Baba

Kismama 2006. szeptemberi elõzetes

SZEPTEMBERI SZÁMUNK TARTALMÁBÓL:

Apaszemmel
Turbó üzemmód
Kedves leendő apatársak, mielőtt kétségbeesnének, gondoljanak arra, hogy kezdetben csak egy tüneményes kisbaba van a háznál. A többibe pedig idővel majd úgyis belejönnek. Íme, egy átlagos 24 órám hiteles története!







A hónap témája

Miért sírnak leggyakrabban a picik és hogyan vigasztalhatjuk meg őket?









Lélek

Gyógyító újraszületés
Születésünk hatással van egész életünkre. Sok nehézségen átsegíthet, ha bepillantunk elfeledett emlékeinkbe.
Interjú Orosz Katalin klinikai pszichológus, transzperszonális terapeutával








Újra szabásminta
Kismamáknak farmeranyagból, babáknak puha plüssből terveztünk öltözéket





Egészség

Feketelistán a fekete
Sosem adna egy pohár feketekávét a gyerekeinek reggelire, ugye? A kávé „felnőtt dolog”, magas koffeintartalma miatt. Az már talán eszébe sem jut, hogy más úton rengeteg koffeinhez juttatja a kicsit a nap folyamán.

Első 6 hetünk
Hányszor halljuk, hogy a várandósság nem kilenc, hanem legalább tíz hónap! Új sorozatunk a szülés utáni első hat izgalmas, fárasztó hét története egy-egy olvasónk naplója segítségével.
Várady Vanda: Mint az első gyereke megszületése előtt mindenki, én is sokat aggódtam: vajon menni fog minden Boldival? Nem is sejtettem, hogy ennyi segítő vesz majd körül hirtelen.

Hónapról hónapra
Tapsi, tapsi!
Sorozat a baba fejlődéséről
Anna 8 hónapos
Anna az átlagosnál jóval később fordult meg, ám azóta szinte megállíthatatlan. Villámgyorsan mászik, ül, utánozza a többieket, és mindent a szájába vesz!

Babakonyha
Őszi zöldségkavalkád
A kisbaba hozzátáplálását hat hónapos kortól gyümölcsökkel, zöldségekkel vagy gabonafélékkel kezdhetjük. Az első őszi hónapokban még hatalmas a választék friss zöldségekből. Lássuk, mit készíthetünk a legismertebbekből!

Körkép
Ki mint veti ágyát
A baba ágyát szülei vetik, rendszerint már jó néhány héttel megérkezése előtt. Ez az igazi fészekrakás, hiszen az első hónapokban sok időt tölt ágyban a kis fióka. Körképünkkel segítünk a kiságyba illő matrac kiválasztásában.

Tanácsadó
0-1 évesek: Testközelben biztonságban, Irány a padló!, Hogyan ébresszük fel?
1-2 évesek : Milyen almát válasszunk?, Vigasztaló szavak, Kismamatippek, Üsd, vágd, nem apád!
2-3 évesek: Őszi immunerősítés, Vadócok szelídítése, Játékos dögönyözés
3-4 évesek: Karcok és hegek, Fél a kutyától, Régi és új szerepjátékok

Vitatkozzunk!
Oltassunk bárányhimlő ellen?







Családi praktika

Készítsük együtt!
Dobozvilág. Soha nem lehet megunni, kifogyhatatlan játéklehetőséget kínál, fejleszti a kreativitást és környezetbarát – nem méregdrága játékszerről van szó, mindezt egy kartondoboz kínálja. Nem kell hozzá más, csak a gyermeki fantázia és szuperszonikus repülőgéppé, kacsalábon forgó várrá vagy bábszínházzá alakul.






Várandósság
Jó formában növényi koszton
Világszerte terjed a vegetáriánus életmód. Rengeteg érv szól mellette, talán ugyanannyi ellene. Nálunk még sok orvos óva int tőle, főleg, ha kismamáról vagy kisgyerekről van szó.




Szülőszoba
Kismamabőrönd/ Indulás a szülészetre
Mit vigyünk magunkkal?
Otthonunk kényelmét, vidámságát sajnos nem pakolhatjuk be a táskába, de a kórházi tartózkodás napjait azért zökkenőmentesebbé tehetjük, ha körültekintően csomagolunk. Érdemes már a 30. héttől mindent egy helyen gyűjteni.







Szoptatás

Szabad, nem szabad?
A szoptatási időszak során jó néhány korábbi szokásunkkal kapcsolatban merül fel a kérdés, folytatható-e ezután is. Váratlan helyzetek is adódhatnak. Lássuk a leggyakoribb kérdések listáját!
13 IGEN – 6 NEM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top