nlc.hu
Baba
2006 áprilisi elõzetes

2006 áprilisi elõzetes

ÁPRILISI SZÁMUNK TARTALMÁBÓL:

Karrier
Gyermekvállaló munkavállalók
Új fejezet kezdődik
A munka világába való visszatérés akkor lehet sikeres, ha nem a kiszemelt időpont előtt egy-két hónappal fogunk a keresésbe, hanem minél előbb tudatosan készülünk rá.

Ikerszülés




Borka és Bogi születése
Bár az ikerszülés természetes dolog, mégis rejteget magában kockázatokat. Zsuzsa szerencsésnek mondható, hiszen jól fekvő, egészséges és megfelelő súlyú babákat hozhatott világra, nagyon kevés beavatkozással. Ezt persze nem pusztán a szerencsének köszönheti: saját határozott személyisége és a kórház munkatársainak szemlélete és nyitottsága is sokat nyomott a latban.

Párhuzamos naplók 6. hónap
Edit naplója – Az elsőt várjuk!
Orsi naplója – A másodikat várjuk
Enikő naplója – A harmadikat várjuk

Első 6 hetünk
Hányszor halljuk, hogy a várandósság nem kilenc, hanem legalább tíz hónap! Új sorozatunk a szülés utáni első hat izgalmas, fárasztó hét története egy-egy olvasónk naplója segítségével.
Sír, eszik, alszik
Teljesen elvette az eszünket ez a lány, önmagunkból kifordulva éljük napjainkat!

Tanácsadó
Csecsemők: Könnycsatorna-szűkület, Hordozóban, Lapozgatók
Egyévesek : Ételallergia? Biciklikirándulás, Játék dobozokból
Kétévesek: Elsősegély száj- és fogsérüléseknél, Testvérféltékenység ellen, Esős játékok gumicsizmában
Három-négy évesek: Fejfájás, Az első bicikli, Nyulas játékok a kertben

Egészség





Allergia kicsiknél és nagyoknál


Manapság ott tartunk, hogy minden ötödik gyereknél már csecsemőkorban jelentkeznek allergiával összefüggésbe hozható tünetek. A súlyosság mértéke, a panaszok elviselhetősége változó, a kérdés azonban mindenképp sürgető: mit tehetünk a megelőzésért?


 


 


Lélek
Örökké velem alszik?
Kevés téma kelt ilyen nagy vihart manapság szakemberek és szülők között, mint az a kérdés, hol aludjon a csecsemő éjszakánként.

Apaszemmel
Keresd a férfit!
Ha egy családban háromnál több gyerek születik, mindig eszembe jut, ez olyan házasság lehet, ahol az apa igazi társ és támasz. Hiszen melyik józan ésszel gondolkodó nő vállal számolatlanul gyerekeket, ha nem bízik a férjében?

Családi praktikák







Apák a rajtvonalnál


Mi vár rám? Mit tehetek, hogy minél jobban működhessen újdonsült, vagy éppen egyre inkább bővülő létszámú családunk? Logikus, természetes kérdések, ám a válasz már nem olyan egyszerű.


 


 


Körkép
Többarcú tárgyak
Hosszú életű, mert sokoldalú, több dologra is használható – ez a multifunkciós eszköz. A kisbaba körül gyorsan változó környezetben ez igazán előnyös tulajdonság!

Szoptatás
Különleges körülmények
Néha a világ egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb dolga is komoly, leküzdhetetlennek tűnő akadályokba ütközik. Valójában azonban ritkán fordul elő, hogy ne lehetne szoptatásbarát megoldásokat találni.

Gömbölyű dolgok
Hason, háton vagy oldalt?
Szőrszálhasogatás?
Mozdulj már meg, baba!
Gátmasszázs
Az egészséges, erős csontokért

Hónapról hónapra
Sorozat a baba fejlődéséről
Anna 3 hónapos
Boldogan vigyorog
Három hónapos korban gyakori, hogy megváltozik a csecsemő napi ritmusa, Annánál azonban ennek semmi nyoma.

Kismamakonyha







Kétszemélyes adagokkal


Ananászos édességek
Palacsintatorony ananásszal


 


 


 


A hónap szülinapi tortája
Serpenyős piskóta

Babakonyha
Reggeltől estig
Itt a tavasz, csak a friss zöldségekre, gyümölcsökre kell még várni egy darabig. Szerencsére „raktárkészletből” is készíthetünk tartalmas, kicsinek-nagynak egyaránt kedves ételeket.

Készítsük együtt!
Tapsifülesek ünnepe
Az itt látható nyuszik igazi húsvéti hangulatot varázsolnak otthonunkba. Válogassunk közülük tehetségünk szerint, és lepjük meg a család apraját-nagyját, vagy ügyeskedjünk közösen!

Kettőnk dolga
Szexcsapdák
Szülés után, mint valami láthatatlan csapdában, olykor eltűnik a szex. Ha ennél a képnél maradunk, akkor azt is könnyen elképzelhetjük, hogy innen azért valahogy biztosan ki lehet jutni.

Családi praktikák
Látogatók hada
Soha ennyi olvasónk nem szólt még hozzá a Véleményem szerint rovatunkban felvetett kérdéshez! Februári számunkban P. Rita panaszkodott arra, hogy se éjjele, se nappala nem volt a szülés utáni napokban, részben a látogatók özöne miatt. Kíváncsiak voltunk a többi kismama és a döntést hozó szakemberek véleményére is.

Szülőszoba
Orvost váltottam!
Kellemetlen, ha a pocak gömbölyödésével egyidejűleg egyre inkább úgy érezzük, más orvost, más kórházat kellene keresnünk. Senki sem örül a bizonytalanságnak! Lehet-e váltani? Érdemes-e? Valóra válhatnak vágyaink, vagy úgyis a sors szabta úton haladunk?

Segítőink
Dévény Anna gyógytornász: Hogy ülni, állni, járni, játszani tudjanak
Dévény Anna módszere legendás: az érintett szülők hamar elkötelezettek lesznek, a szakmabeliek vitatkoznak. Ismerjük meg a részleteket!

Az Ajánlóban kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: a legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai.
Továbbá: Gyerekszáj, Babafotó-pályázat, Klub hírek, A hónap kismamája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top