nlc.hu
Baba
Nemzetközi konferencia a születésrõl

Nemzetközi konferencia a születésrõl

 

 

 

Nemzetközi konferencia a születésről
2004. április 22–26.
Budapest

Ugyanezen címmel, ugyancsak világhírű előadókkal, első alkalommal 1992-ben hívtuk életre Szegeden a magyarországi szülészet forradalmasítását célzó, sok szülésznőt és civilt, de akkor még kevés szülészorvost vonzó konferenciát (http://www.szules.hu/new/alternatal/nemzkonfszuletesrol1992.htm); 2003-ban pedig A születés hete keretében megrendeztük a Rendhagyó nemzetközi bábakonferenciát
(http://www.szules.hu/new/alternatal/elozmenyek.htm ).

Konferenciánk most helyet ad az ENCA (European Network of Childbirth Associations – Születéssel Foglalkozó Szervezetek Európai Hálózata) évi rendes találkozójának. A Magyarország EU-csatlakozását közvetlenül megelőző konferenciára az ENCA tagjai számos európai országból érkeznek.

A konferencia színvonalas, színes programokkal szolgál mind a szakemberek, mind a laikusok, azaz a – szülők és leendő szülők számára. A szülésre felkészítő tanfolyam európai elméletét és gyakorlatát olasz, német, holland és svájci modellek bemutatásán keresztül ismerhetjük meg. Filmbemutatók is lesznek. A konferencia programjában – az előadások mellett – műhelymunkák vannak túlsúlyban. Ina May Gaskin vezetésével egész napos műhelymunka keretében lehetőség nyílik megismerni, hogyan élhető túl a születés iparosítása. Ugyancsak egy újfajta – az ősihez visszanyúlni képes – tudatosságot hangsúlyoz Michel Odent „Miért kell újra felfedezni, hogy mire van szüksége a szülő nőnek?” című műhelymunkája.

Az élet minden területén rendkívül fontos, már napi téma a fenntartható fejlődés. Ennek sok szétágazó területi vonatkozása, kapcsolódási pontja van, ám amiben mind megegyezik, hogy az emberiség keresi túlélésének módjait, s ez nem lehetséges másként, mint jelentős szemléletváltással. Erről lesz szó a Földerengés – Beszélgetés a Nagy Egészről – társadalom, ökológia, születés című kerekasztal-beszélgetésen.

Részletes információk a konferencia programjáról és a jelentkezésről: http://www.szules.hu/new/alternatal/konf2004.htm; nyomtatott formában az Aranytíz Művelődési Központban (Bp. V. ker., Arany J. u. 10.); telefonon: 06-20-315 0569

Várjuk vendégeinket!

a Napvilág Születésház
és a konferencia szervezői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top