nlc.hu
Baba
Egy százalék

Egy százalék

Lehet, hogy adóforintjaink egy százaléka filléreknek tûnik, de gondoljunk arra, hogy a tengert is cseppek alkotják. Mi itt a szerkesztõségben, így rendelkezünk adónk egy százalékáról.




Kisbabák születnek betegen, édesanyák és apák teszik fel az életüket gyerekük ápolására, orvosok küszködnek az elavult műszerekkel, hogy eredményt érjenek el ott, ahol van remény.

Lipóth Kriszta
Személyes érintettség okán
Ha szeretteink valamelyikét megérinti akár csak a baj árnyéka is, az ember azonnal úgy érzi, ott minden pénz kevés. Én is ezért szeretném, ha özönlenének az adományok a vesebetegeknek. Kutatásra, gyógyszerre, új műveseállomásokra. Csak annyit tehetek, hogy a magam egy százalékát a Péterfy Sándor Utcai Kórházban működő alapítványnak utalom.
Ren-Ro Alapítvány az Elesettekért – 19664620-1-42

Bálits Éva
Otthon, a szülészeten
Olyan elevenen él még bennem gyerekeim gyengéd, háborítatlan születése a Szent Imre Kórházban, hogy az egy százalékot is azoknak utalom, akik lehetővé tették az intimitást, a nyugalmat – a támogató, szakszerű, biztonságot nyújtó és csöppet sem félelmetes kórházi környezetben. Én azt szeretném, hogy ez ne „alternatív”, hanem normális legyen, és minél több család élje át ezt a csodát.
(színnel)
Endo-nat Alapítvány – 18078721-1-43

Sződy Judit
A választás szabadsága
Személyes tapasztalataim is megerősítenek abban, hogy az Alternatal Alapítvány munkájára nagy szükség van a mai Magyarországon.
Fontos szerepe van a hazai szülészeti szemléletváltozás előremozdításában és az ismeretterjesztésben a Születés hete megrendezésével, könyvek és videokazetták kiadásával, előadások szervezésével. Az Alternatal biztosítja az intézeten kívüli, szaksegítséggel történő, de háborítatlan szülés lehetőségét. Egyedülálló abban, hogy a szüléssel és szoptatással kapcsolatban a nemzetközi ajánlásokat követi, munkatársai egységes szemlélet alapján dolgoznak.
Alternatal Alapítvány – adószám: 18050354-2-43

W. Ungváry Renáta
Fej vagy írás?
Évről évre többen döntenek úgy, hogy adójuk egy százalékával a La Leche Ligát vagy a Szoptatásért Magyar Egyesületet támogatják, talán azért, mert maguk is sok segítséget kaptak valamelyik képviselőjüktől vagy kiadványból. Mindkét szervezetben önkéntesek végzik a munkát, mely főleg telefonos segítségnyújtásból, információs füzetek kiadásából és terjesztéséből, baba–mama szoptatós csoportok szervezéséből és egészségügyi dolgozóknak tartott tanfolyamokból áll. Mivel mindkét szervezet egyformán kedves a szívemnek, az egy százalékról szóló papír kitöltése előtt feldobok egy pénzdarabot, melyikük kapja az én részemet. Aki vesztett, azt szíves figyelmébe ajánlom valamelyik családtagomnak, ismerősömnek, vagy a Kismama olvasóinak. Ezt teszem most is, bár még nem dőlt el, az idei összeg melyiküknek fog jutni. A La Leche Ligának az 18048092-1-41-es, vagy a Szoptatásért Egyesületnek az 18077490-1-41 adószámra.

Egresi Kati
Hálás szívvel
Hálátlannak érezném magam, ha nem a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézetet jelölném évről évre kedvezményezettnek. Bence fiam asztmáját itt diagnosztizálták négy évvel ezelőtt. Az ijesztő kezdeti időszak után ma már szinte tünetmentes. Ráadásul ide az első pillanattól bizalommal telve mentünk, és sosem kellett csalódnunk, még Bence is boldog volt, hogy megint meghallgatja a doktor néni. Azt szeretném, hogy amikor nekünk már nem lesz szükségünk kezelésre, akkor is korszerű módszerekkel és eszközökkel gyógyulhassanak a kis betegek.
Gyermekallergológiai Oktatási Módszertani és Referenciaközpont
Adószám: 18078707-1-43

Hajnal Éva
Egy gyerek se éhezzen!
Rossz, rosszabb, legrosszabb. Talán így mérlegelhettem, amikor első alkalommal ajánlottam az egy százalékot a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, amely céljai szerint ennivalóval segíti az éhező gyerekeket, és támogatja a rászorulók iskolán túli képzését. Jó volna, ha egyetlen kisgyereknek sem kellene korgó gyomorral óvodába, iskolába menni, és legalább abban biztosak lehetnénk, hogy az is kap meleg ebédet, akinek a szülei nem tudnak befizetni!
Gyermekétkeztetési Alapítvány – 18049842-2-43

Kerényi Attila
Kutyahűség
Az utóbbi időben tapasztalható ugyan némi előrelépés az állatvédelem területén, mégis az az érzésem, hogy általában több a szó az állatok ügyében, mint a cselekedet. Ebből a szempontból (is) üdítő kivételnek tartom a Rexeseket. Ezért, bevallom, amióta az adó egy százalékáról szóló törvény életbe lépett, én mindig ezt írtam az űrlapra:
Rex Kutyaotthon Alapítvány – 18015676-1-41

… és még néhány, támogtatásra érdemes alapítvány:
A Boldog Születésért Adószám: 18066641-1-43

Együtt a Daganatos Gyermekekért
Adószám: 18356076-1-03

Budai Gyermekkórházért
Adószám: 18041772-1-41

Fogyatékos Gyermekekért
Adószám: 18086876-1-41

Magyar Életvédő Társaság
Adószám: 19017042-1-43

„Gyermekkor” a Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért
Adószám: 19624617-2-41

Gézengúz Alapítvány
Adószám: 19650823-1-41

„Bókay János” Gyermek Alapítvány
Adószám: 19677990-1-42

Madarász Utcai Gyermekkórház
Adószám: 28332893-2-43

Inkubátor Koraszülött Gyerekekért
Adószám: 18069022-1-42

A magzati élet védelméért
Adószám: 18076059-1-42
További tippek: www. niok.hu; www.adoegyszazalek.lap.hu

Lévai Dóri illusztrációja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top