Baba

Nem vetette el sziámi ikreit a szingli anyuka

Bár az orvosok megpróbálták lebeszélni róla, az egyedülálló anyuka mégis megszülte sziámi ikreit, akiket soha nem lehet majd szétválasztani.
Amanda Schulten
Amanda Schulten 

„Isten jó, és tudja, hogy mit, miért csinál” – írta blogjában a 21 éves amerikai Amanda Schulten, miután múlt héten életet adott sziámi ikerlányainak.

A babák, Faith és Hope (Hit és Remény) a felsőtestüknél nőttek össze, a szívük és a májuk közös, összesen két tüdejük, két veséjük és két lábuk, illetve egy-egy használható karjuk van.

Az ultrahangvizsgálat áprilisban mutatta ki, hogy a fiatal nő sziámi ikreket vár, akiket ráadásul nem lehet majd műtéttel szétválasztani, ezért nehéz és nagy valószínűséggel rövid életre számíthatnak. Az orvosok azt javasolták Amandának, hogy vetesse el az ikerpárt, a kismama azonban ellenállt. Saját bevallása szerint fel sem merült benne az abortusz lehetősége, sőt egyenesen rettegett attól, hogy esetleg elvetél.

„Vannak, akik megértőek, és biztosítanak arról, hogy jól tettem, amit tettem. Mások viszont azt mondják, hogy ezek a gyerekek csak szenvednek, és önző vagyok, hogy megtartottam őket” – fogalmazott a kismama egy sajtónyilatkozatában.

Az ikerpár egyelőre inkubátorban fekszik, Amanda viszont már alig várja, hogy végre hazavihesse őket. „Amikor látom, hogy elkezdenek sírni, legszívesebben felkapnám őket. Szeretném őket álomba ringatni esténként. Szeretném, ha a mellkasomon aludnának és érezhetném a szívverésüket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top