Baba

Kétéves kislányával mászik sziklát az anya

Míg a korabeli gyerekek legfeljebb a homokozóban játszanak, a kétéves walesi kislány sziklamászásra jár édesanyjával.

A 26 éves walesi Menna Pritchard igencsak bevállalós anyuka. A fiatal nő szenvedélye a sziklamászás, emiatt azonban egy percre sem hagyja magára kétéves kislányát, Ffiont. A gyereket ugyanis 12 hetes kora óta minden túrára magával viszi. Elképesztő látvány: miközben a meredek sziklafalakon kapaszkodik felfelé, a kislány egy babahordozóban lóg a hátán – ráadásul bukósisak nélkül!

Forrás: BBC
Forrás: BBC

Az anya a BBC-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy sohasem veszélyeztetné a kislánya testi épségét vagy életét, ezért kizárólag olyan helyeken mászik, amelyek szerinte 100 százalékban biztonságosak. Maga is gyakorlott, képesített mászó, és kísérői is egytől egyig profik, akik vigyáznak rá és gyermekére. Nos, ha létezne száz százalékos biztonság, nem volnának hegymászóbalesetek. Nem kívánjuk az anyukának, hogy saját, sőt gyermeke kárán tanulja meg ezt, de azért a szülői önrendelkezésnek is vannak határai!

Menna elmondta azt is, hogy Ffion egyáltalán nem fél a magasban, sőt kifejezetten élvezi a hegyi kirándulásokat. Sőt, az anya megítélése szerint a kislány máris érdeklődik a mászás iránt, épp ezért már meg is vásárolta neki az első saját mászófelszerelését, és beltéri mászófalakon megkezdte vele a gyakorlást. „A legfőbb motivációm, hogy jól érezze magát, és semmi olyasmire nem kényszerítem, ami megrémíthetné” – magyarázta a nő.

Miután az interneten közzétette a kislányával közös mászásokon készült fotóit, Menna postafiókját elárasztották az üzenetek: anyukák tucatjai adtak hangot szörnyülködésüknek és felháborodásuknak, de akadtak olyanok is, akik kedvet kaptak és tanácsot kértek családi sziklamászáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top