nlc.hu
Baba
Turbó üzemmód

Turbó üzemmód

Kedves leendõ apatársak, mielõtt kétségbeesnének, gondoljanak arra, hogy kezdetben csak egy tüneményes kisbaba van a háznál. A többibe pedig idõvel majd úgyis belejönnek. Íme, egy átlagos 24 órám hiteles története!







Névjegy
Név: Forgács Péter (38)
Foglalkozás: Projektmenedzser
Felesége: Ildikó(37) tananyagfejlesztő
Gyerekeik: Dani (7), Soma (4), Bálint (13 hónapos)
Hobbija: Foglalkozás a gyerekekkel, szörfözés a neten.














0:30 – Alvásidő. Mielőtt elájulnék az álmosságtól, még végiggondolom, másnap mikor kell felkelnem, hogy ne késsünk el.
3:00 – Bálint, a legkisebb fiam felsír. Mivel most akarjuk leszoktatni arról, hogy éjjelente 3-4 alkalommal szopizzon, én kelek fel hozzá.
3:02 – Némi simogatás és ringatás után visszarakom a csöndes kis Bálintot, aki ezt követően újból felüvölt.
3:30 – Bálint elcsöndesedik, elalszik. Most már mi is.
5:05 – A parketta nyikorgására riadok fel. Kinyitom szemem. Az ajtóban a négyéves Soma, fiam áll: „Apúúú, pisilni kell” – suttogja. Kibotorkálunk a vécére. Közben igyekszem minél kevesebb falnak nekimenni. Kislámpát gyújtok. Nehogy azt higgye, reggel van.
5:07 – Soma megmossa a kezét, majd közli, hogy szomjas. Mondom neki, hogy igyon a poharából teát. Hja kérem, még este rutinosan kitöltöttem a teát a poharakba. Ilyen kérésekkel engem már nem lehet megfogni.
5:10 – Belezuhanok az ágyba. Közben imádkozom, hogy Bálint fel ne ébredjen.
6:10 – Dani, a nagy, hatéves fiam közli, hogy éhes. Mondom neki, hogy a konyhaasztalon talál egy kis rágcsit.
6:25 – Dani újra jön, és közli, hogy elfogyott. Mondom neki, hogy csöndben játsszon, de ne menjen be a gyerekszobába, mert Soma még alszik.
6:45 – Soma és Dani a gyerekszobában veszekszik egy olyan játékon, amit máskülönben észre sem vesznek. Most mindkettőnek kell. Bemegyek. A szobában világosság dereng, a zsaluk tárva-nyitva. Állítólag Soma nyitotta ki.
7:05 – Bálint felsír. Tisztába rakom, majd Ildikó kezeibe kerül, aki megszoptatja. Kimegyek kakaót és kávét készíteni.
7:30 – Már túl vagyok a fürdőszobán, amikor ijedten tapasztalom, a két gyerek még mindig pizsamában van. Ildikó – némi kérlelésre – kikászálódik az ágyból, és mire felöltözködöm, a gyerekek is készen vannak.
7:35 – Miközben a kabátot adjuk rájuk (mintha polipot akarnánk lyukas szatyorba gyömöszölni), mind a két gyerek azon vitázik, milyen játékot és hányat vihetnek az oviba. Szigorú apaként közlöm, hogy háromnál többet nem lehet.
7:45 – Dani hozza a maga öt játékát. Az én kezem is teli korcsolyával, fürdőfelszereléssel, uzsonnával.
7:48 – Várjuk a megállóban a trolit. Dani nyaggat, hogy meséljek neki obeliszkes, vicces történeteket. Én csak nézek kifelé a fejemből, minden gondolat nélkül. Szerencsére épp jön a troli. Felrakom rá a gyerekeket, majd próbálom elkapni Somát, hogy ne rohanjon hátra, miközben a troli elindul. Leülünk egy helyre. Egyik térdemen Soma, másikon Dani, csomag a lábamnál, de legalább van hely. Daninak vicces, obeliszkes történeteket mesélek.
8:00 – Beesünk az oviba. Szerencsére még nem mentek el kirándulni, úszni, logopédushoz, orvosi vizsgálatra, így elkezdem őket átöltöztetni. Dani már önálló, csak győzzem kapkodni a ruhákat. Somát öltöztetem.
8:10 – Ballagok kifelé az oviból, és azon morfondírozom, milyen korán van, ahhoz képest, hogy elég lenne tízre beérnem dolgozni. De legalább majd délután korábban jövök el – reménykedem.
8:45 – Megérkeztem az irodába. Én vagyok az első. És egész fél tízig az is maradok.
Munka, munka, munka.
Ebéd.
Munka, munka, munka.
Ildikó telefonon a lelkemre köti, hogy lehetőleg hamar érjek haza. Mondom, hogy igyekszem. De nem sikerül meggyőznöm.
Munka, munka.
Kezdek összepakolni.
Új, sürgős munkát kapok.
Munka.
Elindulok.
18:00– Már megyek hazafelé.
18:30 – Ildikó azzal fogad, hogy vásárolni kellene, körülbelül tíz kilót. Én már csak így tartom számon. A könnyebb árukat Ildikó veszi meg napközben. Este én cipelem haza a nehezebb tárgyakat (krumpli, tej, ásványvíz, liszt). Csak hogy érezzem, hogy a családnak szüksége van rám…
19:00 – Vacsi.
19:15 – Legózás, mesekönyvolvasás, gyönyörködés a szamócákban.
19:45 – Fürdetés. I. fejezet: Dani, Soma. Amíg Ildikó fürdet, a gyerekszobában utat vágok az ágyig a szanaszét hagyott játékok között.
20:15 – Öltöztetés. Fürdetés. II. fejezet: Bálint.
21:00 – Dani hisztizik, hogy miért kell már aludni.
21:10 – Mind a hárman ágyban vannak végre.
21:15 – Leülünk a TV elé.
21:25 – Kijönnek a gyerekek. Az indoklás szerint nem adtak rendes puszit.
21:30 – Visszarakjuk őket.
21:45 – Kijönnek a gyerekek. Szomjasak, pisilni kell.
21:50 – Visszarakjuk őket.
22:30 – Átmegyek a számítógép elé. Átnézem a levelezést. Elkezdek dolgozni.
23:50 – Lefekvéshez készülődöm.
0:00 – Bemegyek a gyerekekhez. Betakarom őket.
0:15 – Ildikót felébresztem a TV előtt. Még kirakom a zseblámpát, majd beesem az ágyba.
0:20 – Az ablakunk alatt elhúz egy motoros kétszázzal. A környéken minden gépkocsi szirénája megszólal.
0:30 – Már az sem érdekel, hogy a részegek a Liszt Ferenc téren kiabálva veszekednek. Elalszom. Álmomban összeszámolom, hogy még hány ilyen nap van Bálint tizennyolcadik születésnapjáig, és a nyugdíjazásomig…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top