Baba

2007 februári elõzetes

FEBRUÁRI SZÁMUNK TARTALMÁBÓL:

Babakonyha – Hal, tojás, szója – csak nagyobbacskáknak

A felsorolt ételek közös jellemzője, hogy értékes tápanyagok, de kicsiknek mégis csak óvatosan és semmiképp sem az első kóstolgatnivalók közt adjuk, mert allergiát okozhatnak.


A hónap szülinapi tortája – Torta aszalt sárgabarackkal


Babakonyha – Stahl babakonyhája
Egyet a babának, egyet a családnak

Minden kismamának probléma, hogy mit adjon enni a kisbabájának. Ahogy az is fogós kérdés, mit készítsen nap, mint nap ebédre vagy vacsorára a többi családtagnak. Az én praktikus válaszom erre: szinte ugyanazt, csak kicsit másképp. Hiszen én sem vagyok időmilliomos, ezzel az ötlettel pedig kevesebb munkával jár a mindennapi főzőcske.





Babaebéd: az első spenótfőzelék
Családi ebéd: spenótos lepény

Körkép – 6 szempont a pelenkaválasztáshoz

Teszteltük az újszülötteknek szánt nadrágpelenkákat, mégpedig igazi újszülöttön! Vajon mit tudnak nyújtani a különböző fajták, és mi alapján választhatjuk kisbabánknak a legjobbat?


Gyerekek 0-5

0-1 évesek:
Állat és baba a lakásban
Az első napok vizsgálatai
Milyen színű lesz a szeme?
Mi van a pelusban?
Láz két hónapos kor előtt




1-2 évesek:
Babakocsiban vagy gyalog?
Meddig aludjon rácsos ágyban?
Harapós gyerek
Hasmenés
Lázasan szobafogságban?
2-3 évesek:
Friss, mélyhűtött, konzerv, készétel
Tüzes téli buli
Apa-lánya kapcsolat
Nehezen lélegzik
Rüh
3-4 évesek:
Napközben is bepisil
A féltékenység kezelése
Ébresztő ötletek sötét reggelekre
Húgyúti fertőzés
Vitaminhiány
4-5 évesek:
Rendet a káoszba!
Számítógépet a gyerekszobába?
Vakarózik, ha ideges
Feltűnően sápadt
Egész nap eszik






Gyerekek 0-5 – A gyermekorvos válaszol

A szájpenész szinte minden újszülöttnél előfordul, olykor mégis nehéz elbánni vele. Ennél sokkal riasztóbb, ha a baba szívével van gond, de ijedségre többnyire nincs ok, mert a probléma általában magától megoldódik.



Babavárás és szülés – A szülész válaszol


Vajon aggasztó, ha magas a kismama vérnyomása? Mit jelentenek az ultrahangvizsgálat után a kiskönyvbe kerülő adatok? Szakértőnktől azt is megtudhatjuk, milyennek képzeljük el a kétszarvú méhet, és ez hogyan befolyásolja a terhességet.


Babavárás és szülés – Hétről hétre 21-25.


Sorozatunkban negyedik gyerekét váró szerkesztőnk naplója mellett végigtekintjük, mi történik kint és bent a negyven hét alatt.


Babavárás és szülés – Változások

A terhességgel járó testi-lelki változások elkerülhetetlenek. Ha tisztában vagyunk azzal, mi miért történik, könnyebben viseljük a nehézségeket.


Babavárás és szülés – Tudjátok már, mi lesz a neve?

Csikó, Zselyke, Árven, Ellák, Vid – furcsa nevek, és egyre nagyobb a divatjuk. Vajon nem teszünk kárt a gyerekünkben, ha ilyen nevet választunk számára? Netán a Katalinok és Péterek lesznek elégedettebb felnőttek?






Divat – Bálint napra, szeretettel

Reméljük, egy kispapa sem kezdi el keresni a „plusz” ajándékot, ha élete párja a szerelmesek napja alkalmából ilyen trendi szerelésben várja haza. Hiszen egyszerre két meglepetést is kap, és ezt mindennél többre értékeli: egy szexis, gyönyörű nőt és a szíve alatt hordott kisbabát, akit már ő is nagyon szeretne megpillantani. Büszkeségtől dagadó kebellel inkább azt kérdezi: hová vihetlek ezen a szép estén?


Farsang – Maszkabál kicsikkel

A gyerekek a mesék birodalmába lépve azonosulnak kedvenc hőseikkel, óriási átéléssel alakítják a hercegnő, a várkapitány vagy a kísértet szerepét. Hát még, ha jellegzetes öltözékükbe is bújhatnak!


Szépség – Lehet még szebb?

Ha egy nő jól érzi magát a bőrében, az sugárzik róla – és ez különösen fontos egy olyan életszakaszban, amikor a testi változások elbizonytalaníthatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top