Baba

2004 júniusi elõzetes

Júniusi számunk tartalmából

A hónap témája
Kisfiút vagy kislányt?
Pocakunkban ringatózó babánkat álmainkban számos jó tulajdonsága mellett a nemével felruházzuk; kisfiúként vagy kislányként gondolunk rá.

Szoptatás
Tejben fürdő kisbabák
A legtöbb kismama attól tart, hogy kevés lesz a teje. Ám előfordulhat ennek az ellenkezője is.

Szülés után
Főzzünk okosan!
A korszerű táplálkozás alapelveit a mit, mennyit és hogyan kérdések közé csoportosíthatjuk. Az első kettőről sok szó esett már – most nézzük, hogyan takarékoskodhatunk a kalóriákkal ételeink elkészítésekor.

Egészség
Soha ne legyen rá szükség!
Lázgörcs, mérgezés, félrenyelés, légzéskihagyás, bölcsőhalál – bele se merünk gondolni, mit jelentenek ezek a szavak. Inkább elhitetjük magunkkal: ezek a szörnyűségek a saját gyerekünkkel nem történhetnek meg. De mi van, ha mégis? Erre ad választ a Léghajó program.

Környezetünk
Mérgező anyatej
Olvasóink hívták fel figyelmünket egy természetgyógyászati magazin januári számában olvasható cikkre, melyben az anyatej dioxin-szennyezettségéről írt a szerző – sajnos anélkül, hogy pontos adatokkal igazolta volna állítását.

Szülőszoba
Szülés – éppen a legjobbKOR
Májusi számunkban három kismamával, Dorkával, Szilviával és Katával ismerkedhettek meg. Más-más életkorban vállalkoztak az első babára, megosztották olvasóinkkal reményeiket és örömeiket. Most a szüléseikről mesélünk.

Hónapról hónapra
Egyik kicsi, másik pici
Irány a szabadba!
Sorozatunkban arra keressük a választ, hogyan boldogulhatunk az apróságokkal akkor, ha két évnél kisebb a korkülönbség. Ezúttal a mindennapok apró próbatételeiről és örömeiről olvashatnak.

Hónapról hónapra
Rita naplója
8. hónap

Tanácsadó
Csecsemők: Gyarapodás, Etetőszék, Kacagtató Játékok
Egyévesek: Házipatika, Apró sérülések, Vizes játékok
Kétévesek: Innivalók, Bugyiban vagy meztelenül?, Homokozóban
Három-négyévesek: Agresszív gyerekek, Játék gyümölcsökkel, Erős napsugárzás


Babakonyha
Gabonafélék a konyhában
Míg régen a babapiskóta, a tejbegríz és a keksz a baba étrendjének természetes része volt, ma már valamivel egészségesebb, kevesebb cukrot tartalmazó ételekkel kínáljuk a kicsiket.
+
Finom falatok útközben

Egészség
Nyugodt éjszakák?
Ma sem tudjuk még pontosan, mi okozza a hirtelen bölcsőhalált, ám a statisztikai adatok elemzésével és különböző megelőző intézkedésekkel jelentősen csökkenthető e tragikus esemény előfordulásának gyakorisága.

Lélektan
Üzenetek – szavak nélkül
Nem is gondolnánk, hogy születésünk pillanatától milyen fontos szerepet játszik életünkben a testbeszéd.

Családi praktikák
Babával nyaralunk!
Minden évben eljön az a két hét, amire talán egész évben várunk. Ám most, hogy már hárman vagyunk, még gondosabb szervezésre van szükség, hogy a babának, kisgyereknek is csodás napokat szervezzünk.

Segítőink
Munka és hobbi egyszerre
Bemutatjuk Győrfi Mátyást, egy a szülészet-nőgyógyászat területén dolgozó szonográfust.

Mamamonolog
Édes anyanyelv?
Mira lányunk kissé nehezített pályán haladt, végül mégis megtanult beszélni. Minden tiszteletünk az övé, hiszen derekasan teljesített.

Sztármamák
Farkasházi Réka hat évig játszotta Kertész Mónika szerepét a Barátok közt című tévés sorozatban. Sokan megszerették rokonszenves természetét, de talán sajnálták is sikertelen kapcsolatai miatt. Kertész Mónika azonban a valóságban csöppet sem boldogtalan. Sőt!

Az Ajánlóban kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: a legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai.
Továbbá: Horoszkóp, Gyerekszáj, Mese, Babafotó-pályázat, A hónap kismamája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top