nlc.hu
Baba
MILYEN VAGYOK?

MILYEN VAGYOK?

Felméri önnön határait, másokat is felelõsségteljes gondolkodásra késztet, s ezzel hozzájárul a világ törvényeinek tiszteletben tartásához. A rend megõrzõje.

A Bak jegyében született gyerek nem ritkán zavarba ejtően komoly tekintettel szemlélheti környezetét. Éppen ezért, amikor elmosolyodik, annak mindenki fokozottan örül. Fontos számára a rendszeresség és a kiszámíthatóság, vagyis hogy „mindent a maga idejében” tehessen – alvástól evésig, és azon túl is. Máskülönben viszont nem követelőző; általában nincsenek extrém kívánságai és szeszélyei. A világ felfedezésének szisztematikus módon lát neki, tétova rögtönzések helyett inkább a dolgok logikáját igyekszik megtalálni. Újszerű helyzetekbe kerülve esetenként túlságosan óvatosnak, vagy akár félénknek is bizonyulhat; ám ha szeretteitől kellő biztatást kap, van mersze tovább lépni. Általában rendkívül erőteljes törekvése, hogy megfeleljen a felnőttek elvárásainak, „jó gyerek” akar lenni. Ezért hajlandó megenni akár azt is, amit nem szeret, és próbál mielőbb szobatisztaságra szokni – ajánlatos tehát ízlésének és valós fejlődési ütemének kiismerésére kiemelt figyelmet fordítani. Önmaga számára magasra helyezi a mércét, és kitartó emberke lévén, többnyire el is éri céljait.
Feladatait végtelen türelemmel végezheti, legyen szó a cipőfűző megkötésének megtanulásáról vagy épp a lépcsőn járás tudományának elsajátításáról. Szinte keresi az alkalmat arra, hogy megoldhasson valamilyen problémát. Kedvelheti az építő- és kirakójátékokat; egyedül is remekül el tudja foglalni magát. Személyes holmiját meghatározott rendszer szerint csoportosítja. Szabálytisztelő gyerek, aki az általa elfogadott elvek betartását másoktól is elvárja. Ha szülei megértették vele, hogy nem szabad átszaladnia az úttesten piros lámpánál, akkor ne akarják őt tilos jelzésnél átrángatni a túloldalra „most velem vagy, és úgysem jön semmi!” felkiáltással, mert azt igen rossz néven fogja venni. A családi hagyományok ápolásában szívesen vesz részt, és roppant büszkévé teszi, ha a felnőttek munkájába – kertészkedés, rendrakás – valamilyen módon bekapcsolódhat. Élvezi, ha hasznosnak érezheti magát. Gyerekközösségbe kerülve kis számú jó barátot választ, a többiekkel kissé távolságtartó marad, bár irántuk is mindig segítőkész. Az iskolában példás magatartást és szorgalmat mutathat, a tanárok kedvencévé válhat. Segítőkészsége miatt diáktársai ugyancsak kedvelhetik; ésszerű elgondolásai, megbízhatósága miatt pedig hamar elfogadhatják ötleteit, sőt: irányító szerepét is.

A felnőtt Bak-szülött is céltudatosan tervezi életét. Következetes, józan felfogású, takarékos. Fejlett gyakorlati érzék, rendszerező gondolkodás jellemzi; világképe a hagyományok értékeire épül. Nem kockáztat meggondolatlanul, fokról fokra halad előre, viszont rendkívüli állhatatossága meghozza számára a kívánt eredményeket. Nem olyan alkat, aki a könnyebb végén fogja meg a munkát, ellenkezőleg: számára az a lehetőség jelent igazi kihívást, amelynek megvalósítása nagy erőfeszítést kíván. A közelében élők azt is tudják: „nagy lelke van”. Érzelmeit azonban leginkább pozitív tettein keresztül mutatja ki – rá mindig lehet számítani. Társaságát megválogatja; ad arra, hogy igényes, az övéhez hasonló értékrendű, hozzá hasonlóan tiszteletreméltó emberek vegyék körül. Sokat tesz az érvényesülésért; elsősorban hosszú távú teljesítménye révén akar kitűnni. Éppen ezért meglehetősen elfoglalt ember, aki ritkán engedi meg magának a felhőtlen lazítást, és végképp nem „bulizós” típus. Választott szakmájában gyakorta vezető pozícióba küzdi fel magát, még akkor is, ha az átlagosnál nehezebb körülmények között nőtt fel. Elismert köztisztviselő, jogtudós vagy remek diplomata válhat belőle. A kreatív Bak-szülöttből kiváló építész, szobrász lehet; színészként pedig remekül kamatoztathatja fanyar humorát. Ha a gyógyító hivatás mellett dönt, magabiztosan helytállhat például ortopéd sebészként, reumatológusként vagy gerontológusként. A modellszakmában hűvös ragyogású szépségével, visszafogott eleganciájával hívhatja fel magára a figyelmet, mint Kate Moss; tudósként a természeti törvények átfogó rendszerének megalkotására törekedhet sikerrel, mint Isaac Newton.

Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top