nlc.hu
Baba
MILYEN VAGYOK…?!

MILYEN VAGYOK…?!

Esélytelennek látszó helyzetekbõl is kilábal, és kisegít másokat. Nem csak tudja, mélyen át is éli: a hit hegyeket mozgathat. Útmutató, a világ prófétája.

NYILAS
november 23-tól december 21-ig


A Bizakodó
A Nyilas jegyében született baba élénken figyeli a körülötte zajló eseményeket; a változásokra gyorsan reagál. Mielőbb igyekszik kapcsolatot teremteni környezetével. Többnyire elragadóan barátságos, mosolygós, ám ha nem értik meg azonnal, hogy mit akar – mondjuk mielőbb enni, mert a hasát igencsak szereti – felháborodott bömböléssel adhat kifejezést elégedetlenségének. Szerencsére könnyen meg lehet vigasztalni, mert noha türelmetlen és heves, ingerültsége pillanatok alatt szertefoszlik. Hamar lábra kap és elindul, „kalandozó” életmódba fog. Mozgékonysága átlagon felüli lehet; folyton fut, mászik, szertedobálja játékait. Mindig kitalál valami érdekes dolgot a maga számára, és azt nyomban ki is próbálja – olykor túlbecsülve lehetőségeit és ügyességét. Ám nincs annyi hasra esés vagy egyéb kudarc, ami eltántorítaná az újabb próbálkozásoktól. Elfoglaltságaihoz társaságot is igényel, méghozzá aktív részvétellel – nem tartozik azok közé a kisgyerekek közé, akik egyedül is hosszan elrakosgatnak, elrajzolgatnak. A Nyilas jegyében született kislányok is inkább a fiús, vagány játékok – indiánosdi, fára mászás, foci, célba dobás – iránt vonzódnak, mint a babázáshoz vagy a gyöngyfűzéshez. A Nyilas jegyű gyerek szellemileg gyorsan fejlődik, érdeklődése szerteágazó, ám ha valamit nagy vonalakban megértett, nem bíbelődik tovább a részletekkel. Gyorsan felméri a mindenkori helyzetet, általában fejlett lényeglátással rendelkezik, mivel pedig ráadásul igen dinamikus személyiség, kortársai között gyakran válik vezéregyéniséggé. Derűs természetéért, optimizmusáért sokan kedvelik. A csínytevéseknek, a mindenki számára izgalmas játékoknak gyakori ötletgazdája. Az iskolában nem feltétlenül szorgalmáról híresül el, ám mivel remekül vág az esze, így is jó eredményeket érhet el. Tehetségesnek mutatkozhat a sportban is. Jelentős energiakészletét egyébként érdemes megfelelő mederbe terelni – rendszeres testmozgás, illetve változatos tevékenységformák lehetőségének bizonyításával. Meglehet: hol ez, hol az érdekli, és túl sok mindent szeretne kipróbálni. A már megkezdett, ám megunt szakkört, tanfolyamot, tanulmányokat hosszú távon mégsem szabad rákényszeríteni, mivel csak azt tudja jól csinálni, amiben hinni képes. Ugyanezért tiltás és szigorú utasítás helyett mindig ajánlatos meggyőzni őt egy-egy szülői kérés vagy döntés kapcsán – ha elfogadta az elvet, várhatóan könnyű és vidám lesz a vele együttműködés.

Felnövekedvén sem veszít dinamizmusából a Nyilas-szülött. Élvezi, ha „zajlik” körülötte az élet. Rengeteg barátja és ismerőse van, párhuzamosan különféle társaságok oszlopos tagja lehet, telefonja minduntalan cseng. Hétköznapjaiban is számos különféle dolog között osztja meg figyelmét. Például egyszerre több munkahelye, illetve több vállalkozása lehet, vagy olyan, változatosságot biztosító munkakörben helyezkedik el, amelyben sokszínű, kihívást kihívásra halmozó feladatot láthat el. A „szamárlétrán” meglehetősen magabiztosan lépked fölfelé; szereti, ha több beosztottja van, mint főnöke – mivel ez kellő önállóságot és szabadságérzetet biztosít számára. Egyébként sem erőssége a „kétkezi” teendők precíz, kitartó, irányított elvégzése, annál inkább jeleskedhet a megoldások kitalálásában, a tervezésben, a munka szellemi-ideológiai részének megteremtésében. Az akadályokat nem mindig észleli, a célt viszont napnál világosabban látja maga előtt – miáltal képes arra, hogy fellelkesítse partnereit, ráhangolva őket a megvalósításra. Ám mire ez elkezdődik, ő már újabb terveket forgat a fejében. Igen fontos számára az egyéni világkép kialakítása, és az ennek megfelelő viselkedés. Filozófiáját és elgondolásait okvetlenül megosztja másokkal, olykor rögtönzött, szórakoztató kiselőadások formájában is. Szép számú úti élményeiről, munka-, sport- vagy vadászsikereiről, illetve új autójáról is mindenki értesül környezetében. Nem foglalkozást, hanem hivatás(oka)t választ. Remekül helytállhat tanárként, egyetemi oktatóként, filozófusként; kiteljesedhet akár az egyház szolgálatában is. A gyakorlatiasabb Nyilas-jegyűek közül sokan fegyveres testületnél találják meg a helyüket, vagy vadászként, erdészként, dolgoznak. Állattenyésztőként előnyben részesíthetik a lovat, a kutyát. Mások a külkereskedelmi, utaztatási szakmákban, vagy sportolóként bontakozhatnak ki. A művészi hajlammal megáldott Nyilas-szülötteket képviseli például Brad Pitt, Kim Basinger és Steven Spielberg.

Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top