nlc.hu
Baba
Novemberi számunk tartalmából

Novemberi számunk tartalmából

Babavárás és szülés – A szülészorvos válaszol
Vajon mi okozhat enyhe vérzést tíz héttel a szülés után? Milyenek az esélyei annak, aki két császár után legalább vajúdni szeretne az újabb műtét előtt? Szakértőnktől azt is megtudhatják, milyen feltételek mellett, hogyan kerülhet sor művi meddővé tételre.





Babavárás és szülés – Fjordontúli kismamanapló 10-15. hét
Egy Norvégiában élő, első babáját váró magyar kismama naplóját olvashatják majd kilenc hónapon keresztül. Vajon mi az, ami ott a fjordok országában másként történik?

Babakonyha – Készítsük el előre!
Ha egyszerre többfélét és nagyobb mennyiséget főzünk a babának, mindig lesz mit elővenni a mélyhűtőből. Tizenkét finom, egy füst alatt elkészíthető babaétel receptjét gyűjtöttük össze ezúttal.

Babakonyha – A hónap szülinapi tortája
Sütőtöktorta
Tejmentes!

Gyerekek 0–5 – Már nem üres a bölcső
Az örökbefogadást nálunk még sokan tabuként kezelik. Pedig csodálatos, ahogy a kisbaba és szülei egymásra találnak, ahogy teljes lesz a család.

Gyerekek 0–5 – Oltások és szövődmények
Újra és újra olvashatunk oltási szövődményekről, ezért nem csoda, ha legalább magunkban legszívesebben elfeledkeznénk az összes oltásról. Megéri kockáztatni? Szükség van még egyáltalán olyanokra, amelyeket nálunk már szerencsére jórészt ismeretlen betegségek ellen kap a kicsi?

G



yerekek 0-5 – Sorozat a baba fejlődéséről: Ilonka négy hónapos

Már nem sír esténként!
Ilonka? Mindegyik fiú ezzel kezdi, szinte köszönés nélkül, amikor belép az ajtón. A kicsi lány jelenléte immár természetessé vált, sőt ő a család középpontja.

Gyerekek 0–5 – Sorozat: A jó szülők hat titka
A szeretet születése

Új sorozatunkban segítünk átgondolni azokat a nevelési szempontokat, amelyek segítenek, hogy a gyerekek és a szülők egyaránt jól érezzék magukat ezen a közös úton.

Gyerekek 0–5 – A gyerekorvos válaszol
Jobb a szamártej, mint a kecsketej, tudjuk meg gyerekorvosunk válaszából. Mint ahogy azt is, hogy nem kell félni a jódtól, ha ritkán használjuk, és a papagájtól sem, de azért nem árt az óvatosság.

Gyerekek 0-5 – Füles gyerekekről – másképp
Vannak, akiknek állandóan beteg a fülük. Másoknak soha, vagy legfeljebb három év alatt egyszer. Ezúttal egy homeopátiára szakosodott fül-orr-gégész szakorvossal beszélgettünk a lehetséges okokról.

Gyerekek 0-5 – Játékos út a fejlődéshez – képriport
Játszva telik el az első két év. Így ismerkedik a baba környezetével, játék közben egyre többet ért meg a világból.





Család – Sztármama – Igazi anyaoroszlán lett

Bár nagyon vágyott kisbabára, lélekben arra is felkészült, hogy esetleg nem lesz része gyermekáldásban. Most a családja az, ami Szulák Andrea számára mindennél előbbre való.

Család – A pszichológus válaszol
A kisgyerekkort épp csak elhagyva önálló akaratukkal, olykor szokatlan viselkedéssel lepik meg szüleiket a gyerekek. Játékkal, füllentéssel, akaratossággal kapcsolatos kérdésekre válaszol ezúttal a pszichológus.

Életmód, divat – Vidéki hangulat
A vidék vagy akár a távoli tájak világát felidéző etnostílust minden korban szívesen alkalmazzák a tervezők. Előnyük, hogy nem kapcsolódnak szorosan az aktuális divathoz, mégis vonzzák a tekinteteket. Kismamák is színesíthetik ruhatárukat ilyen darabokkal, már csak azért is, mert a lenge szabás, a ráncok, a húzások helyet adnak a pocaknak.

Életmód – Viselős lábaink
Ahogyan szívünk alatt egyre növekszik az édes teher, úgy nehezedik mind nagyobb nyomás az alsó végtagokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top