Baba

Áprilisi számunk tartalmából

Babavárás és szülés – A szülész válaszol
Kell-e a szülés után folytatni a diétát, ha a kismamának terhességi cukorbetegsége volt? Mit jelent a sztreptokokkuszszűrés pozitív eredménye? Szakértőnk arra is válaszol, rendbehozható-e közvetlenül szülés után a gát.





Babavárás és szülés – Hétről hétre 31-35.
Sorozatunkban negyedik gyerekét váró szerkesztőnk naplója mellett végigtekintjük, mi történik kint és bent a negyven hét alatt.

Babavárás és szülés – Babavárás és szülés
Szülészeti szokások világszerte
Magyarországon igencsak felkavarta a kedélyeket, hogy veszélybe került a szabad orvos- és kórházválasztás. Vajon mekkora teret kapnak a kismamák kívánságai azokban a fejlett országokban, ahol nincs hálapénz és orvosválasztás?

Gyerekek 0-5 – Babakonyha – Terítéken a tejtermékek
Mindennapi étkezésünket nehéz tej, sajt, joghurt és túró nélkül elképzelni. Teljesebbé teszik az alapanyagok ízét, és egyben értékes fehérjeforrást jelentenek. Vajon a baba mikor kapjon belőlük?

Babakonyha – Stahl babakonyhája
Egyet a babának, egyet a családnak

Minden kismamának probléma, hogy mit adjon enni a kisbabájának. Ahogy az is fogós kérdés, mit készítsen nap, mint nap ebédre vagy vacsorára a többi családtagnak. Az én praktikus válaszom erre: szinte ugyanazt, csak kicsit másképp. Hiszen én sem vagyok időmilliomos, ezzel az ötlettel pedig kevesebb munkával jár a mindennapi főzőcske.

Körkép – Az első cipőcskék
Ellenállhatatlanok a falatnyi lábbelik, amelyekben első lépéseiket teszik meg a kis totyogók, és amelyek aztán örök emlékként kísérnek minket, szülőket.





Gyerekek 0-5
0-1 évesek:

A születés nyomai
Kapcsolattartás a védőnővel
Babaápoló szerek a gyógyszertárból
Miért ilyen sárga?
Oltás rotavírus ellen
1-2 évesek:
Fegyelmezés – önfegyelmezés
Kerek pocak
Hogyan szabaduljunk meg a cumitól?
Szélben, esőben, sárban
Fülbevaló
2-3 évesek:
Fertőzések ellen
Alternatív finomságok a nyúlfészekbe
Kistestvér a kórházból
Horzsolások
A fogára esett!
3-4 évesek:
Ha mindenre nem a válasz
Kis náthával mehetünk oviba?
Frontérzékeny gyerekek
Mikor kell felszúrni?
4-5 évesek:
Étkezés telefon és tévé nélkül
Látogatás a fogorvosnál
Locsolkodás
Tüszős mandulagyulladás
Eltört vagy csak megdagadt?





Gyerekek 0–5 – Baba a vízben

Szinte hihetetlen, de már felnőtt a vízibabák első generációja! Milyenek a tapasztalatok, hogyan vágjunk neki mi is a csemeténkkel?

Gyerekek 0–5 – Menjünk oviba?
Ha betölti a hároméves kort, nyugodtan elkezdheti az óvodát – mondják a szomszédok és a nagymamák. De vajon tényleg csak ennyi kell hozzá?

Gyerekek 0–5 – Sorozat: Érezni tanulunk
3. rész: Látás
Sorozatunk harmadik részében a látásfejlődéssel ismerkedünk meg. Egyetlen érzékszervünkkel sem fogadunk annyi információt a világról, mint a szemünkkel.

Gyerekek 0–5 – A gyerekorvos válaszol
Az Rh-összeférhetetlenségről gyakrabban hallunk, mint a fő vércsoportok okozta gondokról. Ezúttal – a súlygyarapodás és a bárányhimlő elleni védőoltás mellett – erről is szól gyerekorvosunk összeállítása.

Gyerekek 0–5 – Fütyis gondok
Mit tegyünk az előbőrrel és mikor? A legtöbb fiús szülőben előbb-utóbb felmerül ez a kérdés. Írásunkban a fityma letapadásáról és a lehetséges megoldásokról olvashatnak.

Gyerekek 0–5 – Csibék, nyulak, tojások…
A legkisebbeknek ezt jelenti a húsvét. Az ünnep elmaradhatatlan figuráit könnyedén elkészíthetjük magunk is!





Életmód – Divat – Kettesben hárman
Együtt várjuk – Párban járva

Csupán hetek kérdése, hogy a fotókon szereplő fiatal párt apának és anyának nevezhessük. Most még kettesben töltik a napjaikat, együtt járnak vásárolni, vendégségbe, kirándulni. Nézzük, mit visel a közös programokon a trendi megjelenésre mindig adó Anita és Viktor

Család – Van idő a szexre!
A szeretet és a szakértő, így, ebben a sorrendben, képes talán gyógyírt hozni a megromlott kapcsolatra.

Család – Mint a mesében
Kéri Kitty kislány korában olyan fantáziabirodalmat teremtett, amelyben egyszerre volt színésznő és anyuka is. Az élet valóra váltotta az álmait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top