Baba

IKREK május. 22 – június 21.

Sosem szûnõ érdeklõdéssel fordul az aktuális események felé, ismereteit másokkal is megosztja. Szinte minden érdekli – egy kicsit. A világ hírvivõje.

Az Ikrek jegyében született gyerek élénk és kíváncsi; éppen ezért fokozottan ingergazdag környezetben érzi magát a legjobban. Igényli, hogy sokféle játék vegye körül, és hogy a lehető legnagyobb mozgásteret biztosítsák számára. Társaságkedvelő; ha egyedül kell játszadoznia, hamarosan nyűgössé válhat. Korán kezd tipegni és beszélni, hogy minél előbb kapcsolatot kezdeményezhessen a külvilággal. A bölcsődében vagy a játszótéren könnyen barátkozik. Kedvessége, közvetlensége népszerűvé teheti környezetében. Ha olykor esetleg megmakacsolja magát, érdemes valamiféle érdekes jelenségre felhívni a figyelmét – komoly esélye van annak, hogy sérelmét feledve mindjárt az újdonság felé fordul. Olyasféle kérésekkel nemigen érdemes próbára tenni őt, hogy: „Ne áruld el a papának, mit vettünk neki szülinapjára” – ugyanis erős kényszert érez ismeretei továbbadására; nehezére eshet magában tartania aktuális információit. Ugyanezen tulajdonságának előnyös oldala, hogy mindig van valami színes, izgalmas mondanivalója mások számára; már gyermekként is kellemes beszélgetőpartner. Szívesen vesz részt házon kívüli programokon, utazásokon, nagy létszámú családi vagy baráti összejöveteleken. Folyton kérdez, és figyel – méghozzá egyidejűleg számos dologra. Tudása többnyire nem elmélyült, ám annál szerteágazóbb. Szobáját szerteszét heverő tárgyak sokasága tölti meg; hajlamos lehet arra, hogy kapkodva egyen és rendszertelenül éljen. E sajátosságait érdemes már aprócska korában, a megfelelő szokásrendszer kialakításával ellensúlyozni. Legyen tehát az életében néhány állandó szabály, stabil napirendi pont, ám mereven szigorú kereteket fölösleges ráerőltetni, hiszen azok jelentős erényeitől: könnyedségétől és mozgékonyságától fosztanák meg. Iskolába kerülve nem erőlteti meg magát a tanulásban, inkább az órákon elcsípett vagy a társaitól hallott ismereteket hasznosítja. Ezzel együtt általában remek eredményeket produkál; ha nem készült is annyit, mint mások, jól „elő tudja adni magát”.

Felnövekedvén általában az események sűrűjében találjuk; ő az, aki elmondhatja magáról: „velem mindig történik valami”. Nincs ideje unatkozni – rengeteg kapcsolatot tart fenn és sokféle dologgal foglalkozik. Ne lepődjünk meg, ha telefonálás közben számítógépes játékot játszik, fél szemmel pedig még a lehalkított televízióra is rá-rásandít. Semmiről sem akar lemaradni. Több könyvet is olvas párhuzamosan, bár nem mindig ér el az utolsó oldalukig; lakásában-kocsijában kedvenc újságainak legfrissebb példányai hevernek; bármikor naprakész tájékoztatást tud adni arról, ami épp a köztudatot foglalkoztatja. Egyik programból a másikba siet, rohantában felkavarva maga körül az állóvizet. Esetenként, amikor nagyon túlterheli magát, akár szétszórttá is válhat.
Rugalmas és alkalmazkodó, szeret rögtönözni is. Döntéshelyzetekbe kerülve nem mindig tud határozottan és gyorsan lépni, olykor ugyanis annyi érvet és ellenérvet gondol végig, hogy végül teljesen belefárad önmaga győzködésébe, és esetleg másra hárítja a dilemma megoldását. Remek kapcsolatteremtő képességét életének számos területén kamatoztathatja, így például munkája során is. Mindenféle közvetítői-kommunikációs területen remekül meglelheti helyét: jó postai alkalmazott, kereskedő, ügynök, vagy éppen pedagógus, újságíró, szóvivő válhat belőle. Mivel sok minden érdekli, többféle képesítést is szerezhet és egyszerre több állást is vállalhat, illetve időről időre hivatásterületet cserélhet. Emberekkel körülvéve dolgozik igazán szívesen, kedveli a kötetlenséget, a változatosságot. Szabad idejében szeret társaságba járni, internetezni, utazni; a sportok közül a csapatjátékok vonzzák leginkább. A művészetekben a humort képviseli, vagy a könnyed bájt, mint Marylin Monroe és Paul McCartney.
Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top