felnőttek vagy gyerekek népesítik be, akik esetleg még kedves játékaihoz, féltett holmijához is hozzányúlnak. Nem könnyen ismerkedik, pláne nem ilyen helyzetben. A szeretett rokonok és barátok biztonságérzetet nyújtó társaságát ugyanakkor nagyon is képes élvezni, előre megbeszélt időpont esetén.

OROSZLÁN (07. 23 – 08. 23.)
Egyáltalán nincs ellenére, hogy kellemes társaságban forgolódjék, az ismerkedést illetően sem bátortalan. Szülei kérésére szinte bármikor bemutatja mások előtt, milyen ügyesen tud már bukfencezni, vagy akár feláll a székre, hogy elmondja a nemrég tanult verset. Elbűvölő gyerek, ám követelődzővé is válhat, amennyiben már nem ő áll a figyelem középpontjában.

SZŰZ (08. 24 – 09. 22.)
Vendégeskedés közben sem tétlen. Nem csak a beszélgetésbe kapcsolódik be, ráérez arra is, miben tudna “segíteni” – körbekínálja a süteményt, rakosgatja a tányérokat, vagy engedélyt kér a felnőttektől, hogy meglocsolhassa a virágokat. Közben azonban mindenki füle hallatára közölheti, hogy a sütemény nem sikerült valami jól, és hogy hatalmas pókháló van a sarokban.

MÉRLEG (09. 23 – 10. 23.)
A Mérleg-gyerek számára a vendégeskedés valóságos ünneppé magasztosulhat. Napokig készülhet a nagy eseményre, gondosan kiválasztva öltözékét, díszítgetve szobáját. Még az sem kizárt, hogy rendet rak (bár a fiókjaiba benézni azután sem tanácsos). Rokoni körben vagy egyéb társaságban időzve csinosságával és elbűvölő kedvességével mindenkit levesz a lábáról.

SKORPIÓ (10. 24 – 11. 22.)
Rosszul jár az a szülő, aki rá akarja venni a könnyed társalgásra, vagy valamely produkcióra a kíváncsi rokonok, ismerősök gyűrűjében. A kis Skorpió ettől rendkívül morcossá válhat, esetleg meg sem mukkan, míg véget nem ér a vendégeskedés. Inkább kedveli ugyanis a szinte észrevétlen megfigyelő szerepét, mint a társas életben való aktív részvételt.

NYILAS (11. 23 – 12. 21.)
Kifejezetten élvezi a vendégeskedést, a nagy társaságot. Kezdeményezően, könnyedén és gyorsan teremt új kapcsolatokat. Élénkségével, közvetlenségével, derűjével mindig jókedvre tudja hangolni az egybegyűlteket – bár esetenként “túltenghet”, mivel nehezen képes lemondani a szereplés adta örömökről. Kortársaival épp olyan jól szót ért, mint a felnőttekkel.

BAK (12. 22. – 01. 20.)
Nem odaadó rajongója az eseménydús társas életnek, ám szülei kedvéért elfogadja, hogy illendő részt kell vennie a családját érintő összejöveteleken. Bizonyos értelemben ideális vendég: nem rugdossa az asztal lábát, nem dobál kenyérgalacsinokat a szemközt ülőkre és nem is hangoskodik. Ám jól főként akkor érzi magát, ha szűk családi körben vagy egyedül lehet.

VÍZÖNTŐ (01. 21 – 02. 18.)
Nem érdemes erőltetni, hogy adjon puszit a rokonoknak, és hogy feltétlenül úgy vegyen részt a vendégeskedés minden mozzanatában, ahogyan azt a szülő megálmodta. Ilyenkor ugyanis megmakacsolhatja magát, és éppen az ellenkezőjét teheti mindannak, amire rá akarták bírni. Ha azonban ő is részt vehet az események alakításában, igen kedvessé és közlékennyé válhat.

HALAK (02. 19 – 03. 20.)
Lévén többnyire félénk és visszahúzódó, hasztalannak bizonyulhat, amikor arra noszogatják: menjen játszani a többi vendég gyerekkel. Ha ráirányul a figyelem, valószínűleg igyekszik mielőbb az asztal alá csúszva láthatatlanná válni. Mivel könnyen zavarba jöhet, szégyellősnek bizonyulhat, fölösleges még azzal a kérdéssel is gyötörni, vajon “elvitte-e a cica a nyelvét”.

Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top