Baba

A BABA ÉS A KARÁCSONY

Vajon milyen ruhában érzi jól magát, mekkora a mozgásigénye, milyen mesét, zenét kedvel? És vajon kedvenc ünnepe lesz-e a karácsony, milyen ajándéknak örülne? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ a csillagok segítségével.

Kos-gyerek (03. 21 – 04. 20.)
Számára aligha lesz ünnep az ünnep, ha azért piszkálják, hogy „legalább ilyenkor” maradjon csöndben és üljön szép nyugodtan a terített asztal mellett. Az olyan ajándékokban sem lesz sok öröme, amelyekre folyton vigyázni kell; nem neki találták ki a csipkés ruhácskát vagy a méregdrága alvó-, járóbabákat. Inkább a játék járművekre, sportszerekre vágyik

Bika-gyerek (04. 21 – 05. 21.)
Az ünnepi időszak kedvére való lehet – amennyiben az egész nem jár túlságosan nagy felfordulással. Hogy teljes legyen az élvezet, reggeltől estig majszolgatva ülne a televízió ünnepi műsorait nézve, tehát ajánlatos tartalmasabb programokat is kitalálni számára. Puha plüss-, szőrmeállatkák, gyurmakészlet ajándékozásával minden bizonnyal megörvendeztetjük.

Ikrek-gyerek (05. 22 – 06. 21.)
Mivel minden aktuális dologra kíváncsi, ami körülötte történik, legjobb, ha életkorának megfelelő szinten bevonjuk őt az ünnepi előkészületekbe – ám más családtagok ajándékait illetően lehetőleg ne terheljük titoktartási kéréssel. A közös társasjáték, beszélgetés számára a karácsony fénypontja lehet. Nagyon örülhet a könyvnek, játék telefonnak, sportszereknek.

Rák-gyerek (06. 22 – 07. 22.)
Meghitt családi körben együtt lenni a terített asztal körül: ez az igazi ünnep a Rák-gyerek számára. Szívesen részt vesz az ünnepi készülődésben is. A népes rokonság tagjait azonban lehetőleg ne az ő szobájában helyezzék el szülei; az ilyesmire érzékeny lehet. Ajándékul örömmel fogadhat például babát, bababútort, házi készítésű holmikat, illusztrált mesekönyvet.

Oroszlán-gyerek (07. 23 – 08. 23.)
Kedveli a hatásos dolgokat, ezért számára az ünnep akkor ünnep, ha pompás „díszletek” között zajlik. Legyen magas a fenyőfa, különleges a szaloncukor és szemet gyönyörködtető az asztalteríték. Általában könnyen rábírható, hogy karácsonyi dalocskát, verset adjon elő a családnak. Szeret olyan „menő” ajándékot kapni, amilyenhez csak kevesen juthatnak hozzá.

Szűz-gyerek (08. 24 – 09. 22.)
Elemében van, amíg karácsonyi bevásárlást, takarítást végző családtagjai körül sertepertélhet, ám kissé elbizonytalanodhat, amikor elérkezik a lazítás ideje. Tétlenül kissé nehezen tudja elengedni magát, ezért legjobb, ha szülei aktív elfoglaltságot is lehetővé tesznek számára karácsonykor. Általában könyvekkel, rajzeszközökkel, gyűjtőmappákkal érdemes meglepni.

Mérleg-gyerek (09. 23 – 10. 23.)
Díszítés, csinosítás iránti vonzalma már korán megmutatkozhat; boldogan kapcsolódhat be a lakás karácsonyi szépítésébe. Rendkívül élvezheti a családi együttlétet is, kiváltképp nagy létszám esetén. Kisebb korában puha játékállatkákra, később gyönyörűen öltöztethető, fésülhető babákra, gyöngyfűzőkre, kifestőkönyvekre, tollas- és teniszfelszerelésre vágyhat.

Skorpió-gyerek (10. 24 – 11. 22.)
Nincs oda azért, ha minden a feje tetejére áll körülötte karácsony közeledtével. Ha pedig túlságosan erőteljesen akarják érzelemnyilvánításra késztetni a „szeretet ünnepére” való tekintettel, elkedvetlenedhet, és magába zárkózhat. Az elrejtett ajándékokat kiváló érzékkel kutatja fel. Örülhet a sportszereknek, a mikroszkópnak, a játék orvosi táskának, a kisautóknak.

Nyilas-gyerek (11. 23 – 12. 21.)
Magukkal ragadják a fennkölt pillanatok, gyönyörködik az ünnep szépségében, igyekszik megérteni annak szellemiségét. Nagy vonzerőt jelenthet számára a dúsan terített asztal, sokra értékeli a jó hangulatú karácsonyi rokonlátogatásokat és a hasonló társasági eseményeket. Ajándékul érdemes számára például könyveket, szobatekét, célbadobó játékot vásárolni.

Bak-gyerek (12. 22 – 01. 20)
Fontos számára, hogy tisztában lehessen vele: milyen karácsonyi szokások élnek családjában, és mit vár el tőle az ünnep kapcsán tágabb környezete. Azt szeretné, ha minden pontosan úgy történne otthonában e napok során is, ahogyan az „a nagykönyvben meg van írva”. Vélhetően elégedett lesz ajándékával, ha építőjátékot, sakk-készletet, vagy játék órát talál a fenyőfa alatt.

Vízöntő-gyerek (01. 21 – 02. 18.)
Élvezi, hogy az ünnepek során kizökkenhet a hétköznapok kissé egyhangúbb ritmusából. Rengeteg ötlettel állhat elő arra nézve, hogyan kellene megújítani a karácsonyi szokásokat, mely családtagot mivel kellene meglepni, és így tovább. Nagy kedvencévé válhat a csillagszóró. Kedveli a mókás, személyre szóló ajándékokat, agyat megmozgató játékokat.

Halak-gyerek (02. 19 – 03. 20.)
Békés ünnepi hangulat esetén teljes mértékben át tudja adni magát a meghatottságnak és az örömnek. Csodás élményként tarthatja számon, hogy szép zenék, varázsos látvány, jó illatok közepette lehet együtt szeretteivel. Ajándékként akár apróságokkal is beéri: éppen úgy tud örülni a vízfesték-készletnek vagy mesekazettának, mint egy pompás bűvészfelszerelésnek.

Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top