nlc.hu
Baba
Novemberi elõzetes

Novemberi elõzetes

NOVEMBERI SZÁMUNK TARTALMÁBÓL:

Sztármama
Huszárik Kata
Gergővel az élet napos oldalán
Kedvesen fogad, megpuszil, mint egy régi barátnét. És valóban, már találkoztunk egyszer! Csak akkor még keresgélt, és vágyódva beszélt a szerelemről. Most pedig ott szunyókál a szomszéd szobában egy kisfiú. Az édesapja dolgozik, de rohanna haza. Minden nyugodt, és minden olyan nagyon rendben van.

Várandósság





Esélylatolgatás


Amikor megfogan a várva várt kisbaba, eleinte minden kételyt és bizonytalanságot elsöpör a boldogság. Később viszont semmi akadálya, hogy megbizonyosodjunk arról, vajon egészséges-e a pocaklakó. Utánajártunk, milyen vizsgálatok járnak minden biztosított kismamának, s melyek azok, amelyekért fizetnie kell.


Új sorozat! Párhuzamos naplók

Tanácsadó
Csecsemők – Fagyasztott anyatej, Bébinapló, Medence a szobában
Egyévesek : Újfajta gyerekbetegségek, Pohárból iszik, Kedvenc állatok
Kétévesek: Antibiotikum beadása, Dühroham, Zenebona
Három-négy évesek: Túl sok betegség? Képzelt játszótársak, Gyerekrajzok

Hónapról hónapra
Vajki 16-17 hónapos
Kaland a szurdokban
A nyári szünet kissé hosszúra sikerült, két hónap is eltelt azóta, hogy legutóbb találkoztunk. A kisfiú már egyszavas mondatokat használ, és futva közlekedik.

Divat






Menjünk együtt vásárolni!


Jó napnak ígérkezik a mai. Anya és lánya együtt intézik a napi teendőket, akárcsak két barátnő. És valóban, Noémi ma végtelenül türelmes, hagyja anyát nézelődni, válogatni, minket pedig fényképezni. Persze azért nagyon csábítják őt a bevásárlóközpont csengő-bongó, ringatózó játékmasinái. Mondanunk sem kell, a munka végeztével befizettük őt egy kis motorozásra.


 


Apaszemmel
Uhlár Zoltán

Körkép
Anyatejtárolók
Kincs a mélyben
Gyermekünknek akkor sem kell nélkülöznie az anyatejet, ha egyszer nem tudunk otthon lenni, amikor megéhezik, sőt akkor is, ha elapad a forrás. Csupán annyit kell tennünk, hogy amikor éppen bőviben vagyunk, a felesleg tárolását biztonságosan megoldjuk.

Egészség
Szúrni vagy nem szúrni?
A fülfájás rettegett gyerekbetegség – hihetetlen fájdalmakkal jár, és a süketség rémképét vetíti elő. Számtalan alternatív gyógymód kínál enyhülést, miközben rémtörténetek tucatjai zavarják össze a kezdő anyukákat. Pedig a fülfájás általában nem okoz maradandó károsodást, a szakszerű fülészeti kezelés pedig nem fájdalmas!

A hónap témája







Mindenkinek jobb így?

Magyarországon évről évre egy százalékkal nő a császármetszések aránya. Így jelenleg éppen öt százalékkal vagyunk az európai uniós átlag felett. A szakemberek további növekedést jósolnak. Írásunkban összefoglaljuk, mi az oka, hogy immár minden negyedik kismama császárral szül, és voltaképpen kinek és miért jó ez a változás.


Szülőszoba
Forrás egy egész életre
A hónap témájához kapcsolódik Szülőszoba rovatunk írása, mely most – a szokásostól eltérően – személyes vallomás. Valószínűleg nem sok olyan édesanyát találunk, aki két császármetszés után mégis természetes szüléssel hozhatta világra harmadik gyerekét. Beatrixnak vajon csak szerencséje volt, és értelmetlen kockázatot vállalt, vagy valóban követhető a példája?

Új sorozat! Első 6 hetünk
Új sorozatunkban olvasóink osztják meg velünk a szülés utáni első hat hét élményeit. Mónika másodszor áll nagy kihívás előtt: tízéves fiai mellett az apró újszülött ikreket kell elindítania az élet útján.

Segítőink
Az a jó, ha itt csönd van
Sokáig tiltott dolog volt várandósokat masszírozni. Mára elavult ez a nézet, de az igaz, hogy nem mindegy, mikor, hol, hogyan masszíroznak egy kismamát. Halász Katalin mindezt tudja. Bárki rábízhatja magát.

Gömbölyű dolgok
Mindig csak aludnék!
3 tipp, hogy okosabb legyen a baba
Kukucskálás a pocakba

Kismamakonyha kétszemélyes adagokkal
Az előző napról maradt krumpliból készített finom és vitamindús fogások

Babakonyha
Húsok a baba étrendjében

Az Ajánlóban kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: a legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai.
Továbbá: Gyerekszáj, Babafotó-pályázat, Klub hírek, A hónap kismamája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top