Baba

Kisbabának hitte a hasában növekvő tumort

Nem a terhességtől, hanem egy ritka és rendkívül agresszív daganatos betegségtől nőtt a fiatal lány hasa.

A 21 éves Kayleigh Terry kezdetben azt gondolta, hogy terhes, ezért boldogan vette tudomásul, hogy a súlya hétről hétre gyarapodik. Csakhogy egy idő után gyanússá váltak az egyre erősödő fájdalmak, ráadásul a terhességi teszt is negatív eredményt hozott. Az ultrahangvizsgálat során pedig hamarosan kiderült, hogy az akkor 19 éves lány hasában nem kisbaba, hanem egy gyorsan növekvő, rákos daganat fejlődik, amely a mellétől egészen az alhasáig terjed.

 
Kemoterápia előtt...
A tumor mérete kemoterápia előtt…
 
...kemoterápia után
…és kemoterápia után

Miután egy specialista megállapította, hogy egy ritka, rákos betegségben, a Ewing-szarkómában szenved, azonnal elkezdték kemoterápiás kezelését, hogy a halálos tumort eltávolítható méretűre zsugorítsák. Kayleigh elveszítette a haját és a szempilláját, és majdnem húsz kilót fogyott a terápia során, de a daganat összehúzódott, és a lányt néhány hónappal később sikeresen megoperálták.

Kétévnyi küzdelem után nemrég gyógyultnak nyilvánították, és az orvosok szerint még arra is esélye van, hogy a jövőben gyereket szüljön. „Azt hittem, anya leszek, egy percig nem gondoltam arra, hogy egy tumor növekszik a hasamban, hiszen teljesen úgy néztem ki, mint egy kismama. Remélem, lehet még gyerekem valamikor” – nyilatkozta nemrég az újjászületett lány.

Kayleigh Terry-t két év után gyúgyultnak nyilvánították
Kayleigh Terryt két év után gyógyultnak nyilvánították

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top