Baba

Potencianövelő tartja életben a szívbeteg kislányt

Egy tíz hónapos kislány az impotencia elleni szernek köszönheti, hogy együtt tud élni súlyos keringési problémáival.

Cerys Small még nincs egyéves sem, de már három szívműtéten van túl. A newporti kislány súlyos szívproblémákkal, hiányzó léppel, valamint gyomor- és bélkomplikációkkal született. Jelenleg a világszerte “kék tablettaként” emlegetett potencianövelő tartja életben, ennek köszönhetően stabil az állapota.

Cerys testvéreivel
Cerys testvéreivel
Fotó: dailymail.co.uk

A gyógyszer, amelyről sokan csak szexuális problémák kezelésével kapcsolatban hallottak, javítja Cerys keringését. Szülei szerint a kislány korábban naponta bekékült keringési elégtelensége miatt. Az orvosok azt remélik, a szer segít elhúzni az időt addig, amíg a kislány eléri azt a kort, hogy elég erős lesz a további operációkhoz.

Cerys édesanyja, Kerrie így nyilatkozott: „Furcsa volt, amikor mondták, milyen gyógyszert kell szednie. Sokan nem tudják, hogy ez eredetileg szívgyógyszernek készült. Most ez tartja életben Ceryst, és reméljük, továbbra is működni fog. Így még várhatunk a következő műtéttel, előreláthatólag 3-5 éves koráig, vagy ahogy a kicsi teste diktálja.”

A kislány szívbetegségének első jeleit a 20 hetes magzati ultrahangon fedezték fel, de akkor még kevésbé tűnt súlyosnak a betegség. Néhány héttel később az orvosok már sokkal komolyabbnak látták a problémát, azt mondták, ötven százalék esélye van a túlélésre. Azt is kérték a szülőktől, hogy fontolják meg az abortuszt, de ők úgy döntöttek, harcolni fognak a gyerekükért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top