Baba

A baba szobája

Vajon mik a kedvenc ételei, hogy szeret pihenni, játszani, milyen környezetben érzi jó magát? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ a csillagok segítségével. <br>

Kos (03. 21 – 04. 20)
Tágas helyet igényel; szereti az élénk színű falakat, bútorokat. Sok drága játéknál többre becsülhet egy jókora szőnyeget, amin kedvére birkózhat, hempereghet, ugrabugrálhat. Szülei lehetőleg ne vegyék körül olyan tárgyakkal, amelyekre „vigyázni kell”. Nem csak hogy beéri egyszerű, praktikus, könnyen tisztítható berendezéssel: az ilyesmit egyenesen neki találták ki.

Bika (04. 21 – 05. 21)
A kis Bika kevés hellyel is beéri, ám fontosak számára a kellemes tapintású tárgyak és a kényelmet szolgáló eszközök. Szinte biztosan örülni fog néhány pihengetésre alkalmas ülőalkalmatosságnak és a puha díszpárnának. Mivel sokra értékeli az esztétikus környezetet, jó közérzetét fokozhatják az ízléses szőnyegek, függönyök, vagy a szép fali kerámiatárgyak.

Ikrek (05. 22 – 06. 21)
Mivel nem ritkán „mini tornádóként” közlekedik, nem árt a környezetében lévő szőnyeg alá csúszásgátlót tenni és lekerekített sarkú asztalt, ágyat vásárolni neki. Egyébként pedig, mivel általában több dologgal foglalkozik párhuzamosan, ajánlatos „többfunkciós”, illetve jól variálható, sokfiókos, polcokkal is bőven ellátott bútorkombinációt választani szobájába.

Rák (06. 22 – 07. 22)
Változékony hangulatát kedvezően befolyásolja az a tudat, hogy bármikor visszavonulhat békés kuckójába. Megnyugtatják a finom pasztellszínek, a kényelmes bútorok, a családtagjai által készített, kedves berendezési tárgyak, a szeretteit ábrázoló fotók. Mivel szép emlékeket idéző holmijaitól nehezen válik meg, ajánlatos megfelelő tárolókapacitást biztosítani számára.

Oroszlán (07. 23 – 08. 23)
„Klassz” szobát akar, vagyis olyat, amivel akár mások előtt is büszkélkedhet. Éppen ezért nehezményezheti, ha a testvérétől, rokon gyerekektől rá maradt, kopottasabb holmikkal kell beérnie. Kedveli az erőteljes, vidám színeket, továbbá tág teret és sok fényt igényel. Akkor érzi jól magát szobájában, ha ott minden egyes tárgy az ő egyéniségét és érdeklődését tükrözi.

Szűz (08. 24 – 09. 22)
Legmegfelelőbbnek a praktikus, célszerű bútordarabok bizonyulhatnak számára. A visszafogott színvilág és az egyszerűség híve. Mivel sok apróságot gyűjthet és rendszerezhet, továbbá szívesen rajzolhat, kézimunkázhat, érdemes bőven ellátni dobozkákkal, kosarakkal és egyéb tárolóeszközökkel. Általában kedveli a természetes anyagokat és a szobanövényeket.

Mérleg (09. 23 – 10. 23)
Noha a rendrakásban nem jeleskedik, imádja szépítgetni szobáját. Matricákkal díszíti a bútordarabokat, saját készítésű képeket aggat a falra. Szívesen veszi körül magát tükrökkel, puha párnákkal, csipkés-fodros függönyökkel, süppedős szőnyegekkel, vágott virággal. Ha kisfiú, akkor is a kifejezetten lakályos, „komfortos”, mutatós környezetet részesíti előnyben.

Skorpió (10. 24 -11. 22)
Nem központi kérdés számára az, hogy milyen környezetben időzik. Beéri egyszerű berendezéssel, puritán körülményekkel is. Vonzhatják a kontrasztos színek, a sötétebb árnyalatú bútorok, a kissé hátborzongató képek (Batman, boszorkány…) Vagy szigorú rendet tart, vagy pedig cseppet sem törődik szobája rendjével, esetleg váltogatja e kétféle hozzáállást.

Nyilas (11. 23 – 12. 21)
Helyszűkében rossz közérzete támadhat; zárt térben is szüksége van a szabad mozgás élményére. Szereti a méretes bútorokat, a nagy belmagasságot, és a bőséges ellátottságot mindenből, amire csak szüksége lehet otthonában. Kedvelheti a nyitott, jól áttekinthető szerkezetű bútorokat, melyeket egykettőre roskadásig pakol könyveivel és kedves tárgyaival.

Bak (12. 22 -01. 20)
Távol áll tőle, hogy bohókás tárgyakkal, fölöslegesnek ítélt holmikkal zsúfolja teli szobáját. Szolid, rendezett környezetben érzi igazán otthon magát, ahol mindennek megvan a maga helye. Kisebb alapterületű helyiségben is jól elvan, ügyesen tud élni adott lehetőségeivel. Igényeinek leginkább a sima, egyszerű vonalvezetésű, célszerű bútordarabok felelhetnek meg.

Vízöntő (01. 21 – 02. 18)
Levegős, tágas helyet ajánlatos biztosítani számára, ahol kialakíthatja egyéni, másokéval össze nem hasonlítható, saját kis „birodalmát”. Szobája korántsem mutat szokványos képet; ötletessége a tárgyak elhelyezésében és rendhagyó használatában is megmutatkozhat. A könnyű, variálható, világos színű, egyedi formájú, modern berendezési tárgyakat kedvelheti.

Halak (02. 19 – 03. 20)
Lakóhelyével kapcsolatosan nincsenek különösebb kívánalmai; ott találja meg a helyét, ahol épp lehet. Szűkebb környezetében szívesen halmozhat fel olyan tárgyakat, amelyek másoknak már nem kellenek; ettől olykor kaotikus összevisszaság alakulhat ki körülötte. Szívesen lát szobájában képzeletét megmozgató természetfotókat, akvarelleket, halakkal teli akváriumot.

Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top