nlc.hu
Baba
Júniusi számunk tartalmából

Júniusi számunk tartalmából

 




Babavárás és szülés – Szülés
Sorozatunkban negyedik gyerekét váró szerkesztőnk naplója mellett végigtekintjük, mi történik kint és bent a negyven hét alatt.
Reggel hétre vártak minket a műtét napján a kórházban, délután már – a testvérei közül elsőként – legidősebb fiunk is karjaiban tarthatta pici lányunkat. Három napra rá már otthon is voltunk, és együtt örült az egész család.

Babavárás és szülés – 11 tipp, hogy rövidebb legyen a vajúdás
A vajúdást segítő természetes módszerekkel nem sürgetjük a baba kibújását. Csupán oldjuk azokat a gátakat, amelyek késleltetnék a születést. Nagy különbség!

Babavárás és szülés – Kismamakonyha
Cukkinis lasagne

Gyerekek 0-5 – Babakonyha – Csak egészségeset!
Tényleg olyan nagy baj, ha megcukrozzuk a baba ételeit, és néha-néha kekszet nyomunk a kezébe? Vagy a bajok ott kezdődnek, amikor egész nap csak édességet eszik, és már a zöldségek látványától is rosszul lesz?





Babakonyha – Stahl babakonyhája
Egyet a babának, egyet a családnak

Minden kismamának probléma, mit adjon enni a kisbabájának. Ahogy az is fogós kérdés, mit készítsen nap, mint nap ebédre vagy vacsorára a többi családtagnak. Az én praktikus válaszom erre: szinte ugyanazt, csak kicsit másképp. Hiszen én sem vagyok időmilliomos, ezzel az ötlettel pedig kevesebb munkával jár a mindennapi főzőcske, családom nem kicsiny megelégedésére.
BABAEBÉD: JOGHURTOS KÖRTEKRÉM
CSALÁDI EBÉD: KÖRTELEPÉNY

Körkép – Tiszta forrásból
Csapvíz vagy ásványvíz? Vajon érdemes még az ivóvízért is fizetnünk? Összeállításunkban a legfontosabb különbségekről olvashatnak, és segítünk a legmegfelelőbb ásványvíz kiválasztásában is.





Gyerekek 0-5
0-1 évesek:

Magányos anyák
Szellőztessük a baba popsiját!
Felvegyük vagy hagyjuk az ágyban?
Refluxbetegség
Popsikiütés
1-2 évesek:
Mit tegyek a fejére?
Éjjel nem kell cumisüveg
Bicikliülésben
Szívzörej
MMR-oltás
2-3 évesek:
Nyári Kneipp-kúra kicsiknek
Gyerekélelmiszerek
Mit vigyünk magunkkal nyaralásra?
Kiszáradás
Vágott seb a talpon
3-4 évesek:
Most kezdünk kirándulni
Hogyan meséljünk?
Unatkozom, mit csináljak?
Orrmandulaműtét
Jellegzetes lázmenetek
4-5 évesek:
Járjon nyáron is oviba?
Örül az apróságoknak is
Úszótanfolyamok
Kötőhártya-gyulladás
Külső hallójárat-gyulladás

Gyerekek 0–5 – A szoptatási tanácsadó válaszol
Bár nehéz kezdet után is következhet könnyű folytatás, azzal biztosan nem hibázunk, ha már az első napokban is mindent megteszünk a szoptatás sikeréért.





Gyerekek 0–5 – Sorozat: Érezni tanulunk
5. A szaglás

Vezet az orrunk
A gyerekek orra jóval érzékenyebb a felnőttekénél. Vajon hogy működik és hogyan fejlődik az apróságok szaglása?

Gyerekek 0–5 – A gyerekorvos válaszol
A szívzörej, bár ártalmatlannak mondják, első hallásra ijesztően hangzik a szülőknek. Vajon mi legyen a tejfoggal, ha már a maradó fog is ott van mellette? Joggal tartunk-e a macska okozta fertőzéstől? Ezekre a kérdésekre válaszol gyermekorvos szakértőnk

Család – Amikor én még kislány voltam
A két Anna anya és lánya – ma már mindketten édesanyák. Kinek volt könnyebb? A válasz korántsem egyértelmű, bár az biztos, hogy a kényelem, amely körülveszi a fiatal családot, össze sem hasonlítható a szülők hajdani mindennapjaival.





Szülés után – Lefogytam! Mérlegen a módszerem

Jól tudjuk, hogy könnyebb megelőzni a hízást, mint lefogyni. De hogy ez még szülés után sem lehetetlen feladat, arra álljon itt négy olvasónk, négy fiatal anyuka sikertörténete.

Életmód – Így nyaralunk mi
Ahogy a családok többségének, nekünk is fejtörést okoz, hol nyaraljunk, hol érezné jól magát a család apraja-nagyja. De ha már egyszer megtaláltuk, miért ne osztanánk meg tapasztalatainkat olvasóinkkal?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top