nlc.hu
Baba
Októberi elõzetes

Októberi elõzetes

Októberi számunk tartalmából:

A hónap témája
Várandósság
Megnyílik és bezárul
Vajon miért szülnek könnyebben a hagyományos kultúrákban? Miért nehezíti meg dolgunkat annyira a civilizáció? Parancsra nem lehet megnyílni, a nevetés, a bizalom és a biztonság viszont segíti a belső lazítást és azt, hogy útjára engedjük a magzatot, amikor eljön a szülés ideje.

Mamakalauz

Gömbölyű dolgok
Megrepedt a burok, felkelhetek?
Egyszer fent, egyszer lent!
Gyömbérpakolás
Szolárium? Miért ne!
Gátőr

Kismamakonyha: Halakra kattanva

Szülőszoba

Szoptatás

Egészség

Várandósság
Álom és valóság
Néha nyugtalanítóak, olykor felkavaróan szépek, máskor egészen rejtvényszerűek a kismamák álmai. Vajon mit árulnak el rólunk? Mekkora jelentőséget tulajdonítsunk a filmszerűen pergő, mégis oly valóságosnak tűnő eseményeknek?

Hónapról hónapra
Lekapja a szemüveget!
Vajk egyre többet játszik és szemlélődik egyedül anélkül, hogy bárki is dédelgetné. Tevékenységének lényege, hogy megkísérli megfogni és megtartani a holmikat.

Cseperedő
Egész testével szól hozzánk a kisbaba
A csecsemő szavak nélkül is megérteti szüleivel, hogy érzi magát, és éppen mit szeretne. Ha figyelünk rájuk, mi is megismerhetjük a testbeszédet.

Kitolás
Kalauz leendő apáknak
Mit kezdjünk a terhes nővel?
Ott tartottunk, hogy a leendő és friss apáknak milyen nehéz, bezzeg a csajoknak könnyű, mert nekik innentől úgyis mindegy. Sorozatunk azon a rövid perióduson próbálja átsegíteni a mit sem sejtő, vészes információhiánytól szenvedő férfiakat, ami a nő első, furcsa szagérzékeny reakciójával kezdődik, és nagyjából a gyerek érettségije utáni tizedik évig tart.

Szépség
Pirosló pöttyök pocakosan
Pattanások az arcon, a dekoltázson, a háton – melyik nő vágyik erre, különösen, ha éppen kismamakorszakát éli? Mégis vannak, akiknél a domborodó pocak mellett ezek a várandósság legszembetűnőbb jelei.

Tanuljunk fogyni!
Merci naplója 2. hónap
Izomláz és lötyögő nadrág
Az eredeti mondás szerint a szépségért meg kell szenvedni. Ezt én ma már abban a változatban vallom, hogy a szépségért tenni kell. Nem is keveset, de az első három kiló lefaragása után már semmiképpen nem nevezném szenvedésnek.

Tanácsadó
Csecsemők: Újszülött vizsgálata, Hanyatt fekvés, Játék kelmékkel
Egyévesek: Bébiételek, Ujjszopás, Képességfejlesztő játékok
Kétévesek: Bili vagy vécé?, Fogszuvasodás a mamától!, Gyerekbarát gyurmák, festékek
Három-négyévesek: Az immunrendszer erősítése, Bevásárlás kicsikkel, Kirándulás

A család asztalára
Babakonyha
Lisztes kaland a konyhában
Az adalékanyagoktól mentes, otthon sütött kenyér kisgyerekeknek is ideális táplálék: egészséges rágcsálnivaló a fogzás időszakában, tartalmas reggelinek- vagy vacsoránakvaló nagyjából tízhónapos kortól. Egészen másképp fogadják a kicsik azt a kenyeret, aminek a készítésében részt vehettek, ámulva nézik, hogyan dagad többszörösére a tésztagombóc.

Apasorban

Kettőnk dolga

Sztárpapa
Kurucz Péter
Egyértelművé vált a férfiuralom a Kurucz családban. Balázs után húsz hónappal ugyanis megszületett Marci, így Anna, az édesanya egyedül képviseli a gyengébb nemet közöttük.

Segítőink
Annyi mindent láttam már…
Nagy családból jött, gyerekápoló, csecsemős nővér lett belőle. Nem is akármilyen! Bababarát kórházban dolgozik, ahol saját szoptatási tapasztalatait is hasznosítja közel három évtizedes szakmai rutinja mellett

Mamamonológ

Mi történt velük?
Segítettek a természet erői!
Emlékeznek még a Tv2 Szülőszoba sorozatának utolsó részére? Magyarországon meglehetősen szokatlannak számító szülést láthattunk, hiszen Emese az első perctől az utolsóig saját elképzelései alapján, testének erejére és ösztöneire hagyatkozva, beavatkozások nélkül hozta világra kislányát, Emmát.

Az Ajánlóban kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: a legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai.
Továbbá: Horoszkóp, Gyerekszáj, Mese, Babafotó-pályázat, Klub hírek, A hónap kismamája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top