Baba

Hat hónapos babáknak készítenek tévéműsorokat

Hat hónapos kortól indul, és a 3 éveseknél már véget is ér az amerikai BabyFirst kábelcsatorna célcsoportja.

Fél éves kortól tévézésre szoktatják a babákatA tévé honlapján olvasható tájékoztató szerint a csatornán futó műsorokat gyermekpszichológusok állítják össze, és olyan program egyáltalán nem kerülhet be, melyből túl erős hangi vagy képi ingerek érnék a babákat. Egyszerű mesék és a gyerekek kreatív, szociális és nyelvi készségeit fejlesztő programok teszik ki a műsorkínálat javát, esténként pedig nyugtató képsorokat, altatódalokat sugároznak.

A csatorna létét ugyanakkor nem kevesen teljes agyrémnek tartják, és legszívesebben betiltatnák azt. Az Amerikai Gyermekgyógyászok Szövetségének álláspontja szerint kétéves kor alatt a gyerekeket teljes mértékben távol kellene tartani a televíziótól, még direkt számukra összeállított műsorokat sem szabadna nézniük. „A tévéműsorok csecsemőkre, illetve gyermekekre gyakorolt lehetséges pozitív hatásai vitatottak, a szülő-gyermek kapcsolat előnyei viszont egyértelműek. Kétéves kor alatt a beszéd, az éneklés, az olvasás,a zenehallgatás és a közös játék sokkal többet ad a gyermek fejlődéséhez, mint bármiféle tévéműsor” – áll a szervezet közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top